Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Mijn Wifi deurbel, The Internet of Things

Tags: deurbel niet maar

Wifi doorbellSinds de oplevering van ons huis is de Deurbel is altijd een dingetje geweest. Die van de bouw was wel effectief maar niet mooi en al snel hadden we er een met een ‘Big Ben’ melodietje. De drukknop was een ander issue. Daar kwam vaak vocht in waardoor hij soms geen contact maakte. Die hebben we dus al 3 keer vervangen. Een kleinigheidje was dat we de Big Ben vaak niet hoorden in de meer afgelegen vertrekken van ons huis. Maar in december kwam ook het Big Ben tijdperk ten einde, hij kwam niet verder meer dan Bim Bam, Bim Bam, Bi..

Nu wil het geval dat er tegenwoordig veel vaker wordt aangebeld dan vroeger, een gevolg van het kopen via webshops. En aangezien de buren dit ook hebben ontdekt vangen we vaak pakketjes op waardoor de bel nog 2x extra gaat. Er moest meer aandacht komen voor het deurbel management. Nu was buurman Bert er enthousiast over zijn wifi deurbel met opslag van video’s in de cloud en dat leek ons ook wel wat. De marktleider in nederland vraagt 166 euro voor de minimale configuratie en de opslag in de cloud kost ook een maandbedragje.

Als ervaren webshoppers in China wisten wij dat dat veel goedkoper moest kunnen. En ja, bij Wish vond ik de DANMINI WF – Doorbell 720P met camera voor 36,50 exclusief verzendkosten van 9 euro. Gratis opslag in Google Photo’s en allerlei opties zoals een Ding Dong. Maar die hebben we niet nodig want via de gratis App worden we gealarmeerd op onze telefoons en tablets, ook als we niet thuis zijn. Je kan video’s en foto’s maken en met de aanbeller praten via je smartphone. Dat ze zo’n fraai stukje techniek voor zo weinig centen kunnen maken blijft een raadsel. Er waren nog wel een paar issues…

Wifi Deurbel installatie problemen

Hoewel tussen kerst en oud-en-nieuw besteld, was de deurbel toch binnen drie weken bij de buren op nummer 29 bezorgd, het feest kon beginnen.
Gelukkig gaat het apparaat niet op batterijen want die elektronica zal best wel wat vragen en om de 2 maanden batterijen vervangen lijkt me niks. Er zit een adapter bij van 12 volt 1 ampere gelijkspanning met een standaard plug. Humm, hoe krijg ik die naar buiten? De 8 volt wisselspanning die standaard naar de deurbel gaat kunnen we wel vergeten, maar de bestaande scheldraden kunnen we wel gebruiken. Dan kan de nieuwe bel op de plek van de oude drukknop komen. Moeten we wel de draad van de adapter doorknippen en doorverbinden. Zo gezegd zo gedaan. En toen we de adapter in de meterkast inplugden begon het ding wonderlijk genoeg te knipperen.

De handleiding die er bij zit (4 talen op een A4-tje) is ruk. Maar Youtube biedt in zulke gevallen altijd uitkomst. Meerdere video’s over de installatie van de DANMINI WF – Doorbell 720P. Engels met een Chinees accent is redelijk te verstaan maar…. onze deurbel doet heel anders dan in de video’s!! Ook de deurbel praat in het chinees-engels en meldt de voortgang van de installatie. 15 seconden indrukken, wachten tot hij gaat knipperen, aanmelden bij Wifi, connectie maken op je mobiel, wachtwoord wijzigen… Heu? De app uit het filmpje en de handleiding bestaat helemaal niet in de Google Playstore! Dan maar zoeken op DANMINI. En ja hoor daar is er een. Maar ook die werkt weer anders als in de video’s.. Nergens een optie om meerdere smartphones te installeren en de deurbel was ook niet zichtbaar in het lijstje van online devices. Grr..

Er stond wel een icoontje van een QR-code en daarmee start je een scanner op… Waar had ik alweer een QR code gezien…? O ja, op de achterkant van de deurbel. Maar weer even van de muur schroeven dan en scannen. En ping, het werkte! Dezelfde procedure met de andere mobiele devices werkte ook!

