Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sluta aldrig att tänka på säkerheten

Säkerheten framför allt, inom allt. Du måste tänka på säkerheten oavsett om du tränar eller sitter framför datorn. Som ivrig rullskidåkare, löpare och cyklister är trafiksäkerheten alltid närvarande. Och som flitig internetsurfare övervägs varje anslutning och länkklickande noggrant.

Säkerheten i trafiken 
Cyklister är bland de mest utsatta i trafiken. Det är för att en cykel kan komma upp i höga hastigheter och om olyckan är framme kan skadorna bli stora. Träningscyklister följer samma trafikregler som vanliga cyklister. Inne i tätbebyggda områden ska väjningsplikten hela tiden finnas i åtanke. Cykling sker på höger sida och omkörning på vänster. Du ska också visa när du gör en vänstersväng. En landsvägscyklist, eller cyklist i övrigt, ska helst bära cykelhjälm. Om du skulle köra omkull kan den hjälmen vara en livräddare. Kom ihåg att du måste byta ut din hjälm om du ramlar och får en smäll mot den.

(Källa: Pexels)

Den som åker rullskidor ska också bära hjälm men kan sedan välja om hen vill bära armbågsskydd och knäskydd. Rullskidor rekommenderas inte inne i stadskärnor eller på platser där det är mycket trafik och fotgängare. Välj hellre att åka på mindre trafikerade vägar. Rullskidåkare följer samma regler som fotgängare och om hastigheten är hög ska de hålla till höger.

Som löpare har du fler valmöjligheter än cyklister och skidåkare som är beroende av underlaget. På trafikerade vägar gäller däremot samma regler som för fotgängare. Du får med andra ord inte springa på motorvägar, du måste korsa vägar vid övergångställen och stanna vid trafikljus. Om du springer tidigt på morgonen eller sent på kvällen är det viktigt att du bär reflexer.

Säkerheten på nätet
Säkerhetstänket slutar däremot inte när du kommer hem från träningsrundan. Det fortsätter när du sätter dig i soffan och öppnar datorn eller sätter igång surfplattan. De flesta av oss har mobila bankidentifikationer och andra viktiga uppgifter sparade på våra enheter, vilket gör att enheterna är av intresse för hackare. Du måste hela tiden tänka på vilka webbsidor du besöker och endast ladda ned filer och dokument från pålitliga källor. Att ha ett starkt antivirusprogram är ett bra sätt att skydda sig från skadliga program och virus, men du måste ändå vara försiktig och inte ladda okända länkar eller ge ut personuppgifter på osäkra webbsidor.

För att hålla dig säker ska du se till att ingen obehörig får tillgång till din enhet. Tänk därför på vilka wifi-uppkopplingar du ansluter till. Offentliga wifi på kaféer och centralstationer är sällan övervakade och är en enkel väg för hackare att få tillgång till din data. Det gäller oavsett om du surfar på sociala medier på Facebook och Instagram, tittar på de senaste filmerna och serierna på Netflix eller spelar på online casino från Betfair. Välj hellre en säkrare och inte minst snabbare anslutning. Offentliga hotspots är inte kända för sina hastigheter och kan orsaka irriterande laggning när du försöker spela på livestreamad roulette och blackjack eller snurra på jackpot- och videoslots. Kontrollera också alltid om webbsidorna du besöker är säkra. Om en webbadress börjar med ”https” används det senaste säkerhetprotokollet.

(Källa: Pexels)

Detta var en friendly reminder till er alla. Var försiktiga, tänka på säkerheten men glöm inte bort att ha roligt!
This post first appeared on Adam Steen - Levnadskonstnär, please read the originial post: here

Share the post

Sluta aldrig att tänka på säkerheten

×

Subscribe to Adam Steen - Levnadskonstnär

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×