Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cel mai bun dezumidificator de aer pentru uz casnic

Cel mai bun dezumidificator de aer 

Umiditatea ridicată în cameră este o problemă care afectează majoritatea locuitorilor. Pereții umezi contribuie la formarea de mucegai și mirosuri neplăcute. 

În plus, pereții locuinței umezi, afectează prețul la încălzire, dar și întârzierile în lucrările de renovare. Cea mai bună soluție pentru pereții umezi este să cumpărați un absorbant de umiditate. 

Înainte de a cumpăra un dispozitiv care ne va ajuta să menținem umiditatea la un nivel optim, trebuie văzut tipurile de dezumidificatoare și avantajele lor.

Umiditatea optimă a aerului din cameră

Umiditatea definește cantitatea de apă care este în aer. Cel mai adesea folosim conceptul de umiditate relativă, exprimată în procente. 

Umiditatea relativă a aerului – raportul dintre presiunea parțială a vaporilor de apă la valoarea sa de limitare (presiunea aburului saturat) peste suprafața plană de apă pură la presiune constantă și temperatură, exprimată în procente.

Umiditatea relativă arată raportul dintre cantitatea de vapori de apă în aer și cantitatea de vapori de apă din aer la starea de saturație, adică cantitatea maximă de vapori de apă, care pot fi conținute în aer, la o anumită temperatură și presiune. 

Umiditatea optimă a aerului din locuință ar trebui să fie de 40-60%. Umiditatea prea mică poate provoca simptome de ale tractului respirator superior, și chiar uscăciunea pielii. 

La randul său, umiditatea excesivă determină dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului care au un impact foarte negativ asupra sanatatii noastre. 

În special copiii, expuși impactului negativ al mucegaiului, care pot cauza diverse tipuri de alergii, sau chiar astm.

Trebuie să știm că umiditatea depinde de temperatura care predomină în apartament (Temperatura optimă este între 18-22 °C).

În aerul rece există mai puține particule de apă decât în ​​aerul cald. Un efect suplimentar asupra umidității aerului din apartament este sezonul, sau vremea rece. 

În timpul iernii, când folosim încălzirea, aerul poate fi foarte uscat, în timp ce în restul anului avem o problemă cu umiditatea prea mare. 

O importanță deosebită pentru umiditate, este cum a fost construit apartamentul, adică poate fi un apartament cu ventilație slabă, situat la parter sau clădiri mai vechi.

Dezumidificator de aer – principiu de funcționare

 Dezumidificatoare cu condensare

Dezumidificatorul  colectează umiditatea din aer prin răcirea acestuia sub punctul de rouă care provoacă condensarea umidității (condensare). 

Elementele principale ale dezumidificatorului sunt: un compresor, un ventilator, un element de expansiune și schimbătoare de căldură (condensator și vaporizator).

Ventilatorul forțează fluxul de aer umed prin schimbătoarele de căldură.Temperatura vaporizatorului este mai mică decât temperatura punctului de rouă, determinând condensarea vaporilor de apă. 

Dezumidificatoare recomandate pentru apartamente,respectiv case.

Dezumidificator Trotec TTK69E

Detalii tehnice

Dimensiuni (L x H x l mm) 210 x 575 x 345
Greutate (kg) 14
Producator Trotec Germania
Suprafata max. recomandata (mp) 45
Debit de aer (mc/ora) 130
Capacitate max. dezumidificare (litri/zi) 20
Principiul de funcționare Condensare/Compresor
Capacitate rezervor (litri) 4
Consum (Watt) 345
Display Digital Da
Tip Filtru Standard lavabil
Nivel Sonor (dB) 43
Alimentare 230 V / 50 Hz
Dezghetare automata Electronica
Domeniul de funcționare, temperatura 5°C până la 35°C
Domeniul de funcționare, umiditate 40% până la 80% u.r.
Mobilitate Roti si manere
Functii Timer;Uscare rapida;Blocare Copii
Tip material Plastic
Dubla evacuare a condensului (rezervor sau racord furtun) Da
Trepte ventilator 3
Higrostat Da
Tip produs Dezumidificator
Timer Da
Culoare produs Alb/Gri
Tip panou control Digital
  • Capacitate dezumidificare 20 l/zi
  • Debit 130 mc/h
  • Suprafata recomandata 45 m²
  • Higrostat
  • Timer
  • Display digital
Vezi detalii și preț