Wifi Deurbel gebruiksproblemen

Op zich werkte het redelijk, maar telkens zag je in de app staan “Not connected”,”Connection failled”, “Connecting…” of “Offline” terwijl het “Online” moet zijn. Dan moest je “reconnect” aanklikken. Als je dat niet deed moest het hele systeem opstarten als iemand aanbelde. Ja, en daar gaat onze man van de pakketdienst niet op wachten. Moet je alsnog naar de buren om je pakje op te halen (sorry Els).

Na 5 dagen ging de wekker ’s morgens niet af. De stop van groep 5 was doorgelagen. Terwijl we lagen te slapen hadden we 4 uur zonder stroom gezeten. Bij het inschakelen bleek de deurbel het niet meer te doen. Dat kon maar één ding betekenen, adapter kapot, en hopelijk niet meer dan dat. Nu was het zo dat dat zo’n zwak schakelende voedinkje was dat waarschijnlijk moeite had met de verlenging met de scheldraden. Had geen kortsluiting mogen maken natuurlijk. Moet je maar geen goedkope rommel kopen zou Bert zeggen. Als rechtgeaarde elektronicus gooi ik nooit een adapter weg als een apparaat kapot gaat dus ik had er nog 2 liggen van 12 volt 1 amp. Eentje zelfs nog met een trafo zodat de deurbel geen kortsluiting meer in huis kan veroorzaken. Even aansluiten, en ja hij werkt nog. Opnieuw instellen bleek niet nodig. Kennelijk had de deurbel iets meer power nodig want het reconnect probleem is een stuk kleiner. Als nu iemand aanbelt gaat er altijd wel bij iemand een alarm af op zijn telefoon of tablet. Laatst nog in de auto. De radio ging uit en Ding Dong, Ding Dong. Maar ja, je kunt zo weinig als je achter het stuur zit. We hebben wel een snapshot van een man met een pakje in z’n hand die naar de buren loopt…

De deurbel als onderdeel van IoT

WifiThe Internet of Things heeft nog een magische klank. Iets van de toekomst. Maar ik zeg je IoT is al onder ons. De Smart TV, de smartphone, het inbraakalarm, de deurbel en zelfs de autoradio zijn dingen van het internet. Aan schijnbaar eenvoudige dingen zoals een deurbel worden opeens heel veel nieuwe functies toegevoegd. Het fijne is dat ik de deurbel nu altijd in mijn broekzak heb zitten. Internet heeft namelijk als eigenschap dat je informatie altijd heel dicht bij je hebt. Je hoeft niet meer naar de bieb voor een boek, naar de gang voor de telefoon of naar de deur om te weten wie er aanbelt. Zo kun je ook weten hoe ver de wasmachine is en waar de files op je route staan. Wifi is een basisbehoefte geworden en IoT is niet te stoppen.

LinkedIn GroupDiscusseer mee op LinkedIn.Boeken over dit onderwerp

Content!

Auteur: Antal de Waij
Potentiële klanten zoeken steeds vaker digitaal naar informatie over je producten en diensten, via websites, blogs en social media.
Europrijs: 34,99
Bestellen

Negativiteit mania

Auteur: Rijn Vogelaar
Onze samenleving is doordrenkt van negativisme: de media brengen vooral slecht nieuws, het onderwijssysteem is gericht op het vermijden van onvoldoendes en werknemers krijgen vooral te horen wat ze niet goed doen.
Europrijs: 20,0
Bestellen

-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

  • 5 industriële IoT-toepassingen2 januari 2018 5 industriële IoT-toepassingen
  • The Internet of Things en Het Nieuwe Werken13 oktober 2017 The Internet of Things en Het Nieuwe Werken
  • Web 3.0 Semantisch web31 mei 2011 Web 3.0 Semantisch web
  • Yesterday: Content Is King! Today: Content Was King!5 februari 2011 Yesterday: Content Is King! Today: Content Was King!
  • Bedrijfsregels voor gebruik internet6 mei 2011 Bedrijfsregels voor gebruik internet
  • Hoe krijg je de beste IT beveiliging?23 oktober 2017 Hoe krijg je de beste IT beveiliging?
  • Netwerken van besmette computers (botnets)22 juni 2011 Netwerken van besmette computers (botnets)
  • Social intranet: organisatiecultuur grootste uitdaging3 april 2012 Social intranet: organisatiecultuur grootste uitdaging
  • Regels voor personeelsgegevens op internet11 mei 2011 Regels voor personeelsgegevens op internet


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

Mijn Wifi deurbel, The Internet of Things

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×