Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cel mai bun aspirator casnic fara sac

Achiziționarea unui nou aspirator fără sac pare o sarcină simplă. Cu toate acestea, când începem să aprofundăm parametrii și posibilitățile dispozitivelor disponibile în magazine, se dovedește că nu este ușor să alegem cel mai bun aspirator.

Aspiratoarele fără sac diferă de cele tradiționale, așa cum sugerează și numele, prin lipsa unui sac – praful este colectat într-un recipient special, al cărui conținut, după umplere, este aruncat.

Acest lucru oferă o mulțime de economii la costurile de operare – nu mai cumpărăm saci, care pot costa destul de mult.

În plus, o caracteristică importantă a aspiratoarelor cu sac este reducerea puterii de aspirație împreună cu nivelul de umplere a sacului – aspiratoarele fără sac nu prezintă acest dezavantaj.

Prin urmare, un aspirator bun fără sac va asigura economii considerabile, menținând în același timp ușurința în utilizare, va avea o putere de aspirație ridicată și stabilă, iar recipientul pentru praf va fi ușor de golit.

Pentru asta, cel mai bine este dacă ar fi cât se poate de silențios, puternic, dar în același timp economisind energie.

Deci, ce aspirator fără sac să alegeți? Care merită cumpărat? Pentru a vă ajuta să alegeți, am testat cu atenție modelele disponibile în magazinele online și am pregătit o listă, după opinia noastră cele mai bune aspiratoare fără sac.

Mai jos sunt review-uri amănunțite. Dar pentru cei nerăbdători, voi scrie pe scurt – pentru persoanele care doresc să cumpere ieftin un aspirator bun, cele mai bune aspiratoare fără sac sunt Philips PowerPro Compact FC9333 / 09 și Electrolux SuperCyclone ESC63EB , care au și o perie turbo în set.

Cu toate acestea, dacă prețul nu este o mare limită, Electrolux Pure C9 PC91-6MG va fi o achiziție fantastică – este un aspirator cu ciclon eficient și silențios, rafinat din toate punctele de vedere, recomandat nu numai de noi.

Aspiratorul fără sac Thomas Aqua + Pet & Family cu filtru de apă , proiectat și produs în Germania de o companie de familie cu peste 100 de ani de tradiție merită atenție și recomandare, din păcate puțin mai scump.

La sfârșitul articolului, am inclus sfaturi și informații utile la inclusiv explicarea problemei etichetelor energetice pentru aspiratoarele care au dispărut în mod neașteptat din magazine.

Philips PowerPro Compact FC9333 / 09 – aspirator ciclon accesibil, foarte bun.

Philips PowerPro Compact FC9333 / 09este un aspirator fără sac, care utilizează tehnologia ciclonului.James Dyson a fost primul care a introdus acest tip de aspiratoare pe piață în anii nouăzeci.

Marii producători și distribuitori cărora le-a contactat inițial au refuzat să coopereze – un aspirator fără sac nu avea sens pentru ei, deoarece vânzarea de saci este o afacere profitabilă.

Cu toate acestea, Dyson a reușit să înceapă producția de unul singur. Aspiratoarele ciclon au câștigat rapid recunoașterea utilizatorilor, iar inventatorul a devenit un miliardar în scurt timp.

Văzând cât de rapid crește compania sa, alți producători au decis în cele din urmă să-și dezvolte propriile aspiratoare care funcționează pe același principiu.

Inițial a fost dificil să se dezvolte o tehnologie la fel de bună și competitivă fără a încălca brevetele. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului și cu versiunile ulterioare ale dispozitivelor, a devenit din ce în ce mai bun.

În prezent, mai multe companii au deja tehnologie de vid ciclon matură și eficientă, una dintre ele fiind Philips.

Aspiratorul fără sac Philips PowerPro Compact FC9333 / 09 este un model atât de reușit și cu un preț atractiv, care colectează opinii foarte bune de la utilizatori.

Este mic și ușor, cu roți mari, deci este ușor de manevrat. Cu excepția părții flexibile a tubului care ar putea fi ceva mai flexibilă.

Setul include o perie TriActive proiectată ingenios și o perie suplimentară pentru pardoseli dure.

