Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

نبرد تجاری پکن و کانبرا: تحریم چین تهدیدی برای صنعت توریسم و دانشگاه‌های استرالیا

صدای استرالیا – شدت گرفتن جدال تجاري ميان دولت چين و كانبرا طي روزهاي گذشته ميان صنايع استراليايي هراس و نگراني ايجاد كرده است.

كارخانه‌هاي لبنيات با دولت جلسات اضطراري برگزار كرده‌اند زيرا نگران آن هستند كه هدف بعدي جنگ تجاري چين باشند، درعين حال توليد‌كنندگان شراب نيز نسبت به آينده خود ابراز نگراني كرده‌اند. اما حوزه كليدي ديگري نيز وجود دارد كه دولت چين آن را تهديد كرده است: سفرهاي توريستي و دانشجويي.

استراليا اولين بار در تاريخ اول فوريه ۲۰۲۰ ورود مليت‌های خارجي از چين به استراليا را به منظور جلوگيري از شيوع كرونا ممنوع اعلام كرد. اين ممنوعيت سفر به تدريج به چندين كشور ديگر كه به كانون شيوع تبديل شده بودند بسط پيدا كرد تا در نهايت در ۲۱ مارس ۲۰۲۰ تمامي مرزها به روی غيراستراليايي‌ها بسته شد.

صنعت توريسم استراليا كه پيش از آغاز كرونا به واسطه آتش‌سوزي گسترده آسيب شديد ديده بود نيز  با بسته شدن مرزها متحمل خسارات سنگين‌تري شد، تا حدي كه تعدادي از تحليل‌گران خسارتي دو ميليارد دلاري در ماه را براي اين بخش پيش‌بيني كرده‌اند.

شايد توريست‌ها تجديد‌نظر كنند

چند هفته پيش چنگ جين‌گي، سفير چين در استراليا تهديد كرد كه توريست‌هاي چيني از جمله دانشجويان، ممكن است سفر به استراليا را تحريم كنند، رويدادي كه مي‌تواند براي اقتصاد استراليا بحران‌آفرين باشد. سفير چين در پاسخ به اين پرسش كه در صورت تداوم تحقيق و تفحص استراليا درباره شيوع كوويد-۱۹ آيا چين واردات كالاهاي استراليايي را متوقف خواهد كرد گفت: ممكن است توريست‌هاي چيني درمورد سفرهاي خود تجديد نظر كنند. جامعه چين از سياست استراليا ناراحت، خسته و ناخشنود است و فكر مي‌كنم در طولاني‌مدت اگر اين وضعيت نارضايتی ادامه‌دار يا بدتر شود، مردم ما به اين فكر خواهند كرد كه چرا بايد به كشوري كه نسبت به چين رفتاري خصمانه دارد سفر كنند؟

او در ادامه اعلام كرد دانشجويان چيني كه سالانه ميليارد‌ها دلار براي اقتصاد استراليا آورده مالي دارند نيز ممکن است سفر به استراليا را تحريم كنند. او با گفتن اين جمله كه شايد چيني‌ها به اين فكر كنند كه لزومي بر صرف شراب يا گوشت استراليايی وجود ندارد، صنعت شراب‌سازی و دامداری استراليا را نيز تهديد كرد و گفت همه‌چيز بستگي به عملكرد استراليا دارد.

استراليا چقدر به چين وابسته است؟

صنعت توريسم استراليا به شدت تحت فشار است تا با ايجاد تنوع از ميزان وابستگي خود به بازار چين بكاهد. چين درحال حاضر بزرگترين منبع توريست هاي بين‌المللي استراليا محسوب مي‌شود. براساس آمار آژانس توريسم استراليا، در ۱۲ ماه منتهي به نوامبر ۲۰۱۹ بالغ بر ۱٫۴۴ ميليون چيني به استراليا سفر كرده‌اند و در اين بازه زماني ۱۲ ميليارد دلار براي اقتصاد استراليا آورده مالي داشته‌اند، رقمي برابر ۲۷ درصد از كل مبلغي كه ديگر توريست‌ها براي استراليا درآمدزايي داشته‌اند.

چيني‌ها همچنين بر مبناي فردي نيز نسبت به ديگر توريست ها درآمد بيشتري براي استراليا دارند. ميانگين مبلغي كه يك توريست چيني در استراليا خرج مي‌كند ۹ هزار و ۲۳۵ دلار استراليا است درحالي كه يك توريست آمريكايي پنج هزار و ۲۱۹ دلار، يك توريست ژاپني چهار هزار و ۶۱۴ دلار و يك توريست نيوزيلندي دو هزار و ۳۲ دلار در استراليا خرج مي‌كند. اين نرخ بالاي درآمد تاحدودي به لطف جمعيت بالاي دانشجويان چيني در كشور است زيرا درحدود ۲۰ درصد از توريست‌هاي چيني با هدف تحصيل در دانشگاه‌هاي استراليايي وارد كشور مي‌شوند. اين دانشجويان در طول چهار ماه از اقامت خود ۲۷ هزار دلار خرج مي‌كنند و بيش از ۱۰ ميليارد دلار براي اقتصاد آورده مالي دارند.

