Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cea mai buna Imprimanta Laser

Care este cea mai buna imprimanta?

Imprimantele de acasă sunt soluții din ce în ce mai comune. Prețul lor scăzut, permit multor persoane să cumpere o imprimantă pentru nevoile personale la domiciliu.

Chiar și modelul cel mai simplu și ieftin economisește timp, scăpăm de corvoada de a merge la un Xerox pentru a imprima materialele necesare. Unde mai pui că au devenit foarte rare…

O imprimantă  acasă poate fi utilă în orice situație, este necesară nu numai pentru copiii școlari, ci și pentru studenți sau oameni obișnuiți. Uneori însă, alegerea celui mai ieftin model de imprimantă nu este soluția potrivită.

Din ce în ce mai mulți oameni aleg imprimante Laser în ciuda prețului mai mare. Aceste dispozitive sunt percepute ca fiind mai eficiente și mai ieftin de operat.

Vedeți ce parametri să urmați atunci când cumpărați o imprimantă laser, să știți despre clasamentul celor mai fiabile modele.

Imprimante recomandate în septembrie 2020:

Multifunctional inkjet color Epson L6160 CISS, A4, Wi-Fi

(Ideală petru birou)

Cea mai buna imprimanta laser

Descoperiti cum veți economisiti până la 90% din costurile de imprimare cu acest multifunctional cu jet de cerneala 3-in-1 fără cartușe, echipat cu Wi-Fi Direct și Ethernet. Oferind un cost pe pagină extrem de redus, cerneală la până  la trei ani în cutia echipamentului poate imprima până  la 14.000 de pagini alb-negru si 11.200 de pagini color. Este conceput pentru birouri, beneficiind de un cap de printare PrecisionCore, viteze de imprimare de 15 ppm, imprimare față-verso și  tava frontală de 150 de coli. 4G

Vezi detalii și preț

Multifunctional Inkjet Color Epson EcoTank CISS L3110 CISS, A4     (Ideală pentru acasă & birou)

Cost minim
Trei ani puteti imprima fara sa fie nevoie sa mai cumparati mai multa cerneala pentru L3110. Aceasta inseamna ca va poate ajuta sa economisiti pana la 90% din costurile de imprimare. Oferind un cost pe pagina minim, produce pana la 8.100 de pagini alb-negru si 6.500 de pagini color cu cerneala inclusa.

Vezi prețul aici

cea mai buna imprimanta laser
Samsung SL-M2026top 10 imprimante 2018Vezi prețul aici

cea Mai Buna Imprimanta laser
HP LaserJet Pro M12w (T0L46A)

TOP 10 IPMPIMANTE LASER 2018Vezi prețul aici 

cea mai buna imprimanta laser
Brother HL-1222WE WIFI

top 10 imprimante 2018Vezi prețul aici 

cea mai buna imprimanta laser
Brother HL-L2340DW wi-fi

top 10 imprimante laser 2018Vezi prețul aici 

cea mai buna imprimanta laser
Samsung (SL-M2825DN / SEE)

top 10 imprimante 2018Vezi prețul aici 

cea mai buna imprimanta laser
OKI C511DN, A4
top 10 imprimante 2018Vezi prețul  aici  

cea mai buna imprimanta laser
Brother HL-3140CW (HL3140CWYJ1)

top 10 imprimante 2018Vezi prețul aici  

cea mai buna imprimanta laser

HP Color LaserJet Pro M252dw (B4A22A)

top 10 imprimante laser 2018Vezi prețul aici 

cea mai buna imprimanta laser
Brother HL-3170CDW

top 10 imprimante laser 2018

Vezi prețul aici   


Avantajele imprimantelor laser

În prezent, există două tipuri de imprimante pentru acasă și de birou pe piață. Prima este o imprimantă cu jet de cerneală care funcționează cu cerneală sau tuș, cea de-a doua este laser, functionează cu un cartuș, respectiv toner. În clasamentele pentru domiciliu, acest al doilea tip de dispozitiv atinge poziții mai bune și eficiente.

Acest lucru se datorează în principal numeroaselor sale avantaje. Imprimantele laser se pot bucura de performanțe mai bune de imprimare, de mare viteză, de înaltă calitate și durabilitate, precum și de costuri de operare scăzute.

Singurul dezavantaj al imprimantelor laser este prețul lor. Modelul bazat pe tehnologia laser este mai scump decât cele cu jet de cerneală.