O soluție foarte drăguță este o perie la îndemână integrată cu mânerul, datorită căreia puteți îndepărta rapid praful de pe pervazul ferestrei, rafturi sau diverse colțuri mai puțin accesibile.

Ceea ce atrage atenția este puterea mare de aspirație. Aspiratorul ciclon Philips PowerPro Compact FC9333 / 09 are doar 650W și este puternic – se descurcă perfect cu colectarea murdăriei, inclusiv a părului din covoare, parchete. Funcționează perfect pe podele dure și excelent pe covoare.

În ceea ce privește volumul, este destul de tipic pentru aspiratoarele ciclonice, nu l-am descrie ca fiind foarte mare, dar nici deosebit de silențios.

Acest model este echipat cu un filtru de HEPA H13, care adună 99,9% din praf, făcându-l recomandat ca aspirator fără sac pentru persoanele alergice.

Acest sistem funcționează bine, când praful intră în aspirator, acesta nu mai iese, iar aerul după aspirare este mai curat decât înainte. Clasa A de reemisie a prafului nu este surprinzătoare.

Recipientul pentru praf este ușor de golit, chiar și cu o singură mână – și nu se ridică praf.

Aspiratorul este realizat cu atenție și dă impresia că poate rezista mult timp. Avem doar rezerve minore cu privire la stratul de cauciuc de pe roți, care este destul de subțire și poate începe să se uzeze cândva. Dar dacă suntem relativ atenți cu dispozitivul, acest lucru nu ar trebui să fie un impediment.

Ceea ce este neobișnuit printre aspiratoare, ofertele producătorului de trei versiuni de culoare, în plus față de descrierea Philips FC9333 / 09 aspirator cu un accent violet, există o versiune cu roșu Philips FC9330 / 09și negruPhilips FC9331 / 09.

Philips PowerPro Compact FC9333 / 09 este un aspirator fără sac bun și relativ ieftin, îl recomandăm persoanelor care doresc să cumpere un dispozitiv decent și eficient, cu un raport preț / performanță atractiv.

Verifică prețul curent

Electrolux SuperCyclone ESC63EB – aspirator ieftin fără sac cu perie turbo

cel mai bun aspirator casnic fara sacElectrolux este un alt producător care produce aspiratoare ciclon fără sac de mult timp și și-a rafinat bine tehnologia. Iar aspiratorul lor, care în opinia noastră prezintă cel mai bun raport preț-performanță în 2020, este Electrolux SuperCyclone ESC63EB.

Acest model, la fel ca cel de la Philips descris mai sus, se distinge printr-o putere de aspirație foarte bună, în ciuda puterii relativ reduse de 650W. Și în același timp, esteeficient din punct de vedere energetic (clasa energetică A).

Funcționează perfect pe suprafețe dure, ceea ce este normal, deoarece acest tip de suprafață este cel mai ușor de curățat. Ei bine, Electrolux ESC63EB este unul dintre puținele aspiratoare fără sac cu o perie turbo inclusă în set.

O astfel de perie este excelentă pentru aspirarea chiar și a părului de animale de pe covoare. Și bineînțeles, dispune și de o perie standard, o duză de tapițerie și un instrument pentru spații înguste.

Când vine vorba de filtre, aspiratorul Electrolux SuperCyclone ESC63EB este echipat cu un filtru de evacuare HEPA H12 lavabil și un filtru standard în fața motorului, care trebuie înlocuit la fiecare 6 luni.

Filtrul HEPA lavabil trebuie spălat atunci când este vizibil murdar. Sistemul de purificare a aerului este strâns, aspiratorul are cea mai ridicată clasă de reemisie a prafului, ceea ce înseamnă că aerul foarte bine purificat iese din el, ceea ce este important pentru toată lumea, în special pentru persoanele care suferă de alergii.

În ceea ce privește ergonomia, acest model are o performanță foarte bună. Are un mâner de transport comfortabil. Este destul de mare și greu, dar are roți mari și este ușor de manevrat. Recipientul pentru praf este ușor de golit. Un alt avantaj este capacitatea de a regla puterea de aspirație folosind butonul de pe carcasă.

