Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Camera IP – Monitorizare pentru casa ta

Vedem camere de luat vederi în bănci și instituții de mulți ani. Aceste camere obișnuiau să lucreze pe baza CCTV, adică așa-numita supraveghere video, cunoscută și sub numele de televiziune cu circuit închis . În prezent, camera IP este utilizată tot mai mult. În articol veți afla ce cameră IP alegeți pentru casa dvs. și de ce merită.

În acest ghid:

1.  Când și unde aveți nevoie de o cameră IP?
2.  Cum se alege o cameră IP?
3.  De ce merită monitorizarea acasă?
4.  Modele de camere recomandate
5.  Accesorii pentru casă inteligentă recomandate

Clasificarea camerelor IP

Monitorizarea funcționează în România de mulți ani. Deși amploarea și posibilitățile sale nu sunt aceleași ca în China, la noi este folosită în locuri publice precum: birouri, magazine,

supermarketuri sau companii. Permite controlul continuu a ceea ce se întâmplă în incintă și arhivarea înregistrărilor. În plus, poate avertiza în caz de incendiu sau acces neautorizat.

Trebuie conectat doar la sistemul de incendiu (SSP) și la sistemele de control al accesului (SKD). Fostul CCTV standard ( Circuit închis TeleVision, –  TV cu circuit închis ) se alătură sau înlocuiește o monitorizare modernă, folosind camere IP.

Camera IP funcționează pe baza protocolului IP (Internet Protocol ). Arată ca o cameră web conectată la un computer printr-un port USB.

Însă aici se termină asemănările, și se evidențiază diferențele semnificative. Camera IP face imediat înregistrarea disponibilă în rețea, astfel încât să o puteți vizualiza în timp real.

Le veți găsi la o adresă specială de internet care a fost atribuită de cameră. Puteți urmări materialul atât pe computer, cât și utilizând dispozitive mobile: smartphone, tabletă.

Producătorii încearcă din ce în ce mai mult să permită utilizarea camerelor IP de oriunde, Ca urmare, sunt create mai multe aplicații mobile dedicate.

Cu ajutorul lor poți verifica ce se întâmplă în casa ta, în absența ta. Așadar, aveți opțiunea de a partaja înregistrarea sau de a o salva în cloud.

Camerele IP sunt utilizate în principal pentru a monitoriza locurile deosebit de expuse la: efracție, furt, incendiu, inundații sau alte amenințări la care trebuie să răspundeți imediat.

Acest tip de echipament se găsește cel mai adesea în instituții, bănci, companii, școli și în zonele urbane: parcări, treceri de cale ferată și intersecții.

Acestea vă permit să vizualizați în direct ceea ce se întâmplă într-un anumit loc și să reacționați rapid (de exemplu, agenți de securitate sau personal tehnic). De asemenea, permit utilizarea ulterioară a înregistrărilor salvate ca dovadă.

Datorită acestor camere compacte puteți monitoriza împrejurimile casei dvs. (de exemplu, o mașină într-o parcare sau garaj, poarta de intrare în curte, dependințe) și interiorul. Te poți asigura că al tău copil, s-a întors deja de la școală și face temele, în loc să stea în fața computerului, sau câinele nu roade papuci în hol.

O problemă importantă este asigurarea transmisiei. În cazul camerelor fără fir, conexiunile sunt criptate. Producătorii permit accesul la monitorizare și gestionare utilizând o aplicație dedicată sau de pe site-ul lor web.

Tot ce trebuie să faceți este să vă creați contul protejat prin parolă. Amintiți-vă că această parolă ar trebui să fie mai complexă decât „1234” sau „admin”, care sunt foarte populare și ușor de spart prin programe de computer speciale.

O parolă sigură trebuie să aibă cel puțin 8 caractere. Acestea trebuie să includă litere mari și mici, cifre și caractere speciale.

Cel mai simplu mod de a crea o astfel de parolă este să scrieți orice propoziție (de exemplu, un citat preferat) și să utilizați primele litere ale cuvintelor.

Apoi adăugați numere – de exemplu, o dată pe care o știți bine. Combinați elemente individuale cu un caracter special – de exemplu,% sau &. O astfel de parolă este ușor de reținut și în același timp, imposibil de ghicit sau de spart.

Dacă doriți să vizualizați o zonă mare, o cameră rotativă cu funcție de patrulare este o alegere bună. Dispozitivul își schimbă poziția ciclic și vă arată punctele selectate.

