Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

6 redenen om medewerkers te trainen

Als je kan kiezen tussen twee verschillende chirurgen – de een is getraind, de ander Niet – welke zou dan je kiezen? Maar als de kosten voor een ongetrainde chirurg veel lager zouden zijn? Zou je het nog steeds niet doen? Toch erkennen veel ondernemers het belang van goed getrainde medewerkers niet.

De meeste managers zouden geen ongekwalificeerd personeel inhuren. Zeker niet in de IT waar het toch vaak om kenniswerkers gaat. Maar veel managers hebben ongeschikte medewerkers in dienst. Soms raken medewerkers onvoldoende gekwalificeerd door veranderende technologie of de ontwikkeling van nieuwe methoden. Jammer genoeg brengt training kosten met zich mee. De twee grootste middelen die worden gebruikt voor het trainen van taken zijn tijd en geld. Veel gehoorde excuses om niet te trainen zijn:

“We hebben het te druk om op dit moment iets nieuws te leren.”
“We hebben gewoon niet het geld voor een training.”

training-meetingHet trainen van medewerkers kost tijd, geld en materialen. Vaak zijn er externe partijen nodig om een ​​beroepstraining uit te voeren. Niet alleen zal er gemiste tijd zijn, maar er zullen ook extra kosten zijn. Een andere reden waarom bedrijven vaak nalaten medewerkers te trainen, is vanwege eerdere trainingservaringen. Soms werd de training slecht uitgevoerd, of de onderwerpen sloten niet goed aan. Er kunnen verschillende redenen zijn. Een mislukkende training brengt hoge kosten met zich mee, en bedrijven willen dat risico vaak niet nemen.

Echter, ook aan het niet trainen van medewerkers hangt een prijskaartje.

1. Ongetrainde medewerkers zijn ongelukkige medewerkers

Medewerkers die zich ontoereikend, onderpresterend of niet-ondersteund voelen, zijn niet gelukkig. Ze zijn niet tevreden met hun werk, waardoor ze onderpresteren, fouten maken en zich niet bekommeren over het eindproduct. Dat kost het bedrijf tijd en geld.

2. Ongetrainde werknemers hebben een lage productiewaarde

De kwaliteit van hun werk is lager en minder waard. De kwaliteit van de prestaties is lager dan het zou (of zou kunnen) zijn.

3. Ongetrainde werknemers zijn niet efficiënt

Meer tijd (en dus geld) en inspanningen worden besteed als medewerkers niet volledig of juist getraind zijn om hun taken uit te voeren of hun verantwoordelijkheden te vervullen. Het kost meer tijd om het werk te doen.

4. Verloren tijd en geld door fouten

Wanneer een ongetrainde medewerker een fout maakt, gaan de tijd en het gebruikte materiaal verloren. Het werk moet dan opnieuw worden gedaan. Of erger nog, het ontoereikende product werd aan een klant geleverd.

5. Een toename van diverse kosten

Deze zijn moeilijker te traceren of toe te schrijven aan ongetrainde werknemers, maar ze zijn er wel. Het onjuist maken van een CAD-tekening betekent dat het bestand opnieuw moet worden afgedrukt. Dat betekent dat het meer tijd kost om de fout op te lossen, meer materiaalkosten in papier en inkt en meer tijd om het werk opnieuw te controleren. Als het de eerste keer correct zou zijn gedaan, zouden deze kosten er niet zijn.

6. Onvoldoende training betekent verlies aan klanten

Ongetrainde medewerkers kunnen veel van de hierboven genoemde fouten veroorzaken en die fouten en inefficiënties kunnen ertoe leiden dat het bedrijf klanten verliest. Dit is het slechtst mogelijke scenario, maar het kan gebeuren.

De kostprijs van trainingsprogramma’s is eenvoudig te berekenen zodat je aan tijd en geld kwijt bent vooraf weet. Met een krap budget heb je weinig aan die kennis. De extra kosten van slecht opgeleid personeel laten echter zien hoe belangrijk het is om medewerks te trainen.

Een goed opgeleid personeelsbestand betekent dat medewerkers nieuwe vaardigheden leren die de productie verbeteren, tijd besparen bij het maken van het product (of service), productiekosten verlagen, fouten verminderen, vertrouwen scheppen in het personeel en een betere werkomgeving creëren. Een investering in de vaardigheden van medewerknemers is een investering in het bedrijf. Iedereen wordt er beter van.

IT trainingen bij ITpedia

ITpedia heeft onlangs contracten afgesloten met een aantal aanbieders van trainingen waardoor we meer dan 70.000 trainingen wereldwijd kunnen aanbieden. De prijzen zijn vaak zeer gereduceerd en de trainingen kunnen meestal online plaatsvinden op het moment dat het jou het beste uitkomt. Via deze eenvoudige zoekpagina is de juiste training gemakkelijk te vinden. Geef een zoekopdracht en klik vervolgens op de Engelstalige of Nederlandstalige Search knop.


-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

  • Hoe stel je een projectteam samen?25 oktober 2017 Hoe stel je een projectteam samen?
  • 3 Voordelen van een online opleiding2 december 2017 3 Voordelen van een online opleiding
  • 4 april 2011 Kennismanagement 2.0
  • Het Informatie en communicatieperspectief26 mei 2011 Het Informatie en communicatieperspectief
  • 6 manieren om je IT carriere snel te ruïneren2 september 2017 6 manieren om je IT carriere snel te ruïneren
  • Projectmanagement is het managen van verwachtingen6 oktober 2017 Projectmanagement is het managen van verwachtingen
  • Opleidingsplan en voorlichtingsplan, een blauwdruk19 januari 2011 Opleidingsplan en voorlichtingsplan, een blauwdruk
  • Trainingen voor de Functioneel Applicatie Beheerder10 januari 2011 Trainingen voor de Functioneel Applicatie Beheerder
  • Is gamification hetzelfde als een serious game?5 november 2017 Is gamification hetzelfde als een serious game?


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

6 redenen om medewerkers te trainen

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×