Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SEO tips om hoger te ranken in Google

Heb jij interesse in de SEO tips en wil jij een eigen website opstarten voor online succes, kunt u dit artikel verder lezen en heb ik 20 SEO-tips voor u!  

SEO tips: Wat is SEO?  

Voordat we Naar de 20 SEO-tips gaan, laten we eerst beginnen met wat SEO inhoudt. SEO staat voor search engine optimization. Met SEO wilt u ervoor zorgen om zichtbaar te worden in google. U wilt ervoor zorgen dat je gratis verkeer krijgt naar uw website, en dat kan alleen als je website hoog scoort in de organische zoekresultaten. Google kiest welke website het best aansluit bij de specifieke zoekopdracht, en die websites komen dan op de eerste pagina van google.  

Als u zelf echt aan de slag wilt met SEO heb ik 20 tips voor u, om hoog te kunnen gaan scoren in google.    



Inhoudsopgave

  • 1: Zoekwoordenonderzoek
  • 2: Tips voor betere SEO-teksten
  • 3: Maak je site veilig
  • 4: Zorg voor een snelle laadtijd van je website
  • 5: Maak gebruik van long tail
  • 6: Maak gebruik van afbeeldingen, video’s gifjes….
  • 7: Vergeet nooit de alt-tag!
  • 8: Zorg dat je indeling goed staat
  • 9: Maak gebruik van Social media.
  • 10: Verleid de bezoekers met de Meta description
  • 11: Tools die je kan gebruiken
  • 12: Maak gebruik van zoekmachine-vriendelijk URL’s
  • 13: Zorg ervoor dat je website op een mobiel er goed uitziet
  • 14: Link naar andere websites die een relevante content hebben vergeleken met jou website
  • 15: Zorg ervoor dat je linkt naar je eigen content
  • 16: Vraag aan andere websites of ze naar jou willen linken
  • 17: Schrijf voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines
  • 18: Zorg dat je de statistieken kan zien van je website
  • 19: Kies de juiste domeinnaam
  • 20: Begin met gast bloggen voor meer bezoekers

De 20 SEO tips

Tip 1: zoekwoordenonderzoek

Als je begint met een SEO-campagne is het belangrijk dat je begint met een zoekwoordenonderzoek. Ik heb hier een aantal belangrijke tips voor de zoekwoordenonderzoek tijdens je SEO. Je bent aan het onderzoeken welke woorden uw klanten gebruiken om op uw website te komen. Een zoekwoord wil niet per se betekenen dat het maar 1 woord is, dat kan ook een zin zijn of een 2 woorden. Je wilt er achter komen waarom die persoon op dat zoekwoord zoekt. Je bestudeert de zoekresultaten om ze te begrijpen. Met verschillende tools kun je zien hoe vaak er gezocht wordt op het zoekwoord (zoekvolume). Je kan gebruik maken van Ubersuggest, zoekwoordenplanner van google. Bij Ubersuggest kan je meerdere zoekwoordsuggestie ’s aanbieden, deze suggesties kan je helpen naar nieuwe zoekwoorden te vinden en achter komen waar nog meer op gezocht wordt.  

Over het algemeen zeggen ze; hoe hoger het zoekvolume van een zoekwoord is, hoe hoger de concurrentie is (dus dan is het lastiger om hoog te ranken in google). Je kunt beter op een tweede positie ranken in google op een zoekwoord met een zoekvomule van 150 dan op de 3de pagina staan met een hogere zoekvomule van 2000.  

Om te kunnen gaan ranken moet je zoekwoord wel in de teksten voorkomen van Jouw website, anders komen de zoekmachines niet op jouw zoekwoord terecht.  

voorbeeld: zoekwoord

Laten we een voorbeeld geven van een zoekwoordenonderzoek: Mijn zoekwoord is advocaat  Het zoekwoord advocaat is zeer hoog, ik heb gebruik gemaakt van Ubersuggest en er staat dat er per maand maar liefst 18.100 zoekingen zijn per maand. Dan weet je dat er heel veel concurrentie is op dat zoekwoord. Maar alleen advocaat als zoekwoord is heel algemeen en zijn er te veel sterke websites die we dan zouden moeten verslaan. Dan wordt het heel lastig om op dit zoekwoord te scoren. 

Je kunt beter kiezen naar iets gerichts, bijvoorbeeld advocaten in Tilburg. Dan is de kans groter dat je minder concurrentie hebt, dus hoef je minder websites te verslaan. Dan wordt de kans groter dat je meer klanten krijgt. 

