Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Blockchain voor brands

Wat is blockchain?

Blockchain is een gedecentraliseerd digitaal grootboek dat elektronische transacties vergemakkelijkt. Een veel voorkomende mythe is dat Blockchain en cryptocurrency zoals de bitcoin één en hetzelfde zijn. In feite zijn cryptocurrency-transacties slechts één use-case voor blockchain-technologie en blockchain kan een groot aantal andere soorten transacties en records aansturen, waaronder contracten, medische databases, uitwisselingen van advertenties en op een dag misschien zelfs het stemmen.

Hoe werkt een blockchain? Transacties verschijnen in chronologische volgorde en elk toegevoegd record wordt een “blok” genoemd. In de kern maakt blockchaintechnologie het mogelijk om informatie te creëren en te delen binnen een gedecentraliseerd peer-to-peernetwerk, waarbij de individuele gebruikers de verantwoordelijkheid dragen voor het up-to-date houden van het grootboek.

Wat heeft blockchain met marketing te maken?

Money and CoinsTraditionele advertenties waren gebaseerd op de rol van ‘tussenpersoon’, waarbij bedrijven vertrouwden op bureaus, netwerken, websites en platforms om gerichte berichten te verspreiden onder hun meest relevante consumenten. Omdat marketing (met de komst en volwassen worden van digitale media) complexer en data-gestuurd is geworden, zijn deze intermediaire partners enorm gegroeid. Gezien alle ongelijksoortige groepen, elk met hun eigen interesses en doelstellingen, kreeg de reclamebranche de laatste tijd te maken met een reeks uitdagingen op het gebied van transparantie en efficiëntie.

Transparantie Van Een overdreven gedistribueerd proces voor het maken, kopen en verkopen van advertenties is één van de fundamentele uitdagingen voor marketeers. Blockchain en de gedecentraliseerde technologie kunnen deze reclamewereld op ingrijpende manier gaan veranderen.

Een meer gestroomlijnd marketingmodel bouwen

Door de dominantie van Google als zoekmachine in te zetten kunnen blockchains met name het aankoopproces van media drastisch veranderen. Denk aan een nieuw type database, gebouwd op blockchain-technologie, die “openbare big data-algoritmen” zou kunnen gebruiken om consumentengedrag in op te slaan. Als gevolg zullen marketeers de mogelijkheid hebben om te communiceren met getarget publiek en ze rechtstreeks betalen voor het bekijken van hun advertenties. Tegelijkertijd kunnen ze het geld direct bij hun klant innen zonder het te hoeven begroten en uit te besteden.

Bovendien kan decentralisatie het aantal partners in het marketingproces verminderen, waardoor merken databronnen kunnen stroomlijnen en robuustere profielen kunnen maken die een dieper inzicht bieden in het koopgedrag en de voorkeuren van hun klanten. Gewapend met meer complete dataprofielen, kunnen marketeers zich meer richten op consumenten met de grootste neiging om te kopen en zo verspilling voorkomen. Deze vermindering van marketingpartners gaat het landschap van een marketingwereld van speciale agentschappen, dataproviders, data-analysten, advertentienetwerken, platforms enzovoort, fundamenteel veranderen.

Zorgen voor nauwkeurige en transparante metingen

Er zijn ook blockchain-implicaties voor het meten van het effect van advertenties, een lang bestaand probleem in de reclamewereld. Marketeers willen weten of hun investeringen werken en vertrouwen op verschillende meetstrategieën om de ROI te berekenen. De uitdaging is dat de data die via bureaus en platforms worden gerapporteerd, moeilijk te verifiëren zijn. Blockchain-technologie zal zorgen voor meer betrouwbare meetwaarden met betrekking tot met name de zichtbaarheid.

Vanwege de transparante en gecodeerde aard van een blockchain, kan de echte betrokkenheid worden gemeten en het kunstmatige klikken of likes gegenereerd door bots worden uitgefilterd. Met een beter inzicht van vertoningen aan de doelgroepen, kunnen marketeers zich beter beschermen tegen advertentiefraude. Zo kan het budget meer strategisch en accuraat worden aangewend voor de jaarlijkse advertentie-uitgaven.

Beter inzicht in de supply chain

Ook onder de paraplu van transparantie zullen supply chain-processen veel inzichtelijker worden dankzij het gebruik van blockchain. Een blockchain grootboek kan dergelijke details bijhouden en opslaan, bijvoorbeeld waar een product vandaan komt, te beginnen bij de winkel en of het origineel is of niet.

Een voorbeeld van een bedrijf dat dergelijke tactieken hanteert, is de mode-lijn Babyghost. Babyghost-klanten kunnen niet alleen de tag van een artikel scannen en checken waar het vandaan komt en of het echt is, maar zelfs wie het heeft ontworpen en gemaakt. Daardoor krijgen een artikel een eigen persoonlijkheid waardoor het zich onderscheidt van de rest. Op dit moment gebruikt de winkelketen blockchain om vertrouwen op te bouwen bij consumenten en het merk te versterken via zinvolle en transparante informatie.

LinkedIn GroupDiscusseer mee op LinkedIn.

Boeken over dit onderwerp

Adobe InDesign CC Classroom in a Book

Auteur: Adobe Creative Team
‘Classroom in a Book’ biedt wat geen enkel ander boek of trainingsprogramma biedt: een officiële serie trainingen ontwikkeld door experts bij Adobe zelf.
Europrijs: 49,95
Bestellen

Het Complete Boek Sharepoint 2016

Auteur: Olga Londer
Dit boek is primair geschreven om gebruikers een helpende hand te bieden zodra ze met SharePoint gaan werken. Stap voor stap leert u wat SharePoint-sites zijn en uit welke componenten ze bestaan
Europrijs: 59,99
Bestellen-- Printbare PDF-versie --


Gerelateerde artikelen

  • Bitcoins zijn GEEN tulpen10 december 2017 Bitcoins zijn GEEN tulpen
  • Blockchain voor Kodak met KodakCoin17 januari 2018 Blockchain voor Kodak met KodakCoin
  • Wat zijn Bitcoins?8 december 2017 Wat zijn Bitcoins?
  • Hoe Big Data de retail industrie transformeert3 november 2017 Hoe Big Data de retail industrie transformeert
  • 15 september 2017 De verborgen kosten van data security & compliance
  • ASL BiSL Foundation18 februari 2011 De zorg voor bedrijfsinformatie binnen BiSL
  • Interne analyse ICT: Het Business Model Canvas23 mei 2011 Interne analyse ICT: Het Business Model Canvas
  • The Internet of Things en Het Nieuwe Werken13 oktober 2017 The Internet of Things en Het Nieuwe Werken
  • Consequent IT contract management17 augustus 2017 Consequent IT contract management


This post first appeared on ITpedia, The IT Knowlegde Source, please read the originial post: here

Share the post

Blockchain voor brands

×

Subscribe to Itpedia, The It Knowlegde Source

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×