Este Electrolux SuperCyclone ESC63EB un aspirator silențios? În mare parte, Da. Deși producătorul își specifică volumul la 76 db, în ​​practică nu am observat nicio diferență în comparație cu Philips prezentat mai sus. Prin urmare, este un nivel tipic de zgomot pentru aspiratoarele ciclonice.

Verifică prețul curent

Electrolux Pure C9 PC91-6MG – un aspirator excelent cu ciclon

Electrolux Pure C9 PC91-6MGeste o propunere pentru persoanele care sunt gata să plătească mai mult pentru a obține un aspirator fără sac cu adevărat fără compromisuri, rafinat din toate punctele de vedere.

Are o putere mare de aspirație, iar peria bine proiectată este excelentă pentru aspirarea atât a podelelor dure, cât și a covoarelor. Praful aspirat nu are nicio șansă să iasă, este strâns și echipat cu filtre moderne.

În același timp, puterea aspiratorului este de numai 700W, cu un consum anual estimat de energie de 21,5 kWh. Deci, după un an de utilizare a aspiratorului, costul energiei electrice va fi foarte scăzut. Și nu cu mult timp în urmă, aspiratoarele aveau de obicei peste 2000W și nu aspirau la fel de bine ca acesta.

Toate acestea într-o carcasă relativ compactă. Să adăugăm – foarte bine montate și realizate din materiale decente. Aspiratorul dă impresia că poate fi folosit mult timp, și în același timp este foarte frumos.

Un alt avantaj al acestui Electrolux este volumul – este vizibil mai silențios decât majoritatea aspiratoarelor fără sac. Am risca chiar să spunem că orice aspirator fără sac poate fi descris ca silențios, în cazul de față chiar Da, acest model este silențios.

Am menționat mai sus despre filtrele moderne – marele avantaj al aspiratorului Electrolux Pure C9 PC91-6MG este filtrul cu motor în 7 trepte, care a fost dezvoltat de Electrolux având în vedere întreaga durată de viață a dispozitivului. Da, acest filtru nu trebuie înlocuit!

Având în vedere că producătorii recomandă de obicei înlocuirea filtrelor la fiecare șase luni sau maximum un an, iar costul unuia este relativ mare, vom economisi mult pe toată durata de viață a aspiratorului.

După 10 ani, practic vom putea cumpăra un aspirator nou cu banii economisiți! În plus, aspiratorul este echipat cu un filtru de evacuare care poate fi spălat.

Gama de lucru merită laudată – până la 12 metri de cablu. O gamă atât de mare, cea mai mare dintre aspiratoarele din lista noastră, îl face un aspirator foarte bun pentru un apartament sau casă mare.

Este un aspirator excelent pentru orice casă. În cazul acestui produs, atât timp cât vă puteți permite să îl cumpărați, îl recomand cu tărie.

Verifică prețul curent

Electrolux Pure C9 PC91-6MG vs Pure C9 PC91-ALRG

Electrolux Pure C9 PC91-6MG este un aspirator cu ciclon excelent, mai poate exista ceva care să îl îmbunătățească? Ei bine se poate. Electrolux oferă și un model mai înalt – Electrolux PC91-ALRG. Este practic la fel, cu excepția culorilor, există defapt două diferențe:

  • Aspiratorul are capacitatea de a controla electronic puterea de aspirație de pe mâner, care este o soluție foarte convenabilă
  • Ventuza are diode LED care luminează suprafața de aspirat

Problema e că este mai scump, ținând cont de diferențele relativ mici de funcționalitate. Dar cu siguranță aceste suplimente sunt distractive și utile.

Verifică prețul curent

Thomas Aqua + Pet & Family – un aspirator foarte bun cu filtru de apă și multe accesorii

Dispozitivele prezentate mai sus sunt aspiratoare fără sac, care separă poluanții folosind tehnologia ciclonului. Thomas Aqua + Pet Familyfuncționează complet diferit – este un aspirator cu filtru de apă.

Înainte de a începe aspirarea, turnați apă într-un recipient special. Când aspirați, contaminanții sunt lăsați în apă, așa că, când ați terminat, aruncați totul.

