Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Indexare mai buna in Google: seteaza titlul postarii inainte de numele blogului

Ai idei, pareri sau pasiuni pe care vrei sa le cunoasca toata lumea? Esti la cateva clickuri distanta de a-ti indeplini dorinta, pentru ca sunt destule platforme de blog gratuite (WordPress, Blogger, Blog.com etc) sau platite, care iti permit sa-ti faci propriul tau spatiu virtual intr-un timp foarte scurt. Odata ce-l vezi online, nu-ti ramane altceva de facut decat sa te apuci serios de scris postari interesante, care-ti vor aduce zeci, sute sau chiar mii de cititori.


Numai de-ar fi atat de simplu, dar nu este. De ce? Pentru ca exista nemilosul Google, care are propria armata de roboti, filtre si algoritmi care, in urma unui proces complex, decid ce bloguri se indexeaza in fata, pe prima pagina, si care merg la coada clasamentului.

Blogurile optimizate SEO au un avantaj urias in fata celorlalte, insa lupta se da chiar si la acest nivel, astfel ca detaliile aparent marunte trebuie tratate cu atentie. Altfel spus, cu pasi marunti, poti urca pe primele pozitii din Google. Sa-ti spunem un mic secret: stiai ca daca setezi Titlul Postarii Inainte de numele blogului, obtii o Indexare Mai Buna in Google?

Indexare pagina google
Indexare Google


Unele sabloane de blog au setat by default post title-ul inaintea name blog-ului, insa daca nu este cazul si pentru blogul tau, iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea o Optimizare Seo imbunatatita.

Ajuta-ti postarile sa fie mai usor de gasit

Sa zicem ca blogul tau se numeste „ABC” si ai publicat o postare despre „Sos caramel usor de preparat”. Pe blog, tab-ul postarii va afisa „ABC: sos caramel...”. Acelasi lucru este valabil si pentru afisarea in Google.

Intotdeauna trebuie sa scrii pe blog gandindu-te la ceea ce ar putea cauta cititorii. Cu siguranta cei mai multi vor cauta „sos caramel” (sau forme derivate) si nu „ABC sos caramel”. Asa se explica nevoia de a seta Titlul Postarii inaintea numelui blogului, pentru ca afisarea sa fie de forma: „Sos caramel | ABC ”

Atat timp cat ai la dispozitie posibilitatea de a consolida tot ceea ce tine de optimizare SEO pentru o Indexare Mai buna in Google, de ce sa nu profiti de ea? Inainte de editare, te sfatuim sa creezi o copie a sablonului, pentru ca, in cazul in care ceva merge prost (desi daca repecti pasii nu ai cum sa dai gres), sa poti reveni la setarile initiale.

Pasul 1: intra in dashbord

Intra in dashbord-ul blogului tau si selecteaza optiunea „Template” din coloana din stanga, apoi optiunea „Edit HTML”. Vei intra in zona de coding a blogului.

Pasul 2: Inlocuieste codul

Cauta in cod secventa <title><data:blog.pageTitle/></title>. Daca nu o vezi, cauta cu CTRL+ F in bara de search „<data:blog.pageTitle/>. Secventa poate fi afisata pe o singura linie sau pe trei linii, sub forma:

<title>
<data:blog.pageTitle/>
</title>

Odata ce gasesti secventa, selecteaz-o in totalitate, sterge-o si inlocuieste-o cu: <title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>.

Pasul 3: salveaza modificarile

Acum poti salva template-ul proaspat modificat. Verifica pe blog daca tab-ul postarii afiseaza „Sos caramel | ABC”. Daca da, inseamna ca operatiunea a fost executata corect, iar postarea ta va fi indexata mai bine in Google. In motorul de cautare, modificarea ar putea aparea dupa un timp (cateva minute sau ore). Nu astepta ca aceasta schimbare benefica pentru optimizare SEO sa-ti creasca numarul cititorilor peste noapte. In timp, cu siguranta vei simti diferenta.

This post first appeared on Optimizare SEO, please read the originial post: here

Share the post

Indexare mai buna in Google: seteaza titlul postarii inainte de numele blogului

×

Subscribe to Optimizare Seo

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×