Datorită acestui fapt, veți vedea ce se întâmplă, de exemplu la fereastră și la ușa din față. O cameră cu senzor de mișcare va funcționa excelent, direcționând obiectivul în direcția corectă atunci când înregistrează mișcarea.

Cum se alege o cameră IP?

Vedeți ce caracteristici ale camerei IP determină funcționalitatea acesteia.

  • Unghiul de vizualizare – depinde de cât de mare este suprafața pe care o poate „vedea” camera.
  • Rezoluție – este determinată în primul rând de scopul camerei. Pentru a permite identificarea feței sau citirea plăcuței de înmatriculare a mașinii, aceasta trebuie să aibă rezoluție ridicată, Full HD este de fapt minimul.
  • Luminozitatea obiectivului sau a iluminării externe (de exemplu, prin intermediul LED-urilor cu infraroșu) – acest lucru este foarte important atunci când înregistrați imaginea într-un loc slab luminat, noaptea sau în ploaie.
  • Senzor de mișcare încorporat și detectare inteligentă a mișcării – datorită acestui fapt, imaginea este înregistrată numai atunci când este necesară. În plus, puteți seta și o notificare de detectare a mișcării care va apărea în aplicație sau pe e-mail.
  • Modul de conectare la rețea – în cazul Wi-Fi bun, setați pe standardul dual-band 802.11ac. O opțiune la fel de bună este conexiunea printr-un cablu Ethernet. Ambele variante oferă stabilitate, dar conectivitatea wireless este mai convenabilă.
  • Opțiunea de salvare – alegeți dintre cardurile de memorie SD sau microSD sau unitatea de rețea NAS
  • Posibilitatea de a conecta senzori suplimentari și dispozitive alarmante – extinde funcționalitatea camerei. Datorită acestui fapt, dacă este necesar se va declanșa o alarmă care va speria infractorul și va alerta vecinii.
  • Capacitatea de a controla de la distanță obiectivul – este util să vedeți mai detaliat zona care vă interesează.
  • Microfon și difuzor încorporate – o opțiune foarte utilă care permite comunicarea în două direcții. Vedeți ce se întâmplă și puteți reacționa: copilului tău când este îngrijit de altcineva, sau avertizează-l pe bunicul tău despre un eventual pericol.
  • Rezistența la condiții meteorologice dure – o problemă esențială dacă camera trebuie să funcționeze în aer liber.

De ce merită monitorizarea acasă?

Este o soluție care vă va oferi liniște sufletească și va crește nivelul de securitate. Dacă petreceți o mare parte a zilei în afara casei dvs., vă întrebați adesea dacă totul este în regulă atunci când sunteți plecat.

Cu ajutorul unei camere IP o puteți verifica în câteva secunde. Vă veți asigura că locuința  este sigură, închisă, apa închisă și fierul de călcat oprit.

Veți afla dacă copilul dumneavoastră s-a întors acasă. Dacă aveți animale de companie acasă, veți vedea ce fac și cum se comportă. Acest lucru este foarte util dacă locuiți într-un bloc.

Camera vă va permite să vă liniștiți un câine zgomotos, astfel încât să nu vă deranjeze vecinii și să vă expună la un conflict cu ei după întoarcerea de la serviciu.

Animalul tău de companie singur acasă? Acest echipament vă va permite să îl supravegheați

Capacitatea de a vă observa casa și împrejurimile este de neprețuit în timpul călătoriilor. Tot ce aveți nevoie este un smartphone cu internet și o aplicație.

Puteți verifica cu ușurință dacă totul este în regulă și vă puteți odihni în continuare. Dacă conectați camera la sistemul de acasă inteligent, puteți controla de la distanță luminile și dispozitivele.

Datorită acestui fapt, problema fierului pornit nu va mai exista în cel mai scurt timp. De asemenea, puteți lumina casa seara pentru a imita prezența membrilor gospodăriei.

Modele de camere recomandate

Verificați ce modele de camere IP sunt eficiente, de ce ar trebui să le acordați atenție.