Și dacă trebuie să aspirăm cu vid, este posibil – după ce am pus sacul. Apoi, dispozitivul funcționează ca un aspirator normal.

Pe lângă filtrul de apă, calitatea aerului suflat este asigurată de un sistem de filtrare format din 7 filtre – inclusiv un filtru de cărbune activ.Trebuie să recunosc că aerul suflat este proaspăt și curat – mai plăcut decât înainte de aspirare.

Aspiratorul, după cum sugerează și numele său, a fost optimizat pentru casa cu animale de companie și este excelent pentru aspirarea părului.

Aceste aspiratoare sunt proiectate și fabricate în Germania. Thomas este o afacere de familie care există de peste 100 de ani. Modelul Thomas Aqua + Pet & Family este oferit de mulți ani, dar producătorul le îmbunătățește constant și îmbogățește echipamentul. De exemplu, în 2018, un filtru HEPA 13 a fost adăugat la sistemul de filtrare, iar setul a fost îmbogățit cu accesorii suplimentare.

Thomas Aqua + Pet & Family are o dimensiune acceptabilă, este greu, dar poate fi folosit confortabil. Cu toate acestea, zgomotul este destul de semnificativ, mai ales atunci când se utilizează peria turbo.

Puterea este reglabilă, există patru nivele din care să alegeți, cu atât este mai redusă, cu atât este mai silențios. Aspiratorul are și o opțiune de spălare – îl putem folosi pentru a reîmprospăta atât covorul, cât și tapițeria mobilierului.

În cutie veți găsi o mulțime de accesorii suplimentare, inclusiv sacul de aspirare uscată menționată anterior, o duză de covor (care poate colecta apă) cu un lichid special de spălat, o perie turbo, o perie pentru îndepărtarea firelor de păr de pe tapițerie și chiar o duză pentru sifon. Producătorul a inclus tot ceea ce ar putea fi util în timpul funcționării produsului și merită lăudat.

Dezavantajul aspiratorului, rezultat din designul său, este timpul necesar pentru funcționarea acestuia. Ne referim atât la pregătirea pentru aspirare și demontare, cât și la spălarea și uscarea filtrelor și a rezervorului după aspirare – altfel aspiratorul poate începe să emită mirosuri neplăcute.

Din fericire, comparativ cu modelele anterioare, în aspiratorul Thomas Aqua + Pet & Family, producătorul a îmbunătățit forma rezervorului eliminând toate colțurile și unghiurile ascuțite, făcând curățarea rapidă și ușoară. Dar totuși, cu siguranță nu este un aspirator să aspire așa fugitiv, câteva firimituri.

Când vine vorba de consumul de energie, datorită modului în care funcționează, este mai mare decât la modelele prezentate mai sus, puterea aspiratorului este de până la 1700W, ceea ce reprezintă o valoare ridicată conform standardelor actuale.

Aspiratorul Thomas Aqua + Pet & Family este un echipament cu soluții tehnice interesante. Puteți vedea că producătorul încearcă foarte mult să facă utilizatorii cât mai mulțumiți posibil. Proprietarii de câini și pisici îl vor aprecia cu siguranță.

Verifică prețul curent

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un aspirator fără sac?

Atunci când cumpărați un aspirator fără sac, merită să acordați atenție câtorva parametri de bază:

