Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Teletović dokazuje da je igrač za NBA


Statistika sve bolja

Teletović dokazuje da je igrač za NBA

Piše: M. Dautbegović
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović u posljednje vrijeme je konačno dobio više minuta na parketu, što se automatski odrazilo i na njegov učinak.
Preporuči


  • Printaj
Brooklyn Netsi se dolaskom trenera P. J. Carlesima na kormilo kluba nalaze u seriji od četiri pobjede u nizu, nakon što su uručili otkaz Averyu Johnsonu.

Teletović u posljednje tri utakmice Netsa ima odličnu statistku. U prosjeku je na parketu provodio 14,3 minute po utakmici. Za to je vrijeme u prosjeku ubacivao 9,3 poena, te je imao i 3,6 skokova i jednu blokadu po susretu.

Također, šut za tri poena u posljednje tri utakmice mu je na više nego zavidnom nivou. Od 12 pokušaja ubacio je šest, a postotak od 50% je daleko iznad prosjeka. Šut za dva poena mu je 10/19, što je također više od 50%, a u posljednje tri utakmice je izveo samo dva slobodna bacanja i oba je ubacio.

Nije nikakva novost da se bijeli Evropljani među NBA igračima moraju dokazati da su na istom nivou kao Amerikanci. Mirza je to već uradio, čemu svjedoče pohvale saigrača.

Teletović je sve bolji, a toga je svjestan i njegov trener, pa je za očekivati kako sezona bude odmicala da Mirzu sve više i sve češće gledamo na NBA parketima.


This post first appeared on SPORT MUZIKA FILM, please read the originial post: here

Share the post

Teletović dokazuje da je igrač za NBA

×

Subscribe to Sport Muzika Film

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×