Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

LIGA PERDANA : LEICESTER 1-2 LIVERPOOL


Insiden Alisson kantoi dan bagi gol percuma kat Leicester jadi buah mulut pakcik makcik bawang. Malah ada sebilangan kecil peminat sendiri marah benar kat Ali. Sabar dulu simpan kemarahan sebab itu adalah kebaikan untuk masa depan. Jika Ali tak kantoi sekarang tapi dia buat masa final atau hujung liga tengah kejar liga baru dia buat tahi takkah naya. Tengok macam Karius. Awal2 semua puji tapi bila kebangangan berlaku kat final baru tahu bahawa apa pun jangan seronok awal.

Ali sendiri mengaku kecewa dan takkan ambil risiko camtu lagi. Malah abam rasa lepas ni kalau ada pun memang punca sebab pemain lain juga. Insiden itu juga akan beri pengajaran pemain bek atau tengah jangan selalu sangat nak buat hantaran belakang sebab konon Ali boleh selamatkan keadaan. Orang utara cakap umpama nak lepaih qheba. Nak lepaskan masalah sendiri bila keadaan terdesak nak kantoi bagi orang lain selamatkan keadaan. Memang Ali boleh ambil opsyen mudah namun macam kita tahu keyakinan diri kadangkala boleh makan diri.

Apa yang kita nampak bahawa Leicester adalah pasukan yang main bolasepak bukan main ragbi atau menyusun bas. Mutu persembahan mereka sangat kemas kecuali serangan yang lemau dan tak bahaya sangat. Corak terbuka mereka adalah mengundang gol awal disudahkan Mane. Itupun sebab awal permainan mereka tak jaga Mane dan Salah ketat2. Dan gol Firmino juga akibat corak bertahan zonal dari sepakan penjuru. Yang lain boleh kata lepas separuh kedua pintu percubaan tertutup sebab Leicester plak nampak garang menyerang dan gagal sebab banyak percubaan kelaut.

Gomez dan Van Dijk sekali lagi cemerlang. Kalau tak sebab kesefahaman mereka awal lagi Leicester boleh dapat bolos. Sebab itu Gomez dapat pilihan pemain terbaik perlawanan. Kita tahu dia akan bersama England minggu perlawanan atarabangsa. Kalau balik sihat kita lega. Tapi kalau balik cedera, Klopp kena hamun sikit Southgate sebab pandai bawa keluar tapi bila bagi alik barai. Bukan sahaja Gomez selalu lepas perlawanan antarabangsa majoriti pemain balik lemau dan cedera. Kali ni dengan simpanan taraf kesebelasan utama ada sikit kelegaan. Apa pun kita masih gayat di persada liga dengan rekod cemerlang.


This post first appeared on LIVERPOOLKITA, please read the originial post: here

Share the post

LIGA PERDANA : LEICESTER 1-2 LIVERPOOL

×

Subscribe to Liverpoolkita

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×