Tipuri de imprimante laser

Imprimante laser color și monocrom sunt disponibile pe piață. Prima permite imprimarea alb-negru, precum și imprimarea color. Prețul acestor modele este mai mare decât imprimantele laser monocrome, acestea permit doar tipărirea alb-negru.

Având în vedere aceste ipoteze, primul parametru de luat în considerare atunci când alegeți acest tip de dispozitiv este de a stabili dacă doriți să cumpărați un model color mai scump sau o imprimantă mai ieftină alb-negru.

Trebuie remarcat faptul că, datorită prețului echipamentului, rangul de imprimante laser este dominat de dispozitive alb-negru care permit imprimarea în format A4.

Parametrii imprimantelor laser: viteza de imprimare

Unul dintre cei mai importanți parametri ai acestor imprimante laser este viteza de imprimare. Acest parametru determină numărul de coli pe care dispozitivul o va putea tipări într-un minut.

În cazul utilizării la domiciliu, nu este necesar să se aleagă modelele cu cea mai mare viteză. Viteza medie de imprimare la imprimantele laser este de aproximativ 15-20 de coli pe minut, modelele mai avansate și mai scumpe pot tipări până la 30 până la 60 coli pe minut.

Trebuie remarcat faptul, că aceste date se aplică imprimantelor laser alb-negru. În cazul modelelor color, viteza de imprimare scade cam de patru ori. Acest lucru se datorează faptului că, în special la astfel de modele, fiecare culoare este imprimată separat.

Dacă doriți o imprimantă color rapidă, optați pentru un model care funcționează pe baza metodei one-pass. Viteza de funcționare a unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 50 de pagini pe minut.

Parametrii imprimantelor laser: costuri de operare

Din ce în ce mai mulți oameni aleg o imprimantă laser, ei acordă o atenție deosebită costurilor de operare ale dispozitivului.

Acestea în funcție de model, pot fi diferite. Prin urmare, înainte de a cumpăra imprimante laser, merită să aflați care sunt prețurile tonerului și dacă este posibil să utilizați înlocuitori.

O informație importantă este și faptul că, prețul menținerii unei imprimante laser color este mult mai mare.

În cazul ei, este necesar să achiziționați 4 bucăți de toner, câte una pentru fiecare culoare. Prețul mediu al tonerului pentru o imprimantă, este destul de mare, astfel încât suma totală devine foarte ridicată pentru optiunea color.

Acest lucru înseamnă că un astfel de dispozitiv va costa mult, dacă imprimați mult și de multe ori.

Având în vedere costul, trebuie să ne amintim că, cartușele sunt mult mai eficiente decât cerneala, iar imprimantele laser în utilizarea lor sunt foarte economice.

Parametrii imprimantelor laser: calitatea imprimării

Modelele de bază ale imprimantelor laser funcționează foarte bine cu textul și fotografiile, deși în ultimul caz nu se vor potrivi imprimantele cu jet de cerneală.

Parametrii imprimantelor laser: tipul de hârtie utilizat

Modelele de bază ale imprimantei suportă de obicei doar câteva tipuri de hârtie, în aceste grosimi standard. Hârtia pe care poate tipări dispozitivul este inclusă în specificațiile sale tehnice.

Dacă utilizați imprimanta pe care doriți să imprimați numai text, acest lucru nu este o  problemă, este mai rău atunci când este folosit pentru a imprima imagini , în acest caz, este necesar să se verifice dacă se poate imprima pe hârtie foto, care este mai groasă și lucioasă.

Parametrii imprimantelor laser: dimensiunea tipăririi

Modele standard de imprimante laser sunt cele care permit imprimarea în format A4. Cel mai adesea, această dimensiune este suficientă pentru uz casnic.

Cu toate acestea, dacă doriți să imprimați documente mai mari, este necesar să cumpărați o imprimantă laser A3 sau un dispozitiv cu ghidaje reglabile. Datorită acestui fapt, ghidajele pot fi ajustate individual la dimensiunea dorită de imprimare.

Imprimantele laser cu ghidaje permit imprimarea nu numai pe hârtie A3, ci și pe plicuri sau pe coperta CD / DVD. Astfel de opțiuni sunt utile în primul rând atunci când imprimanta laser va fi utilizată într-o companie/birou.

Parametrii imprimantelor laser: sarcina normativă a imprimantei

De obicei, sarcina normativă a imprimantei este un parametru care nu este foarte important atunci când cumperi un dispozitiv pentru uz casnic.

