Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

LIGA PERDANA : ARSENAL 3-3 LIVERPOOL

Kalaulah Firmino, Salah, Lovren tak kantoi depan gol. Kalaulah Gomez tak tidur masa Sanchez tanduk dan kalaulah Mignolet tak mabuk nak tangkap atau tepis bola. Semua kalau kat atas merupakan skrip lama. Kita suatu masa boleh kintai orang sampai 7 gol tetapi dalam suatu ketika boleh bolos 3-4 gol. Ini bermakna pasukan kita jauh melangit nak setanding City. Mungkin hanya setaraf Senal dan Spurs.

Dari segi serangan memang tahap gaban punya hebat, tetapi masih belum sempurna. Itu ok lagi tetapi apa yang paling sukar ialah naik turun prestasi pemain pertahanan termasuk goli si Mignolet. Mungkin kita nampak kali ni kesilapan individu lebih dari jelas dari kesilapan berpasukan.

Apa yang kita nampak Arsenal cipta peluang dari peluang yang kurang berbanding peluang pasukan kita yang cukup banyak. Kredit kepada Wenger yang terus arah anak buah serang tak henti2 walapun pun tahu risiko sebab main terbuka. Mereka dapat sebiji pulun lagi dan lagi sehingga suatu masa berada dihadapan dengan 3-2.

Sebab inilah Klopp kena buat sesuatu dengan taktikal sebab masih ada masa sebelum perpindahan dibuka. Mungkin abam rasa kritikan Dietmar Hamann pasal ketiadaan pakar bertahan kat tengah atau bahasa lain tiada pemain tengah bertahan yang betul2 bukan bidan terjun macam Emre atau Hendo.

Apa yang kita harap mampu untuk kekal dalam kelompok 4 terbaik. Kekal prestasi serangan dan perbaiki pertahanan. Setakat sekarang termasuk Burnley saingan ke Eropah kemain sengit boh. Buat palat lagi , alamat akan ditinggal pasukan kat atas dan pasukan bawah kita macam Burnley , Senal dan Spurs potong kat kona.


This post first appeared on LIVERPOOLKITA, please read the originial post: here

Share the post

LIGA PERDANA : ARSENAL 3-3 LIVERPOOL

×

Subscribe to Liverpoolkita

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×