Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Is breedband internet nog weg te denken?

Breedband internet is de meest gebruikte vorm van internettoegang. Vanwege de hoge toegangssnelheden en betrouwbaarheid die je tegenwoordig nodig hebt voor cloudcomputing, gaming, video, internet TV en de vele smartphones in huis is een Breedband verbinding noodzakelijk. Deze service wordt aangeboden in vier verschillende vormen:

 • ADSL
 • Glasvezel
 • Kabel
 • Satelliet

De oude inbelverbinding is een niet-breedband internetdienst die goedkoper is. De meeste internetgebruikers verlangen echter een snelle breedband internet verbinding.

Glasvezel

De nieuwste breedband internet dienst is glasvezel, de snelste Internetverbinding tot nu toe. Dit soort internetdiensten staat echter niet meer de kinderschoenen, omdat vrijwel het hele land verglaasd is. Voor consumenten liggen de snelheden tussen de 200 en 500 Mb per seconde terwijl zakelijke klanten 10 Gb / seconde of meer aangeboden wordt. In prijs kan glasvezel echter niet concureren met ADSL en de kabel, maar biedt het ook een veel snellere verbinding dan beide services.

ADSL

De breedband internetdienst ADSL maakt verbinding door ongebruikte telefoondraden te benutten. Zodoende kan je gewoon blijven bellen met je vaste lijn. De snelheid die je ervaart met een ADSL-verbinding is afhankelijk van uw afstand tot de centrale. De snelheid zal lager zijn naarmate je verder van de centrale af zit. Dit kan een beslissende factor zijn voor het kiezen tussen een ADSL-lijn en een kabelverbinding.

Kabel

De breedband-kabelverbinding wordt verzorgd door de lokale aanbieder van kabeltelevisie. De snelheid van de internetverbinding via de kabel is afhankelijk van het aantal gebruikers in de service op dat moment. In een bepaald geografisch gebied delen gebruikers van de breedband kabeldienst de verbindingsbandbreedte die de snelheid vertraagt ​​naarmate er meer gebruikers op het systeem zijn. Dit gebeurt tijdens de piekuren, bijvoorbeeld in de avond na werktijd, als veel mensen even willen internetten.

Satelliet

De langzaamste breedbandservice is de satellietverbinding. Dit een alternatief  voor een inbelverbinding voor diegenen die in afgelegen plattelandsgebieden wonen. De installatiekosten voor glasvezel, ADSL en kabel zijn daarvoor te hoog. De maandelijkse abonnementen zijn concurrerend met zowel kabel als ADSL.

Voordelen van breedband internet

Een breedband internet verbinding biedt veel voordelen. Dankzij de hogere snelheden kan de computergebruiker meerdere applicaties op de achtergrond laten werken terwijl hij op internet surft. Maar ook van het constante gebruik van bandbreedte door The Internet of Things merkt hij niets.

Met een breedbandverbinding zijn veel populaire computerspellen te spelen die afhankelijk zijn van een snelle internetverbinding.

Een ander groot voordeel van een breedband verbinding is dat je constant verbonden bent met internet. Je kunt binnen een paar seconden verbinding maken met het intranet en e-mail van je werk. De verbinding wordt onderhouden met behulp van een Glasvezel-, kabel- of ADSL-modem. Deze verbindt je thuisnetwerk met de aansluiting in je huis. Alleen als deze verbinding wordt losgekoppeld, is de internetverbinding verbroken.

Nadelen van breedband internet

Hoewel breedband internet een snelle internetverbinding biedt, wordt deze hoge snelheid niet altijd gerealiseerd. De verbinding hangt bijvoorbeeld af van de gedeelde bandbreedte, het aantal gebruikers op het systeem op enig moment en de vertraging op het netwerk.

De bandbreedte is slechts één factor die de snelheid van de internetverbinding bepaalt. Het is een maat voor de hoeveelheid data die gedurende een bepaalde periode het netwerk binnenkomt en wordt gemeten in bps of bits per seconde. Hoe groter de datastroom, hoe beter de internetverbinding van het netwerk.

Latency is een andere factor die de snelheid van de internetverbinding beïnvloedt. Latency verwijst naar vertragingen die ontstaan bij de verwerking van netwerkgegevens bijvoorbeeld bij het opvragen van een website. Een netwerk heeft een lage latency als het slechts kleine vertragingstijden ondervindt, en hoge latency als er grote vertragingen zijn. Als de latency excessief wordt, vormt zich een knelpunt waardoor data niet doorkomt. Hierdoor wordt dan de bandbreedte van de internetverbinding effectief vermindert.

Dus ondanks dat er een goede bandbreedte van je internetverbinding wordt gemeten, kan de effectiviteit ervan worden beperkt door knelpunten in de data overdracht. Deze knelpunten ontstaan door een groot aantal gebruikers op het systeem en latency.

Discussieer mee op LinkedIn.
-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

 • 2 april 2018 Verschil tussen DSL, ADSL en VDSL
 • 7 februari 2018 Mijn Wifi deurbel, The Internet of Things
 • 13 oktober 2017 The Internet of Things en Het Nieuwe Werken
 • 2 januari 2018 5 industriële IoT-toepassingen
 • 12 juli 2018 Wifi en Bluetooth, wat is het verschil?
 • 12 februari 2018 Security by Design, een eis voor Internet of Things
 • 24 juli 2018 Scripttaal is iets anders dan programmeertaal
 • 15 juli 2011 Embedded software
 • 3 juni 2018 Augmented Reality gaat de wereld veranderen


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

Is breedband internet nog weg te denken?

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×