Dezumidificator Trotec TTK53E

Detalii tehnice

Dimensiuni (L x H x l mm) 185 x 550 x 330
Greutate (kg) 14
Producator Trotec Germania
Suprafata max. recomandata (mp) 31
Debit de aer (mc/ora) 195
Capacitate max. dezumidificare (litri/zi) 16
Principiul de funcționare Condensare/Compresor
Capacitate rezervor (litri) 5.5
Consum (Watt) 300
Display Digital Da
Tip Filtru Standard lavabil
Nivel Sonor (dB) 48
Alimentare 230V (50Hz)
Domeniul de funcționare, temperatura 5°C până la 32°C
Domeniul de funcționare, umiditate 30 până la 80 % u.r.
Functii Timer;Afisaj al umiditatii;Uscare rapida
Trepte ventilator 2
Higrostat Da
Tip produs Dezumidificator
Timer Da
Culoare produs Alb
Tip panou control Digital
Vezi detalii și preț

Apa rezultată prin condensare, este colectată în rezervorul dezumidificatorului, sau este drenată cu ajutorul unui furtun.

După trecerea prin vaporizator, aerul răcit și uscat trece prin condensator, unde este încălzit. Datorită acestui fapt, obținem o scădere suplimentară a umidității relative. Apoi aerul uscat, se întoarce înapoi în camera din care a fost aspirat.

Randamentul de condensare depinde de temperatură-umiditate și tipul de dispozitiv (dimensiune, producător). 

Cel mai bun randament este la temperaturi mai ridicate și o umiditate relativă (eficiența maximă atinsă la 30 °C și o umiditate de 80%).

Scăderea cantității de apă în aer va reduce performanțele dezumidificatorului. Specificația producătorilor acestor dispozitive, arată că nu este posibilă utilizarea acestora la temperaturi mai mici de 0-5 °C.

Dezumidificarea prin condensare este cu siguranță mai eficientă și mai economică decât uscarea aerului prin încălzire sau ventilare.

Acest tip de echipament este de departe cea mai bună soluție datorită versatilității aplicațiilor, durabilității ridicate, sensibilității relativ scăzute la poluarea aerului și unui raport bun între prețul de cumpărare și performanță.

Dezumificatoare adsorbante

Dezumidificatorul cu adsorbție  este un dispozitiv care folosește fenomenul de acumulare de umiditate. 

Este realizat dintr-un rotor acoperit de obicei cu un gel de silicon special care absoarbe apa într-un rezervor, sau în cazul dispozitivelor folosite de lucrătorii din construcții pentru uscarea aerului. 

Se caracterizează printr-o performanță constantă de dezumidificare, indiferent de temperatura și umiditatea aerului. 

Elementele principale ale dezumificatoarelor cu adsorbție sunt: ​​ventilatoare, încălzitor de aer, filtru, tambur rotativ cu unitatea de antrenare și carcasa.

Tamburul este fabricat, de obicei, dintr-un strat de aluminiu corespunzător conturat (care formează capilare axiale), suprafața acestora fiind acoperită cu o substanță higroscopică. 

Această construcție determină o creștere semnificativă a umidității de absorbție a suprafeței. Rotorul este acționat de un motor electric printr-o transmisie (de obicei o curea). 

Se împarte în sectorul de uscare și regenerare, rezultând aerul uscat din spatele rotorului.

Tamburul rotativ determină intrarea în sectorul de regenerare a materialului higroscopic umezit, în care aerul fierbinte trece prin rotor, care este apoi evacuat.

O caracteristică suplimentară a rotorului este durabilitatea ridicată, posibilitatea de spălare, capacitatea de auto-curățare și prevenirea creșterii bacteriilor. 

Marele avantaj al acestui tip de dezumidificator este abilitatea de a dezumidifica aerul fără răcire și uscare a aerului , la o temperatură de 0 ° C . 

Posibilitatea de uscare a aerului la temperaturi scăzute din păcate este asociat cu un consum mai mare de energie electrică, ceea ce îl face mai costisitor decât un dezumidificator cu condensare.

Un dezavantaj suplimentar al acestui dispozitiv îl reprezintă sensibilitatea ridicată la poluarea aerului. Nu este potrivit pentru lucrări de construcție și finisare, precum și pentru camere cu aerul poluat.

Dezumidificator de aer pentru domiciliu

Dezumidificatoarele de uz casnic sunt  caracterizate de un consum redus de energie, eficiență de la 5 la 40l / 24h și sunt dispozitive foarte silențioase.
 
Carcasa lor este de obicei din plastic. Atunci când alegeți un dezumidificator, trebuie să știți că dezumidificatorul cu condensare funcționează cel mai bine în case, în timp ce dezumidificatorul cu adsorbție este proiectat pentru camere cu temperatură scăzută, de exemplu un subsol.