  • Dimensiuni și greutate – dacă intenționăm să folosim regulat aspiratorul, merită să fim atenți la dimensiunea acestuia. În cazul unui apartament obișnuit, nu are sens să investești într-un dispozitiv mare și greu, deoarece nu numai că nu vom folosi capacitățile acestuia, ci și utilizarea și depozitarea acestuia se poate dovedi a fi supărătoare.
  • Recipient pentrupraf – ar trebui să vă permită să eliminați conținutul în mod confortabil și eficient, fără a murdări inutil tot ce este în jur.
  • Filtru HEPA – după cum ați putea ghici, sarcina filtrului este de a colecta orice particule de murdărie din aerul aspirat, cum ar fi praful, alergenii, sporii de ciuperci, etc.
  • Posibilitatea de a spăla filtrele– în timpul utilizării, chiar și cel mai bun filtru se murdărește treptat.Opțiunea de spălare manuală a sistemului de filtrare extinde durata de viață a aspiratorului și crește eficiența acestuia pe termen lung.Alternativa este înlocuirea filtrului cu unul nou – și asta înseamnă costuri.
  • Perie turbo și / sau perie electrică– unele modele vin cu ele într-un set, pentru altele trebuie să le cumpărați separat.Ambele elemente au un concept similar de funcționare, și anume sunt duze de aspirație care conțin suplimentar o rolă cu perii, care se rotește cu viteză mare în timpul funcționării aspiratorului. Singura diferență constă în metoda de manevrare – peria turbo folosește energia cinetică a aerului care trece prin ea (simplificând – ca o elice), în timp ce peria electrică este alimentată electric. Avantajul acestei din urmă opțiuni este că puteți dezactiva rotația rolei cu perii, dacă este necesar. Ambele sfaturi sunt perfecte atunci când avem o problemă cu părul pierdut în cantități mari de animale de companie sau covoare cu păr luxuriant.

Ce s-a întâmplat cu etichetarea energetică a aspiratoarelor?

În ultimii ani, ne-am obișnuit să cumpărăm aspiratoare pentru a folosi etichete de eficiență energetică, care pe lângă consumul de energie au informat și despre eficacitatea aspirării pe pardoseli dure și covoare, precum și despre clasa de reemisie a prafului.Acestea au fost informații foarte utile, dar în 2019 nu există etichete – de ce?

Ei bine, Dyson a menționat că standardul de măsurare specifică faptul că măsurătorile se fac cu un rezervor de contaminare gol. Având în vedere că eficiența aspiratoarelor cu sac scade odată cu nivelul de umplere al sacului, iar acest lucru nu se aplică aspiratoarelor fără sac, aceasta este o metodă nedreaptă, nu corespunde condițiilor reale și poate induce în eroare consumatorii.

În consecință, Dyson a ridicat o obiecție și la sfârșitul acelui an, Curtea Uniunii Europene a fost de acord cu argumentele sale și a retras etichetele de la utilizare.

Noi etichete cu o nouă metodologie de măsurare vor apărea în 2021.

Cum funcționează un aspirator ciclon fără sac?

Principiul de funcționare al unui aspirator ciclon fără sac este relativ simplu:

  1. Aerul care curge prin conducta dispozitivului (aspirat de motor) merge la separatorul centrifugal, adică în termeni simplificați, o centrifugă de formă adecvată.
  2. La unele modele de vârf, viteza aerului poate depăși 200 km/h (de aceea materialele producătorului folosesc termenul „efect ciclon”).
  3. Datorită forței centrifuge, orice contaminanți transportați de aer sunt aruncați în afara fluxului de aer și cad într-un recipient special conceput.

Și cam asta este totul despre elementele de bază ale construirii acestor structuri.În plus, există și sisteme de filtrare complicate pentru particulele de poluare (de exemplu, filtre speciale numite HEPA), opțional un filtru de apă și recipientul pentru praf menționat mai sus. Este reutilizabil, de obicei din plastic – deci nu necesită înlocuire, ci doar curățare periodică.

De ce merită să cumperi un aspirator fără sac?

Chiar și atunci când rezervorul este complet încărcat, puterea de aspirație a dispozitivului nu scade deloc. Rezultă direct din principiul funcționării sale. Deci, nu este nevoie să aveți de-a face cu un aspirator care abia trage din cauza sacului înfundat.

După cum sugerează și numele, aspiratorul fără sac nu vine cu o sac. Aceasta înseamnă că nu trebuie să cumpărați în mod regulat saci noi. Sacul a dispărut – problema a dispărut, iar portofelul va răsufla ușurat.

Prima Pagină

Citeste si: Care este cel mai bun cuptor cu microunde incorporat

The post Cel mai bun aspirator casnic fara sac appeared first on Ghiduri Practice Utile.This post first appeared on Ghiduri Practice Utile, please read the originial post: here

Share the post

Cel mai bun aspirator casnic fara sac

×

Subscribe to Ghiduri Practice Utile

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×