Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

WhatsApp lanceert een nieuwe app voor zakelijke gebruikers

In de afgelopen jaren heeft Whatsapp meer dan 1,3 miljard gebruikers laten profiteren van het potentieel van het gratis berichtenplatform. Daarbij hebben ze niet nagelaten om de voordelen voor het bedrijfsleven te benadrukken. Vorig jaar liet het sms-app bedrijf van Facebook doorschemeren dat het voor zakelijke klanten verstandig is om geverifieerde bedrijfsaccounts aan te maken en te gebruiken. Dit leidde tot speculaties dat WhatsApp een zakelijke versie van de berichten app wilde uitbrengen.

Het bleek nu dat die speculaties kloppen. Het bedrijf heeft zojuist officieel de nieuwe WhatsApp Business-app gelanceerd. De nieuwe bedrijfsversie van WhatsApp lijkt echter alleen  beschikbaar in een aantal geselecteerde landen, waaronder Indonesië, Italië, Mexico, het VK en de VS. Ondertussen heeft WatchApp beloofd dat de nieuwe app in de komende weken beschikbaar zal komen voor de rest van de wereld.

Wat kan je van de WhatsApp Business-app verwachten?

WhatsAppWhatsApp Business-app is opgezet als de ideale communicatie-tool voor kleine bedrijven. Als zodanig bevat het de gebruikelijke functies die je van een zakelijke app mag verwachten.

Bedrijfseigenaren Kunnen bijvoorbeeld hun bedrijfsprofielen maken waarmee ze hun zichtbaarheid kunnen vergroten. Ze kunnen op die profielen nuttige informatie plaatsen, zoals de adressen van fysieke winkels, een link naar de website, het e-mailadres en een beschrijving van het bedrijf.

De nieuwe app gaat ook in op de behoefte van ondernemingen om in contact te komen met hun klanten. Met slimme berichtenhulpmiddelen kunnen bedrijven snel reageren. Bijvoorbeeld met een vooraf geformatteerd antwoord op veelgestelde vragen. Volgens de WhatsApp blogpost kunnen ondernemingen zelfs berichten wegsturen om klanten te informeren dat het bepaalde storingen zijn onderkend en engineers bezig zijn om dit te verhelpem en daardoor op dit moment niet kunnen reageren.

Daarnaast wordt een functie voor berichtenstatistieken geïntroduceerd. Vergelijkbaar met Google analytices kan je met deze functie meten welke berichtenstrategie het beste werkt. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld achterhalen hoeveel van de geadresseerde ontvangers de bulkmailberichten die waren verzonden daadwerkelijk lezen. De berichten-app werkt ook op een desktop, wat een zeer handige functie is voor het tegelijkertijd verwerken van meerdere klanten.

Wat gaat het kosten?

WhatsApp heeft bevestigd dat deze nieuwe app-versie voor de lange termijn gratis zal blijven. Maar natuurlijk sluiten ze de mogelijkheid niet uit dat ze in de toekomst betaalde extra opties zullen introduceren.

LinkedIn GroupDiscusseer mee op LinkedIn.

Boeken over dit onderwerp

Content!

Auteur: Antal de Waij
Potentiële klanten zoeken steeds vaker digitaal naar informatie over je producten en diensten, via websites, blogs en social media.
Europrijs: 34,99
Bestellen

Nooit Af

Auteur: Martijn Aslander
‘Nooit Af’ gaat over wat er gebeurt nu iedereen vrij kan publiceren, dupliceren en produceren en wat de impact is op de maatschappij en economie.
Europrijs: 24,99
Bestellen-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

  • Verzekeringsclaims verifieren middels Facebook21 november 2011 Verzekeringsclaims verifieren middels Facebook
  • Gebruik Facebook en Social media voor project management14 december 2017 Gebruik Facebook en Social media voor project management
  • Web 2.0 – Het sociale web29 mei 2011 Web 2.0 – Het sociale web
  • De Twitterende Projectmanager12 december 2017 De Twitterende Projectmanager
  • 13 april 2011 Richtlijnen voor engagement bij sociale netwerken
  • ITpedia groep op LinkedIn4 augustus 2017 ITpedia groep op LinkedIn
  • Wat is ITpedia?8 maart 2011 Wat is ITpedia?
  • Bedrijfsregels voor gebruik internet6 mei 2011 Bedrijfsregels voor gebruik internet
  • Lean Mindset Example: A Tool Should Serve The Work!5 februari 2011 Lean Mindset Example: A Tool Should Serve The Work!


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

WhatsApp lanceert een nieuwe app voor zakelijke gebruikers

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×