Let op bepaalde punten bij een zoekwoordenonderzoek

Als je eenmaal jouw zoekwoord hebt gevonden is het wel belangrijk om je aan bepaalde punten moet houden.  

  1. Is het zoekwoord relevant genoeg voor jouw website. 
  2. Is er genoeg bezoekersverkeer maandelijks op jouw zoekwoord. 
  3. Heeft het zoekwoord commerciële waarde, zorgt het voor meer klanten? 
  4. Kun je de concurrentie op jouw zoekwoord verslaan?  

Dus als je bezig bent om het juiste zoekwoord te vinden kun je gebruik maken van een tool als Ubersuggest, dat is geheel gratis en die kunnen je helpen naar meer ideeën. Maak gebruik van deze SEO tips!


Tip 2: Tips voor betere SEO-teksten

Als je ervoor wilt zorgen dat je meer bezoekers krijgt moet je SEO-teksten perfect zijn. Ik heb hier een aantal meerdere tips voor het schrijven van SEO-teksten.   

Om te gaan ranken op een zoekwoord, moet het zoekwoord in jouw tekst voorkomen. Zorg dat je pagina helemaal geoptimaliseerd is. Het moet duidelijk zijn waar jouw pagina over gaat en dan is het makkelijkst om jouw zoekwoord te gebruiken. Maak gebruik van een specifiek zoekwoordcombinatie, dan hoef je minder vaak het zoekwoord te gebruiken in de tekst.  

De zoekmachine kijkt naar heel jouw pagina, en dan bepaalt hij het onderwerp van de website. De zoekmachine kijkt hetzelfde als de bezoeker van jouw website (een mens) bij het bepalen van de belangrijkste onderwerpen.  

Wat vaak is ziet de bezoeker eerst de titel, daarna de inleiding en de rest van de pagina. Zorg dat jouw zoekwoord van de pagina duidelijk zichtbaar is in het begin van de pagina.  

Je moet de tekst proberen zo precies mogelijk te schrijven bij het helpen van de bezoeker zijn/haar probleem (zoekopdracht), en daarna gaat kijken naar het zoekwoord waar je op wilt gaan ranken op een natuurlijke wijze in je tekst gaat verwerken. Schrijf voor je bezoeker van de website en kijk daarna of het duidelijk genoeg is voor de zoekmachine.  

Wat handig is om je zoekwoord minstens een keer in een kopje te noemen. De eerst kopje bevat meer waarde als je kijkt qua SEO, dan de tweede kopje. Dat komt doordat de eerste kopje vaker wordt gelezen door mensen.  

Wat handig is om te weten, als je op google zoekt naar jouw zoekwoord waarop je wilt ranken. Kun je onder je zoekwoord meer gerelateerde woorden vinden. Die kun je eventueel gebruiken als sub onderwerpen.  


Tip 3: Maak je site veilig

Maak je site veilig, want dat zorgt voor meer zekerheid en een bezoeker zou als snel denken dat het een site is waarop je kan vertrouwen. Daarnaast houdt google ook van veilige sites. Je hebt dan ook meer kans dat je hoger kan gaan ranken dan websites die niet veilig zijn.  

Je kunt je website veilig maken met SSL, door SSL-certificaat creëer je een versleutelde verbinding toe te voegen aan je website. Dit certificaat zorgt ervoor dat je website niet wordt verbonden door een derden server maar gewoon door een webserver en een browser. En dat het geheim blijft.  

Als je een SSL-certificaat installeert moet je wel opletten dat je oude pagina’s doorverwijst (redirect) naar je nieuwe pagina’s en dat je aangeeft dat de url’s gewijzigd zijn aan Google Search en Google Analytics als je die gebruikt. Google ziet de http url’s als andere pagina’s dan de https varianten.  


Tip 4: Zorg voor een snelle laadtijd van je website

Als je een website hebt moet je ervoor zorgen dat de website zo snel mogelijk is, omdat jouw bezoekers van snelle websites houden. Daarnaast houdt google daar ook van en gaat je dan ook hoger ranken. De bezoekers hebben weinig geduld, dus zullen snel jouw pagina wegklikken als ze lang moeten wachten en dan gaat jouw website laag ranken. 

Je kan jouw website testen met een gratis tool die google heeft gemaakt, de tool heet PageSpeed Insight. Je moet dan een URL invoeren van een van je pagina’s, en google geeft je een score hoe snel de laadsnelheid is. Daarnaast geeft google jou ook suggesties waar je iets aan moet doen, om ervoor te zorgen dat je website sneller wordt.  

