Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ferrari F14T

Din nou online, multă anticipaţie şi reacţii dezaprobatoare pe măsură: sâmbătă a fost rândul Ferrari să arate interpretarea proprie a regulamentului FIA, iar amprenta acestuia asupra monopostului este mai mult decât evidentă.

Noul F14T, botezat aşa printr-un sondaj în rândul fanilor şi pentru că se aseamănă bine cu FIAT, nu e deloc arătos. Aşa cum dictează litera regulamentului, avem şi la Ferrari un nas lung şi mult coborât, dar parcă la ei efectul estetic nedorit este şi mai pregnant. Pe lângă culoarea roşie pe care o moşteneşte de la monopostul precedent, F14T continuă drumul suspensiei pull-rod pentru puntea faţă, doar că şasiul trebuia să fie mult mai jos acum, iar împachetarea suspensiei de acest tip a dus la acea "cocoaşă" evidentă în partea frontală. McLaren încercaseră şi ei anul trecut suspensia pull-rod, dar acum numai italienii sunt cei care vor avea aşa ceva pe monopost. 

Poate cineva încă mai avea speranţe că măcar Ferrari vor dezveli o maşină frumoasă... Ei bine, 2014 nu va excela la acest capitol - e cazul să ne obişnuim cu noul aspect.

F14T este al 60-lea model proiectat de Ferrari pentru Formula 1. Schimbările de ordin tehnic sunt mai însemnate decât oricând şi se aşteaptă ca echipele constructorilor să aibă un avantaj considerabil în raport cu cele "de client", care doar folosesc pachetele motor/cutie/unitate recuperare energie. Cel Mai probabil un FXX sau cine ştie ce alt model a fost deja a testat cu acest pachet, camuflând adevăratul scop, astfel că este de aşteptat ca la începerea testelor - săptămâna asta, de mâine - noul F14T să nu petreacă prea mult timp la boxe şi inginerii să fi rezolvat deja marea majoritate a problemelor inerente pentru un nou monopost.

Prin Alonso şi Raikkonen, numerele 14 şi 7, Ferrari este echipa cu cel mai puternic line-up. Doi Campioni Mondiali ale căror performanţe în noul sezon vor depinde de competitivitatea lui F14T, ci nu de felul în care arată acesta.


ENGINE
Displacement1600 cc
Max revs15’000
Turbo chargingSingle turbo
Fuel flow100 kg/hr max
Fuel capacity100 kg
ConfiguarationV6 90°
Cylinders6
Bore80 mm
Stroke53 mm
Valves4 per cylinder
Injection500 bar – direct
Units per driver5

ERS SYSTEM
Battery Energy (per lap)4 Mj
MGU-K power120 kW
MGU-K max revs50’000 rpm
MGU-H max revs125’000 rpm


This post first appeared on LivelyF1, please read the originial post: here

Share the post

Ferrari F14T

×

Subscribe to Livelyf1

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×