Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hormonska dijeta je zaludela ljude: Traje ŠEST nedelja,a evo koje su prednosti i mane ovog načina ishrane!

Dakle, u pitanju je plan ishrane koji je originalno nastao uz pomoć doktorke Nataše Turner, neuropatskog lekara. Ova Dijeta ima za cilj da kontroliše tok hormona kod žena, a koji utiče na zdravstvene probleme, kao i na samu telesnu težinu.

Dijeta se sastoji od tri dela i traje šest nedelja, a navodno dovodi u balans nivo hormona. Plan uključuje i predloge rutine vežbanja, detoks i korišćenje suplemenata.

Kako deluje hormonska dijeta?

Prva faza je detoks faza i ona traje dve nedelje, a kroz nju se uzdržava od određenih namirnica. Kako navodi Lepota i zdravlje, tu spadaju gluten, kravlji mlečni proizvodi, ulja, orašasto voće, šećer i veštački zaslađivači, crveno meso, citrusi, alkohol i kofein. Tokom ove faze, savetuje se uzimanje suplemenata poput ribljeg ulja i probiotika.

Druga faza dozvoljava ponovni unos određenih namirnica, uz praćenje reakcije tela na određenu hranu. Ova faza je i dalje restriktivna, ali je dozvoljeno meso, riba, sušeno voće i kafa. S druge strane, zabranjuju se šećeri i veštački zaslađivači, kao i rafinisane žitarice.

U trećoj fazi dodaje se fizička aktivnost, koja uključuje kardiovaskularne vežbe, kao i treninge snage, dok je ishrana identična drugoj faz, prenosi Blic žena.

Koliko je pouzdana ova dijeta?

Lekari preporučuju gubitak do dva kilograma nedeljno, uz promenu ishrane i fizičku aktivnost. Ipak, tokom ove dijete, korisnici su zabeležili veći gubitak kilograma što svakako predstavlja stres i opasnost po organizam.

Sa druge strane, većina tih kilograma zapravo predstavlja izbacivanje vode, usled restrikcija koje se tiču namirnica, navodi Lepota i zdravlje. Lekari upozoravaju da ovaj gubitak nije održiv i da postoji opasnost od jo- jo efekta.

Dobre strane hormonske dijete su eliminisanje rafinisanog šećera i procesuirane hrane, a većina namirnica u skladu je sa Mediteranskim načinom ishrane, koji se smatra i najzdarvijim. Ova Dijeta uključuje puno voća, povrća i nezasićenih masti, kao što je maslinovo ulje. U ovom načinu ishrane se izbegava alkohol, pržena hrana, mesne prerađevine, veštački šećeri i masna hrana, što svakako promoviše zdraviji način života

Negativne strane ovog načina ishrane odnose se na ne postojannje naučnih dokaza da hormonska dijeta poboljšava san, bolji kvalitet kose i zdraviju kožu, kao što mnogi promovišu.

Zatim, gubitak veće količine kilograma (u proseku 6 kilograma za dve nedelje) nije održivo, a nije ni zdravo, takođe, ova dijeta može da našteti osobama sa hroničnim oboljenjima, poput dijabetesa. Stoga se savetuje da porazgovarate s lekarom, pre nego što isprobate hormonsku dijetu.

Pročitaj još:

Džejmi Oliver smršao 13 kilograma, a ovo je njegova tajna bez prevelikih dijeta

Fitnes instruktorka je za 8 meseci dobila 18 kilograma zbog OVE ishrane i sada ima savet za sve koji se odluče za isto

Pevačica Bojana Stamenov otkriva kako je uspela da smrša 70 kilograma

The post Hormonska dijeta je zaludela ljude: Traje ŠEST nedelja,a evo koje su prednosti i mane ovog načina ishrane! first appeared on Aska.


This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Hormonska dijeta je zaludela ljude: Traje ŠEST nedelja,a evo koje su prednosti i mane ovog načina ishrane!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×