Afbeeldingen kunnen een probleem zorgen voor een trage laadsnelheid, sla dan altijd afbeeldingen op als jpg en afbeeldingen met een lage afmeting en kwaliteit.  


Tip 5: Maak gebruik van long tail 

Je hebt short tail en je hebt long tail, met short tail is het zoekvolume veel hoger en met long tail veel lager. Met short tail gebruik je vaak 1 of 2 woorden, maar dan ben je niet specifiek met wat je bedoeld. Als je bijvoorbeeld alleen op shirt zoekt, wilt niet zeggen dat je zoekopdracht je geeft wat je wilt. Je kan ook opzoek zijn naar een sportshirt of een wit shirt om naar een feest te gaan.  

Zie de afbeelding: 

Met long tail ben je veel specifieker met wat je wilt zoeken, je maakt het duidelijker voor de zoekmachines en wat je precies te bieden hebt.  


Tip 6: Maak gebruik van afbeeldingen, video’s gifjes…. 

Als je een goed content wilt neerzetten moet je vooral gebruik maken van filmpjes afbeeldingen en gifjes of eventueel zelfs infographics. Waarom? Omdat je pagina de mensen sneller aantrekt en daarnaast houdt google van rijke content. Je kunt je content zo waardevol mogelijk maken, je kan ook gebruik maken van bronnen die waarde geeft aan jouw artikel. Zorg er wel voor dat als de materialen die je gebruikt in je website goed geoptimaliseerd is. 

Als deze dingen allemaal toevoegt aan je artikel, pagina of blog dan ziet het er veel mooier uit, en voegt ook veel meer waarde toe. En het zou al helemaal top zijn als je afbeeldingen (infographics) in je website hebt staan en die andere website zouden kunnen overnemen. Dan kunnen ze linken naar jouw website.  


Tip 7: Vergeet nooit de alt-tag! 

De afbeeldingen die je hebt staan in je website kan google niet zien, maar google wilt wel weten wat er wordt bedoeld met die afbeeldingen. Daarvoor heb je de alt-tekst, in de alt-tekst moet je omschrijven wat de afbeeldingen inhouden voor de zoekmachine.  Als je dat doet help je google ook om je website beter te leren begrijpen, en dan kan je hoger gaan ranken.  

De afbeeldingen die als een visueel zoekinstentie ingesteld zijn, moet je de alt-tekst extra goed optimaliseren. Als iemand een afbeelding zoekt op google, kan hij uitkomen op jouw afbeelding die hebt staan op je website. Vergeet niet om zoekwoorden en synoniemen in de alt-tags schrijven! 

Voorbeeld: 


Tip 8: Zorg dat je indeling goed staat 

Een pagina van je website moet een perfecte opbouw hebben. Dat kun je doen door kopjes te gebruiken, bovenin een pagina staat kopje 1 (de h1 kop). Daarna wordt de pagina verdeeld door meerdere h2 koppen per sub onderwerp, en de sub onderwerpen weer in h3 koppen enzovoort.  

Zo is de pagina overzichtelijker, en is er meer duidelijkheid in de pagina. Zo is het ook fijner voor de bezoeker, dan kan hij ook sneller informatie vinden als hij naar iets op zoek is. Voor google is het ook een stuk fijner, google begrijpt waar jouw pagina overgaat.  

Bij de h1 kop moet je ervoor zorgen dat je daar de pagina bijeen samenvat in een zin of paar zinnen, omdat de mensen eerst naar de h1 kopje bekijken voordat ze verder gaan kijken in je pagina. Dus plaat de h1 kop zo hoog mogelijk in je pagina!  


Tip 9: Maak gebruik van Social media 

Het is handig op gebruik te maken van social media, omdat je zo veel mensen kan bereiken. Je kan jezelf promoten via social media. Dat doe je via shares en links. Je gaat er misschien niet hoger op ranken maar je kan wel meer bezoekers krijgen, en zo ga je wel weer hoger ranken. 

Om je social media op een juiste manier te gebruiken op je website heb ik hier een aantal manieren. 

