Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Care este cel mai bun purificator de aer

Cum aleg Cel Mai Bun purificator de aer? Aerul din jurul nostru nu poate fi numit pur. Un numar mare de impuritaţi, praf, bacterii, spori fungici si alti contaminanţi fac parte din aerul camerei. Daca acest aer nu este curatat, folosim un purificator de aer. 

Suntem atenti la ceea ce mancam. Cu toate acestea, rareori ne gandim la ceea ce respiram.

Foarte putini facem ceva pentru a schimba situatia spre bine.

Dar totusi cu un purificator de aer bun, aerul devine mai curat, mai potrivit pentru a-l “folosi” in scopul propus.

Un aer curat – aceeasi garantie a sanatatii ca alimentele de calitate sau absenta obiceiurilor proaste (de exemplu, fumatul).  

Cu ajutorul purificatorului de aer, intr-o anumita masura, poate controla calitatea aerului in jurul nostru, imbunatatind astfel calitatea vietii in propria locuinta.

Cum aleg cel mai bun purificator de aerTipuri de purificatoare de aer

Baza designului purificatorului de aer
consta intr-un ventilator si un set de filtre.

Conform principiului de functionare, sistemul seamana cu un aspirator de uz casnic, desi este oarecum diferit de acesta constructiv:

aerul poluat este pompat de un ventilator in interiorul instalatiei de curatare, trece printr-un set de filtre si se intoarce inapoi in camera curat adică purificat.

Purificator de aer Camry CR 7960, 45 Wati, Filtru HEPA, Filtru carbon, Functie ionizare, Alb/Negru

Cum aleg cel mai bun purificator de aer

Descriere:
Purificatorul de aer Camry CR7960 cu puterea de 45W poate filtra aer de max.  170m³ / h, oprind toate murdariile din aer, cum ar fi praful si fumul. Aerul este filtrat in 3 straturi de filtre.
Primul filtru opreste partile mai mari, cum ar fi parul de animale si praful. Cel de-al doilea filtru de carbon opreste si absoarbe toate tipurile de puluanti chimici. Cel de-al treilea filtru, filtrul HEPA, opreste cel mai mic poluant, cum ar fi bacteriile virale si polenul.

Date tehnice:

Greutate 5,2 kg
Sursa de alimentare: 220-240 V 50 Hz
Putere: 45W
Eficienta 170m³ / h
Nivelul de zgomot: 40-55dB
Timer (1h, 4h, 8h, 12h)
Mod silentios in timpul noptii
Dimensiunea maxima a camerei: 30 m²
Functia de ionizare curata suplimentar aerul de toate tipurile de particule si praf.
Dimensiuni: 321 mm x 210 mm x 523 mm

Vezi pretul de astazi

Designul instrumentelor moderne combina de regula, mai multe tipuri de filtre, realizand astfel un grad acceptabil de purificare a aerului. Filtrele sunt:

– pre-curatare (mecanica, pentru poluanţii “mari”, cum ar fi parul de animale, puf de plop);
– particule electrostatice, praf de ionizare, care apoi “se lipesc” sub actiunea fortelor electrostatice la electrozi de precipitare;
– cu apa (sau spalarea aerului) contaminat amestecarea aerului cu jetul de apa, prin care particulele de praf devin umede si se stabilizeaza rapid in rezervorul de apa al dispozitivului;
– carbune (absorbtie), care trece prin molecule organice complexe, “responsabil” pentru mirosurile neplacute;
– HEPA, capabil sa retina pulberi fine dispersate (cu dimensiuni de la 0,3 microni), inclusiv cateva tipuri de bacterii;

– fotocatalizator (unul dintre cel mai bun) – materia organica de radiaţiile ultraviolete sunt distruse de Filtru catalitic (dioxid de titan), la componentele inofensive (apa si dioxid de carbon),

In care oxidarea fotocatalitica sunt la fel de eficiente in ceea ce priveste toxinele, virusuri, bacterii si in general orice compusi organici.

Partea principala a unui purificator de aer modern.

Cum aleg cel mai bun purificator de aer

1 – prefiltru, 2 –  filtru HEPA de inalta performanta, 3 -un filtru de carbon, 4-generator de ioni negativi, 5 – sistemul de control cu microprocesor 6 – sistem cu doua trepte fotocatalitice.

Modelele conditionate de purificatoare de aer pot fi impartite in trei grupe principale.

In primul rand, aparatele de curatat aerul cu filtre de praf, constand dintr-un filtru pre-mecanic, HEPA si un filtru de carbune.

