Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Četiri jeftina i prirodna načina da se rešite strija ili ih barem ublažite

Strije su sasvim normalna i uobičajena pojava, a gotovo da nema osobe koja ih nema na bar jednom delu tela. Najprostije rečeno, strije su ožiljci koji nastaju kada se naša koža naglo skupi ili rastegne. U tom procesu, dolazi do pucanja elastina i kolagena, a posledice su vidljive na koži.

Pojedinima smetaju strije i žele da ih se reše, dok ima i onih kojima uopšte ne smetaju i smatraju ih satavnim delom lepote ljudskog tela. Ako vama smetaju, možete pokušati sa ovim metodama koje značajno mogu redukovati ove ožiljke.

1. Suvo četkanje

Ovo je specifičan oblik limfne drenaže, za koju vam je potrebna četka sa gustim vlaknima. Preporučuje se da pre tuširanja Wčetkate“ svoje telo pokretima nagore. Ovaj proces omogućava da se omekšaju masne naslage ispod kože i da se na neki način „primoraju“ da se ravnomernije rasporede. Ako svaki dan praktikujete suvo četkanje, vaša koža će proizvesti više kolagena, što će ublažiti vidljivost Strija.

2. Retinol

Ovaj magičan sastojak stimuliše obnavljanje ćelija. Redovnim korišćenje ovog derivata vitamina A, obezbedićete koži dodatni priliv kolagena i obnavljanje epiderma. Retinol omogućava istrovremeno piling i hidratacju kože.

3. Hidratacija

Hidratacija je jako bitna jer kada je vaša koža nahranjena, ožiljci koje naprave strije biće znatno blaže. Treba da znate da većina ulja i hidratantnih preparata sadrži laurinsku kiselinu koja olakšava proizvodnju kolagena.

4. Masaža

Masiranje strija povećava cirkulaciju, ali i rast novog tkiva. Sve to može znatno umanjiti Vidljivost Strija i pomoći obnovu dela kože koji je zahvaćen ovim ožiljcima.

The post Četiri jeftina i prirodna načina da se rešite strija ili ih barem ublažite first appeared on Aska.


This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Četiri jeftina i prirodna načina da se rešite strija ili ih barem ublažite

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×