  1. Zorg dat je waardevolle content maakt, die het waard is om gedeeld te worden. 
  2. Zorg dat je deelknoppen zichtbaar zijn op je website, en voeg ze toe aan je artikelen. 
  3. Deel je content via je eigen kanaal en vraag om reacties. 
  4. Geef aan in je artikel dat de mensen die je artikelen lezen het mogen delen op hun social media. 
  5.  Kies wel voor social medianetwerken waar jouw doelgroep actief op is.  
  6. Je kunt ook kijken welke artikels meer kliks krijgen, en dan kun je erachter komen waar het meest aandacht op is.  

Tip 10: Verleid de bezoekers met de Meta description 

De meta description is een omschrijving van je pagina, je kunt in de omschrijving een zo goe mogelijke omschrijving maken over je pagina (website). Zo kan je een bezoeker verleiden tot aanleiding dat hij klikt op je website. De meta description is, op de titel na het eerste stukje content van je website dat mensen zien in de zoekresultaten.  

Gebruik in je meta description dus mooie woorden om je bezoekers naar je website te trekken. Vergeet niet om je zoekwoorden in je meta description te zetten en een call-to-action te geven. De title en de meta description hebben ook veel invloed op SEO-schrijven. 


Tip 11: Tools die je kan gebruiken 

Er zijn heel veel verschillende tools de je kan gebruiken voor SEO, meer ik heb een aantal handige tools voor je die ook kan gebruiken.  

Semrush: is een handige tool om je eigen site, maar ook sites van je concurrenten te analyseren.  

Contentking: dit is een tool die kijkt naar de SEO-optimalisatie van je website die je bent vergeten. En kan je zo handig achter komen wat je moet aanpassen. 

Webtextool: deze tool helpt je bij betere teksten schrijven.  


Tip 12: Maak gebruik van zoekmachine-vriendelijk URL’s 

Met een zoekmachine-vriendelijke URL bedoel ik ermee, dat de URL voor de bezoeker en gelijk voor de zoekmachine duidelijk.  

Maak dan gebruik van een duidelijke URL, die al gelijk aangeeft wat de bezoeker kan verwachten op je pagina. Bij de zoekmachines is dat precies zo, dat de zoekmachine gelijk al een duidelijk beeld heeft. Gebruik in je URL’s dan ook de belangrijkste zoektermen van je pagina’s (website). Gebruik dan geen URL als voetbal.nl/666edfv1, maar een URL als voetbal.nl/sport-shirts.  

Maak je URL’s niet te lang en houd ze clean, voeg geen onnodige informatie toe.   


Tip 13: Zorg ervoor dat je website op een smartphone er goed uitziet  

Tegenwoordig wordt er veel meer gezocht via de smartphone, in plaats van via de computer. Het is nu mobile first, dat is een strategie over de mobiel gebruikers.  

Een site ziet er heel anders uit op de computer dan op de smartphone. Gemiddeld gebruiken nu 60 à 70% van de bezoekers op je website de smartphone, daarom is het belangrijk dat je website goed eruitziet en goed werkt op een smartphone en op een tablet.  

Je moet ervoor zorgen dat de knoppen groot genoeg zijn en dat de tekst goed leesbaar is. Het is ook belangrijk dat de bezoekers de afbeeldingen en filmpjes ook duidelijk kunnen zien.   


Tip 14: Link naar andere websites die een relevante content hebben vergeleken met jou website 

Er zijn heel veel websites die dit niet doen, of het vergeten te doen. Als je link naar een ander relevante content, maak je jouw content waardevoller.  

Je laat ook zien in welke categorie je zit aan google, google weet dan waar ze jouw content moeten plaatsen. Door het linken naar anderen websites kun je er ook voor zorgen dan ze terug linken naar jouw content, en dan zou je meer bezoekers kunnen krijgen door het linken naar elkaar websites.  

Je moet wel weten wanneer en naar wie je moet linken, als je een salespagina hebt en je linkt door naar je concurrenten is dat niet slim. Maar als je een blogartikel hebt op je website en je linkt het door naar een ander relevante artikel of interview in een krant, dan is dat een krachtige link die jou helpt om hoger te scoren in de zoekmachines.  


Tip 15: Zorg ervoor dat je linkt naar je eigen content 

Niet alleen externe links maar ook interne links zijn belangrijk. Zorg ervoor dat je site een goed structuur heeft waarbij je laat zien welke pagina’s de belangrijkste zijn. Waar het relevant is om te linken op je website link je die door naar je belangrijke content. Je laat zien aan de bezoekers en google welke content op je website ze niet moeten vergeten om op te kijken. 