XIAOMI MI HOME SECURITY 360

camera ip pentru casa ta

Mecanismul rotativ vă permite să controlați întreaga cameră, fără zone moarte. Poate fi așezat pe mobilier sau suspendat de tavan. Deoarece are LED-uri IR, poate funcționa noaptea, captând imagini la 360 °. Calitatea imaginii este foarte bună. Răspunde prompt la comenzile de mișcare (stânga/dreapta, sus/jos) de la telefon. Înregistrările pe cardul micro SD sunt de foarte bună calitate, și le poți consulta de la distanță prin telefon.
Se poate monta și pe tavan, sau pe perete, are opțiunea de rotirea imaginii corespunzător poziției de montaj.
Și funcțiile audio sunt foarte bune, în ambele direcții. Poți comunica foarte bine utilizând această cameră ip.

IMOU BULLET LITE

camera ip penrtu casa ta

Această cameră poate funcționa în interior și în exterior, datorită rezistenței IP67. În același timp, filmează în calitate Full HD zi și noapte, folosind LED-uri IR după întuneric. Înregistrările pot fi stocate în Imou Cloud sau pe un card microSD.

TP-LINK TAPO C200

camera ip pentru casa ta

Oriunde se întoarce, acesta înregistrează videoclipuri în calitate Full HD, notificându-vă când este detectat un intrus. În modul nocturn, înregistrează mișcarea la o distanță de până la 9 metri, are și un microfon și un difuzor pentru comunicarea bidirecțională cu oamenii sau animalele.

EZVIZ C6CN

CAMERA IP PENTRU CASA TA

Se rotește aproape în jur și se poate înclina în sus și în jos, controlând întreaga cameră în absența ta. Vizualizați înregistrările din aplicația mobilă. Și când vă întoarceți, un obiectiv blocabil asigură confidențialitate.

UBIQUITI UNIFI G3 FLEX

Sistemul flexibil de montare vă permite să instalați camera practic oriunde. Este alimentat de PoE, deci necesită un singur cablu pentru a funcționa. Poate fi operat cu aplicația pentru Android și iOS, primind imaginea în calitate Full HD.

Accesorii Smart Home recomandate

Monitorizarea este primul pas către crearea unei case inteligente. Acum este suficient să alegeți câteva accesorii suplimentare pentru a vă îngriji casa chiar și de la distanță. Camerele IP completează perfect următoarele accesorii.

Senzori (detector de mișcare, detector de inundații, detector de fum, detector de ușă) – foarte util dacă doriți cât mai multe date de acasă. Senzorul trimite o notificare către smartphone-ul dvs. și puteți utiliza monitorizarea pentru a verifica ce se întâmplă și unde, apoi luați măsurile corespunzătoare.

Sisteme de alarmă – un semnal puternic va speria un intrus și vă va anunța pericolul. Dacă sunteți departe de casă, veți fi informați și despre ceea ce se întâmplă și veți reacționa rapid. Puteți atribui semnalul adecvat unor evenimente specifice. De asemenea, veți obține dovezi sub forma unei înregistrări – necesare, de exemplu pentru poliție, s-au  compania de asigurări.

Iluminare inteligentă – controlați-vă iluminarea utilizând o aplicație de pe telefonul smartphone. Programează-ți luminile să se aprindă și să se stingă. Luminați casa în timp ce vă îndreptați spre ea. Dacă vedeți un suspect agățat, veți aprinde luminile în diferite camere, pretinzând că sunteți acasă.

Smart Plug – vă permite să controlați de la distanță dispozitivele electrice conectate la electricitate. Puteți porni și opri computerul, televizorul, mașina de spălat sau fierul de călcat, chiar și atunci când sunteți în drum spre serviciu. Prin monitorizare, vă puteți asigura că sistemul de conectare inteligentă funcționează și că dispozitivele selectate sunt de fapt oprite.
După cum puteți vedea, camera IP este un dispozitiv foarte util nu numai în companii și birouri.

Monitorizarea vă oferă posibilitatea de a verifica ce se întâmplă în casa dvs. în absența dumneavoastră. Datorită acestui fapt, când plecați  în vacanță, te poți odihni în loc să-ți faci griji dacă totul este în regulă. Ești de acord cu noi? Spuneți-ne în comentariu ce credeți.

Articolul Camera IP – Monitorizare pentru casa ta apare prima dată în Ghiduri Practice Utile.This post first appeared on Ghiduri Practice Utile, please read the originial post: here

Share the post

Camera IP – Monitorizare pentru casa ta

×

Subscribe to Ghiduri Practice Utile

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×