Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Muschiul Sufletului

Postat Maria

“Muschiul Sufletului” – Aceasta este sursa sentimentelor de frica si de anxietate!
Dincolo de numeroasele oase, ligamente, articulatii si muschi din care este alcatuit corpul tau, exista o parte care este mult mai importanta decat oricare alt muschi care il ajuta sa functioneze. Este vorba despre muschiul psoas mare.
Datorita faptului ca este crucial in stabilizarea corpului si influentei pe care o are asupra acestuia, Acest Muschi este supranumit “muschiul sufletului”. Acest muschi, mai putin cunoscut de catre majoritatea dintre noi, are o influenta deosebita asupra mobilitatii, echilibrului si flexibilitatii intregului corp. Acest muschi are o atat de mare influenta asupra corpului nostru, incat atunci cand este pe deplin intins si relaxat, are capacitatea de a spori intr-o mare masura conexiunea noastra cu momentul prezent.
Exista cercetari care au demonstrat faptul ca acest muschi are un rol crucial in mentinerea bunastarii noastre psihice si fizice. Muschiul Psoas Mare se intinde de la picioare pana la nivelul coloanei vertebrale. De fapt, acesta este singurul muschi care leaga picioarele de coloana vertebrala. El incepe de la vertebra T12 si urmeaza traseul in jos, pe 5 vertebre lombare inainte de a întalni piciorul la coapsa.
Datorita stilului nostru de viata din ce in ce mai sedentar acest muschi devine tensionat si incordat. De cealalta parte, acest muschi poate deveni tensionat si in cazul persoanelor care urmeaza un stil de viata activ, asta datorita lipsei exercitiilor de stretching. Prin intinderea corecta a acestui muschi multe dintre sentimentele de frica si de anxietate pot disparea de la sine. Acestea sunt cateva dintre intinderile care pot contribui din plin la relaxarea si la eliminarea tensiunii existente la nivelul acestui muschi.
Primit pe mail
Inline image


This post first appeared on LUMINA EULUI INTERIOR, please read the originial post: here

Share the post

Muschiul Sufletului

×

Subscribe to Lumina Eului Interior

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×