Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Rajasthan General Knowledge PDF eBook Download

Dear aspirants, who are looking for the Rajasthan General Knowledge 2018 – 2019 are suggested to read the whole article to gain the knowledge of Rajasthan State. These General Knowledge questions and answers of the Rajasthan State will be very helpful for you in the upcoming exams of the Rajasthan Patwari, Clerk, and Suchna Sahayak. Read the most important General Knowledge questions and answers of the Rajasthan State. Rajasthan GK in Hindi PDF file is also included in the below given article.

Latest Rajasthan General Knowledge Questions and Answers 2018 – 2019. Rajasthan General Knowledge Questions and Answers for the upcoming exams of the Rajasthan Public Service Commission and other state boards. Most important Rajasthan GK PDF eBook inbound below for upcoming exams of the Rajasthan State.

Rajasthan General Knowledge PDF eBook Download

Below are the sample questions and answers of the Rajasthan State. The job hunters from the Rajasthan state are suggested to read the Rajasthan General Knowledge PDF files and the all documents which are linked to the page. These will be going to very beneficial for the upcoming examinations of the Rajasthan Satate as well as other states.

Sample Rajasthan General Knowledge Questions and Answers:

1. What is the height of the Guru Shikhar in Rajasthan?
Ans: 1722 Meter.

2. Which city of the Rajasthan is known as the sun city?
Ans: Jodhpur.

3. In Rajasthan State, Where is the maximum railfall area?
Ans: South Eastern.

4. What is the gateway of Rajasthan called?
Ans: Bharatpur.

5. Where is Mahua tree found in Rajasthan?
Ans: Udaipur and Chittorgarh.

6. When did the chhapnia famine in Rajasthan?
Ans: In 1956.

7. Which is the largest district of the Rajasthan State?
Ans: Jaisalmair.

9. In rajasthan, where is the baretha dam is located?
Ans: Bharatpur.

10. Which district of the rajasthan having a large number of forest area?
Ans: Udaipur.

Download Rajasthan General Knowledge PDF 2018 – 2019

File Name Rajasthan General Knwoledge
File Size 272 KB
Total Pages 11
Total Questions 150+
Download Link Rajasthan General Knowledge PDF

More Rajasthan General Knowledge Article

More Rajasthan GK
Rajasthan GK Trick in Hindi & Rajasthan GK Short Tricks PDF
Rajasthan GK Notes in Hindi & Raj General Knowledge
100 Rajasthan GK Questions and Answers

The post Rajasthan General Knowledge PDF eBook Download appeared first on ScholarGuru.



This post first appeared on GK& Current Affairs, please read the originial post: here

Share the post

Rajasthan General Knowledge PDF eBook Download

×

Subscribe to Gk& Current Affairs

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×