Astazi ocupa partea principala a pietei moderne de masini de curatat aerul uzat, fiind cea mai accesibila si satisfacatoare pentru tratarea aerului de calitate.

Principalul dezavantaj – necesitatea unor costuri suplimentare pentru achizitionarea de filtre, cartuse pentru inlocuire etc.

In al doilea rand, “curatarea aerului” cu ajutorul unui sistem de discuri rotative din plastic scufundat in partea inferioara.

In apa, se formeaza un praf fin dispersat prin care aerul poluat este suflat prin ventilator.

Ca urmare, microparticulele de praf se uda rapid si se aseaza,
in rezervorul de apa al dispozitivului, ca dupa o ploaie de vara.

Principalul avantaj al acestui grup de filtre de aer este absenta cartuselor inlocuibile (este suficient sa inlocuiti pur si simplu apa din rezervor), precum si capacitatea de a creste umiditatea aerului in interior fara eforturi suplimentare.

Principalul dezavantaj, nu are un grad foarte ridicat de filtrare a aerului.

Si in al treilea rand, aparatele de curatare a aerului fotocatalitic, sunt cele mai scumpe, dar si cea mai eficienta categorie de dispozitive.

Aerul contaminat este pre-filtrat prin filtrul mecanic pentru a retine impuritatile mari, iar apoi particulele de praf ramase cauzate de radiatiile ultraviolete sunt oxidati de un catalizator poros special inainte de starea elementara (dioxid de carbon si apa).

Valabilitatea elementelor principale de instrumente nu este limitat, deoarece praful de pe filtrul principal nu se acumuleaza si se descompune in substanta catalizatorului (dioxid de titan).

In reactie nu se consuma, inlocuirea periodica este necesara numai pentru filtru de praf.

Este de remarcat faptul ca multe modele de purificatoare de aer din toate cele trei grupuri sunt completate de curatarea ionizata, functional sunt mai eficiente, sau electrostatice, care transforma aerul de praf fin in aer purificat.

Descarcarea utilizata in functionarea precipitatorului electrostatic distruge moleculele de mirosuri, virusi, bacterii si alergeni.

Mai multe particule mari sunt ionizate si dobandesc o sarcina electrica, sunt atrase de actiunea fortelor electrostatice la electrodul de filtru incarcat opus.

Cele mai bune purificatoare de aer conform statisticilor din ianuarie 2021:

Purificator de aer ARGO PURISSIMO, Filtru HIMOP, Filtru HEPA, Cold plasma, Filtru de carbon activ, Filtru anti-praf, Ionizare, Telecomanda, Modul de noapte,Timer


 Descriere:

Purificatorul de aer ARGO PURISSIMO are un design atractiv, este prevazut cu display cu LED-uri pentru controlul functionalitatii si are o eficienta ridicata de purificare a aerului.

Este perfect pentru persoanele cu alergii, astm, deoarece ARGO PURISSIMO purifica aerul din incapere si elimina mirosurile, fumul, polenul, sporii de mucegai, bacterii, particulele fine de praf, substantele organice volatile, gazele toxice generate de activitatile casnice (detergenti, mirosurile neplacute emise de mobilier nou, de la reziduuri din bucatarie, de la sobe sau de la seminee). De asemenea, PURISSIMO este prevazut cu functia de ionizare, care emite ioni negativi si confera o senzatie placuta si naturala de bunastare. Purificatorul ARGO PURISSIMO are un sistem complex de filtrare a aerului, gratie filtrelor speciale: – Filtru anti-praf

Vezi pretul de astazi

Purificator si umidificator de aer Philips Combi 2 in 1 AC4080/10, Senzor inteligent VitaShield IPS, Sleep mode, Timer
Descriere:
Tehnologie de umidificare eficienta pentru o umiditate optima in interior, cu 99% mai putine bacterii in aer comparativ cu tehnologia ultrasonica. Filtru HEPA + carbon activ filtreaza pana la 99.9% din particulele ultrafine din aer (praf fin, acarieni, virusi, bacterii, fum) si absoarbe gazele si mirosurile neplacute din incapere. Filtreaza particule de dimensiuni de pana la 20 nanometri (0.02 microni). Senzorii inteligenti monitorizeaza si optimizeaza in permanenta climatul camerei

Vezi pretul de astazi

Prima Pagină

Citeste si: Care este cel mai bun dezumidificator de aer

The post Care este cel Mai Bun Purificator de aer appeared first on Ghiduri Practice Utile.This post first appeared on Ghiduri Practice Utile, please read the originial post: here

Share the post

Care este cel mai bun purificator de aer

×

Subscribe to Ghiduri Practice Utile

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×