Încărcarea standard a imprimantei vă indică numărul de imprimări pe care echipamentul este capabil să le efectueze. La modelele de bază pentru uz casnic, acest parametru are mai puțin de 3000 de pagini.

Pentru imprimantele profesionale cu laser destinate utilizării în birou, acest număr crește și mai mult: până la 100.000 de pagini pe lună.

Parametrii imprimantelor laser: funcționarea fără fir

În clasamentul imprimantelor laser, modelele care permit comunicarea fără fir sunt din ce în ce mai căutate. Fără îndoială, această funcție este de mare ajutor.

Pentru a utiliza imprimanta fără fir, trebuie să configurați conexiunea la router-ul WiFi. Funcționarea fără fir a imprimantei laser, permite utilizarea tuturor persoanelor dintr-un birou.

Datorită acestui lucru, imprimanta poate fi amplasată oriunde, nu neapărat acolo unde este computerul. Aranjamentul mai bun al spațiului este asigurat de lipsa cablurilor care se încurcă pe sub picioare.

Imprimantele laser fără cabluri sunt deosebit de populare printre utilizatorii de laptopuri, precum și de cei care lucrează pe dispozitive mobile cum ar fi tablete sau smartphone-uri. Imprimantele laser fără fir vă permit să imprimați rapid documente de pe orice dispozitiv mobil.

Parametrii imprimantelor laser: dimensiunea și aspectul

Dimensiunea unei imprimante laser de acasă nu este lipsită de semnificație . Cele mai populare în clasamentul imprimantelor laser sunt modelele compacte mici care nu ocupă prea mult spațiu. Acestea au de obicei funcții de bază.

De asemenea, merită adăugat faptul că, dacă imprimanta se dorește a fi pusă într-un loc vizibil, este bine să acordați atenție designului său atunci când cumpărați. Imprimantele sunt disponibile în diferite culori și forme.

Funcționalități suplimentare ale imprimantelor laser 

Pentru alegerea unei imprimante laser de calitate , merită acordată atenție funcționalităților suplimentare oferite de producători. Una dintre cele utile ar putea fi un slot pentru medii de stocare externe.

Acesta vă permite să imprimați imagini direct de pe aparatul foto fără a trebui să vă conectați la un computer. Datorită acestui fapt, întregul proces de trimitere a fotografiilor de către un computer este eliminat.

Portul USB al unei imprimante laser funcționează similar. Acesta vă permite să imprimați fotografii, precum și fișiere text salvate pe unități hard disk externe sau pendrive, de asemenea, ocolind computerul.

Facilități suplimentare sunt oferite de imprimante dotate cu posibilitatea imprimării automate pe ambele fețe. Această funcționalitate înseamnă că nu trebuie să poziționați manual paginile. Fiind întoarse automat de către imprimantă. 

Persoanele care imprimă mai multe documente, pot se pot baza pe imprimante laser cu o tavă de hârtie mai mare. Un fapt interesant și apreciat în clasamentul imprimantelor laser este panoul de control tactil al dispozitivului.

Meniul transparent bazat pe pictograme mari permite gestionarea intuitivă a imprimantei. Dacă apreciați un astfel de model, merită să verificați în avans dacă este susținut în limba română, pentru mulți oameni, meniul în limba engleză este o problemă.

De asemenea, merită menționat faptul că antreprenorii care caută o imprimantă laser pentru birou pot alege modelul echipat cu un hard disk.

Un astfel de model permite controlul total al funcționării dispozitivului și stochează informații despre utilizatorii individuali care îl utilizează. În această bază, puteți recrea modul în care angajații folosesc imprimanta, câte imprimări sau scanări s-au efectuat.

Imprimante laser versus mașini laser multifuncționale?

Producătorii, în plus față de imprimantele laser standard, a căror singură sarcină este imprimarea, oferă și dispozitive multifuncționale bazate pe tehnologia laser.

În afară de imprimare, pot să scaneze, să trimită faxuri sau să copieze. Dispozitivele laser multifuncționale, datorită prețului, precum și dimensiunile lor sunt de obicei folosite în birouri mari. Cumpararea lor acasă este neprofitabilă si complet inutilă.

Prima Pagină

Articolul Cea mai buna Imprimanta Laser apare prima dată în Ghiduri Practice Utile.This post first appeared on Ghiduri Practice Utile, please read the originial post: here

Share the post

Cea mai buna Imprimanta Laser

×

Subscribe to Ghiduri Practice Utile

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×