Dezumidificator de aer pentru construcții

Echipamente caracterizate prin consum mare de energie, randament foarte ridicat ( de la 20 la 100 de litri pe zi), control electronic sofisticat și un rezervor mare pentru apă, sau posibilitatea de conectare a tubului la un drenaj fix. 

Dezumidificatorul pentru construcții este echipat cu o carcasă din oțel, mâner rezistent la impact robust si roti mari pentru transport. Este foarte eficient, se poate curăța filtrul de aer, permite să lucreze în condiții de praf.

 

Parametrii cei mai importanți ale dezumidificatoarelor de aer

  • productivitate

Eficiența dezumidificatoarelor de aer este definită în litri pe zi. Merită să ținem cont de faptul că producătorul oferă performanțe la 30 ° C și 80% umiditate (cele mai bune condiții pentru dezumidificatoarele cu condensare). În cazul performanței dezumidificatoarelor cu adsorbție este constant de la 1-30  °C .

  • Debitul de aer

Debitul de aer este un alt parametru foarte important al dezumidificatoarelor de aer. 

El este responsabil pentru numărul de modificări ale aerului din cameră pe oră (cu cât fluxul de aer este mai mare, dispozitivul va avea o eficiență mai mare). 

Dispozitivul amplasat într-o încăpere cu o suprafață de 20 m² (presupunând o înălțime a camerei de 2,5 m) cu un debit de aer de 250 m³ / h  ne va înlocui de 5 ori aerul în cameră! 

  • Capacitatea rezervorului de apă

Dezumidificatoare casnice sunt echipate cu rezervoare de apă, variază ca mărime de la 1,2 l pănă la 5 l  și comutatorul supraplin pentru a opri dispozitivul când rezervorul este plin. 

În momentele când nu putem goli rezervorul după fiecare umplere, este posibil să conectăm un tub pentru a scurge apa într-un rezervor mai mare (adesea folosit pentru uscătoare).

  • Consumul de energie

Dezumidificatoarele cu condensare casnice, au o capacitate de 0,28 kW  până la 0,39 kW  cu funcționare continuă.

Dispozitivele cu umidistat încorporat ne oferă un avantaj, adică consumă mai puțină energie (puterea maximă este atinsă numai când compresorul este pornit).

Dezumidificatoarele adsorbante pentru interior, datorită specificațiilor, consumă de 2 ori mai multă energie – 0,56 kW  în timpul funcționării. 

Dezumidificatoarele pentru construcții, sunt caracterizate cu o putere mult mai mare, cu un consum de energie de până la 1,6 kW .

Funcții suplimentare ale dezumidificatoarelor de aer
  Functii/Componente                   Semnificația
Auto-restart funcția comută automat dezumidificatorul după o întrerupere a alimentării cu energie electrică.
Filtru de carbon absoarbe mirosurile neplăcute din mediul înconjurător.
Filtru de aer filtrul captează poluanții din aer.
Radiator unele dezumidificatoare sunt echipate cu un încălzitor încorporat, datorită căruia poate funcționa ca un radiator portabil, încălzind încăperea în timpul uscării.
Higrometru  un senzor care oprește dispozitivul la atingerea nivelului adecvat de umiditate.
Umidistat vă permite să setați umiditatea dorită în cameră reducând consumul de energie electrică.
Roți permite transportul facil al dezumidificatorului de aer (în special pentru dezumidificatoarele pentru construcții grele).
Lampă UV lampa permite sterilizarea aerului uscat (antibacterian).
Pompa de apă vă permite să transferați apa din dispozitiv într-un alt recipient sau într-o canistră situată deasupra dezumidificatorului (metoda utilizată în construcția dezumidificatoarelor).
Reglarea puterii vă permite să modificați viteza ventilatorului (modificările vitezei ventilatorului sunt legate de volumul dispozitivului).
Întrerupător rezervor plin oprește dispozitivul atunci când rezervorul de apă este plin (ne protejează împotriva deversării rezervorului, astfel încât să putem lăsa dispozitivul fără control).

Trebuie știut faptul că dezumidificatorul de aer, nu este proiectat pentru întregul apartament – doar una dintre camere (după atingerea umidității dorite, putem deplasa dezumidificatorul în camera următoare). Alegerea corectă a dezumidificatorului de aer este foarte importantă.

Prima Pagină

Citește și: Cel mai bun robot de bucătărie multifuncțional

Articolul Cel mai bun dezumidificator de aer pentru uz casnic apare prima dată în Ghiduri Practice Utile.



This post first appeared on Ghiduri Practice Utile, please read the originial post: here

Share the post

Cel mai bun dezumidificator de aer pentru uz casnic

×

Subscribe to Ghiduri Practice Utile

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×