Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bereid je voor op de komst van nieuwe emoji’s

emojiMensen vragen steeds meer om Nieuwe emoji’s (denk aan de bekende Smiley) om hun gevoelens uit te drukken. De wereld heeft meer emoji’s nodig dan er nu zijn. Sinds emoji’s een cultureel fenomeen zijn, werken techbedrijven samen om nieuwe smileys, dieren en objecten toe te voegen. Het Unicode consortium heeft net de lijst van nieuwe emoji’s van dit jaar gepubliceerd.

Hoewel de laatste jaren veel flagrante omissies zijn weggewerkt, heeft het Unicode-consortium toch nog 157 nieuwe emoji’s geaccepteerd. Maar wie zijn deze mensen die beslissen wat we allemaal binnenkort gaan gebruiken?

Je kan een lijst met alle leden op de Unicode- website bekijken. Het zijn mensen die werken voor Apple, Google, Facebook en Microsoft die deelnemen aan de emoji-subcomissie. Maar ook emoji-experts, zoals Emojipedia redacteur Jeremy Burge, zijn deelnemers.

Welke emoji’s kan je verwachten?

Na maandenlange discussies komen ze met een lijst van nieuwe personages en stemmen ze over een nieuwe release van de Unicode. Het is dus wat je dit jaar kunt verwachten. Emojipedia heeft met kunstenaars gewerkt om voorbeeldontwerpen van de nieuwe emoji’s te maken. Dit zijn slechts concepten. Bedrijven als Apple, Google, Facebook en anderen werken allemaal samen met hun eigen grafische ontwerpeers om van iedere emoji een eigen versie te maken.

Roodharigen zullen heel blij zijn met deze versie want er komen redhead-versies van alle smiley-emoji’s. Het gebrek aan roodharige emoji’s begon aanrdig op te spelen, er waren veel klachten over. Maar ook voor krullend haar, wit haar en kaalheid komen er nieuwe opties.

Wat betreft de smiley’s, komt er een lachend gezicht zijn met drie harten, een verhit gezicht, een koud gezicht, een duizelig gezicht en een smekend gezicht. Het belangrijkste is dat er een feestelijk gezicht komt met een feesthoed en slingers – eindelijk.

Er zullen dit jaar geen nieuwe emoji’s voor banen zijn, maar je kunt wel een superhelden en superschurken verwachten. Kangoeroes, wasberen, dassen en een handjevol andere dieren zullen zich daarbij aansluiten.

Unicode 11.0 bevat ook nieuwe voorwerpen, zoals een teddybeer, een cupcake en een skateboard.

De emoji planning

Verwacht niet dat je de nieuwe emoji’s nu al vindt als je het emoji-toetsenbord opent. De specificaties van Unicode 11.0 zijn immers nog een concept. Het Unicode-consortium zal in juni 2018 over de definitieve versie gaan stemmen. Apple en Google zullen dan vóór het einde van het jaar updates voor iOS en Android met die nieuwe emoji’s verspreiden. Dat moet ongeveer tegelijkertijd plaatsvinden, anders kunnen we elkaars berichten niet lezen.

Hoe lang het nog duurt voor we alleen in emotji’s communiceren is niet te zeggen, maar ook de westerse samenleving neigt meer en meer naar het karakterschrift.
LinkedIn GroupDiscusseer mee op LinkedIn.Boeken over dit onderwerp

Het Groot Werkvormenboek deel 2

Auteur: Sasja Dirkse-Hulscher
Dit tweede deel voegt 120 werkvormen toe aan je repertoire én reikt je de 2KNOWHOW formule aan voor het ontwerpen van een goed programma voor een overleg, teamsessie en training of les.
Europrijs: 49,99
Bestellen

Basisprincipes van communicatie

Auteur: Klaas Wiertzema
Er wordt veel tijd, geld en energie verspild doordat mensen slecht communiceren. Dat is volkomen onnodig, want iedereen kan goed leren communiceren.
Europrijs: 29,95
Bestellen

-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

  • WhatsApp lanceert een nieuwe app voor zakelijke gebruikers22 januari 2018 WhatsApp lanceert een nieuwe app voor zakelijke gebruikers
  • Hoe krijg je de beste IT beveiliging?23 oktober 2017 Hoe krijg je de beste IT beveiliging?
  • Anonimiteit en privacy op het internet5 april 2011 Anonimiteit en privacy op het internet
  • Zelf bijdragen aan ITpedia27 augustus 2017 Zelf bijdragen aan ITpedia
  • Web 3.0 Is Coming!5 februari 2011 Web 3.0 Is Coming!
  • E-mail rechtsgeldig29 maart 2011 E-mail rechtsgeldig
  • Rechtsgeldigheid van e-mail27 februari 2012 Rechtsgeldigheid van e-mail
  • E-mail en encryptie17 oktober 2011 E-mail en encryptie
  • De meer pro-actieve projectmanager16 augustus 2017 De meer pro-actieve projectmanager


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

Bereid je voor op de komst van nieuwe emoji’s

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×