به گفته پیتر جنینگز مدیر اجرایی موسسه سیاست استراتژیک استرالیا، کشور به اقتصاد خود اجازه داده تا بیش از اندازه به چین وابسته شود و چین امروز برخلاف تصوراتی که پس از پیوستنش به سازمان تجارت جهانی می‌رفت مانند یک اقتصاد کاپیتالیست رفتار نمي‌كند و در عوض از ارتباطات اقتصادي براي اهداف سياسي استفاده مي‌كند. جنينگز مي‌گويد ما قادر خواهيم بود از طريق ايجاد بازارهاي جديد، در آمريكاي لاتين، آفريقا و جنوب شرقي آسيا از اين مشكل عبور كنيم اما اين كار سال‌ها زمان مي‌برد.

آيا چين مي‌تواند سفر به استراليا را تحريم كند؟

هر توريست چيني كه براي گذراندن تعطيلات خارجي كشور را ترك مي‌كند، بايد از دولت مجوز كسب كند. حزب كمونيست چين تمامي ابعاد جامعه را كنترل مي‌كند و به صورت نظري، مي‌تواند هرزمان كه بخواهد مانع سفرهاي خارجي شود. در چنين شرايطي تنها كاري كه چین لازم است انجام دهد اين است كه استراليا را به عنوان يك مقصد توريستي تحريم كند و از دادن ويزا به شهروندان خود اجتناب كند.

با اين حال جنينگز مي‌گويد انجام چنين كاري چندان نيز ساده نيست، علاقه توریست‌های چینی به استرالیا باعث می‌شود چنين تصميمي براي حزب كمونيست پرهزينه شود.

اين اولين‌باري نيست كه چين براي رسيدن به هدفي سياسي دست به تحريم سفر مي‌زند. در سال ۲۰۱۷ پس از آنكه دولت كره جنوبي به منظور محافظت از خود در برابر كره شمالي از سامانه موشكي آمريكايي استفاده كرد، چين آن را تهديدي عليه امنيت خود خواند و پس از آنكه كره جنوبي درخواست چین برای استفاده نکردن از سامانه موشکی را رد کرد، تحریم سفر به کره جنوبی آغاز شد و خسارتی ۱۰٫۵ میلیارد دلاری (دلار استرالیا) به اقتصاد کره وارد کرد، خسارتی که هنوز جبران نشده است.

چین به انکار انگیزه‌های سیاسی ادامه می‌دهد

دولت چین باوجود اخطارهای پی‌در‌پی که درباره عواقب پیگیری تجسس استرالیا درباره عامل شیوع کرونا به دولت می‌دهد، مجازات اقتصادی دولت استرالیا به خاطر تاکیدش بر ادامه یافتن تجسس‌ها را انکار می‌کند.

کمی پس از انتشار مصاحبه آقای چنگ روزنامه گلوبال تایمز چین اعلام کرد رسانه‌های غربی ادعای نگرانی‌های اقتصادی را بیش از حد بزرگنمایی کرده‌اند و به این موضوع تاکید کرده اند که چنگ در مصاحبه‌اش اعلام کرده امیدوار است این روند برای استرالیا عواقب اقتصادی نداشته باشد.

رسانه‌های چینی همچنین از توضیح سیاسی بودن انگیزه محدودیت‌های تجاری اخیر طفره می‌روند. ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد محدودیت‌های تجاری برای کشتارگاه‌ها که به تازگی اعمال شده‌اند، به واسطه تخطی از استانداردهای قرنطینه بوده و هیچ ارتباطی با درخواست تجسس استرالیا درباره کووید-۱۹ نداشته است. به گفته ژائو استفاده از ویروس برای مانورهای سیاسی تنها همکاری‌هاي مرتبط با مهار شيوع را مختل مي‌سازد. چين همواره به احترام دوجانبه باور دارد و معتقد است برابري بايد اساس و پایه توسعه روابط دوجانبه باشد.

جنینگز در واکنش به این اظهار گفت چینی‌ها کار درستی انجام می‌دهند، ما نیز آرام و حساب شده عمل می‌کنیم. دولت هرگز از درگیر شدن در جدال‌های پرهیاهو با چین نفعی نخواهد برد. جنینگز همچنین تاکید کرد تجسس درباره بیماری کووید-۱۹ باید ادامه داشته باشد. او می‌گوید: درحال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سرتاسر جهان جان خود را از دست داده‌اند و ما در آستانه رکود اقتصادی بزرگتری نسبت به رکود بزرگ هستیم. اگر الان زمانش نیست، چه زمانی باید چین را تحت فشار قرار دهیم؟ ما نباید با اعمال حزب کمونیست همدست شویم.

منبع: نیوز دات کام

نوشته نبرد تجاری پکن و کانبرا: تحریم چین تهدیدی برای صنعت توریسم و دانشگاه‌های استرالیا اولین بار در صدای استرالیا. پدیدار شد.



This post first appeared on Voice Of Australia, please read the originial post: here

Share the post

نبرد تجاری پکن و کانبرا: تحریم چین تهدیدی برای صنعت توریسم و دانشگاه‌های استرالیا

×

Subscribe to Voice Of Australia

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×