Het linken naar een andere relevante content op je pagina is ook handig, als je een lang artikel hebt. Het is dan handig voor de de bezoekers te kunnen linken naar een ander deel van het artikel waar ze wel geïnteresseerd in zijn.  


Tip 16: Vraag aan andere websites of ze naar jou willen linken 

Als je een websites hebt wil je meer gezien worden, dan kan dat door links te krijgen van anderen websites. Je krijgt dan een hogere online autoriteit. 

Het verkrijgen van links is best ingewikkeld. Ze noemen het ook wel linkbuilding. Er zijn wel verschillende tactieken die je kan uitvoeren. 

Een manier is om te kijken in google wie allemaal jouw bedrijfsnaam noemt op hun site. Je typt je eigen site in google en dan laat google zien welke websites jouw bedrijf noemen. Je kijkt of ze linken naar jouw website, als ze niet linken naar je website. Ga je ze banaderen, en vraag je of ze willen linken naar jouw website. Ze hebben namelijk jouw bedrijf al genoemd in hun website, dus kan de link er ook nog wel bij zou je zeggen. 

Je kan ook aan de bedrijven met wie je samenwerkt (partners, klanten, sponsors, enzovoort) vragen of ze willen naar linken naar jouw website, en dan kun je ook eventueel terug linken op jouw website naar hun website. 


Tip 17: Schrijf voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines 

In 2019 is het belangrijk dat je waardevolle content schrijft en maakt, maar wat nog een belangrijkere SEO tip is om te weten dat je vooral voor de mensen (bezoekers) moet schrijven en niet voor de zoekmachines. Je moet emotie kunnen laten tonen in je content, dat aanzet tot actie. Dat ze een toevoeging hebben aan je website. 

Als je juist alleen maar voor google schrijft, en je laat google zien hoe hun het willen en wat interessant is voor mensen. Gaat dat alleen maar tegen je werken. 

Google snapt wel wat goede en slechte teksten zijn door het algoritme van google. Daarnaast probeert google wel steeds beter de zoekintentie te begrijpen van de gebruiker.   


Tip 18: Zorg dat je de statistieken kan zien van je website 

Als je bezig bent met SEO, moet je wel een overzicht hebben op de statistieken van je website. Je moet kunnen zien wat je zou kunnen verbeteren op SEO-gebied of wat je mist in je website. Als je die SEO-verbeteringen wilt uitvoeren moet je inzicht hebben welke pagina’s veel publiciteit trekt, en de tijd op een pagina en de bounce rate.  

Als je nog steeds geen betrouwbare date hebt, verwijs ik je de code van google analytics toe te voegen.  


Tip 19: Kies voor de juiste domeinnaam 

Om een unieke domeinnaam te gebruiken kun je beter gebruik maken van een merknaam. De meeste mensen onthouden de merknaam beter. 

Als je een URL hebt met een spatie ertussen kun je beter gebruik maken van een streepje in het midden (–), in plaats van een laagstreepje (_). 

Als je een Nederlandstalige website gaat maken, maak dan gebruik van .nl in je domeinnaam. En zo bij alle websites in andere talen gebruik je de extensies.  

Heb je een domeinnaam die moeilijk te spellen is, kun je de meest gemaakte fouten van je domeinnaam registreren en die laten verwijzen naar je juiste domeinnaam (website).  


Tip 20: Begin met bloggen voor meer bezoekers 

Als je toe bent aan iets nieuws en meer toevoeging wilt aan je website is bloggen de perfecte oplossing. Deze SEO tip kan zeker van toepassing zijn. 

Je kan dan laten zien welke kennis je hebt over, wat je bijvoorbeeld verkoopt op je website of wat je doet in je dagelijks leven, en waar je geïnteresseerd in bent. Mensen kunnen dan vragen stellen en die kun je daar weer beantwoorden in je blogberichten.  

Je bent sneller zichtbaar als je gaat bloggen, je zou meer bezoekers kunnen krijgen en je kan in je blogberichten de bezoekers door kunnen linken naar je producten die je verkoopt. 


Dit waren de 20 SEO tips die ik je heb kunnen vertellen. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad zodat je aan de slag kan met SEO.

Ik wens u veel succes met mijn SEO tips!

Het bericht SEO tips om hoger te ranken in Google verscheen eerst op Verdien met uw website.



This post first appeared on Verdien Geld Met Affiliatenetwerken En Je Website, please read the originial post: here

Share the post

SEO tips om hoger te ranken in Google

×

Subscribe to Verdien Geld Met Affiliatenetwerken En Je Website

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×