Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

TU SMO ponovo: Pitajte doktore sve što vas zanima na, drugoj po redu, web konferenciji!

Nemaju to pravo, niti mogućnost da zamrznu svoje dijagnoze, lečenja, konsultacije sa stručnjacima. Ta borba trajaće paralelno sa epidemijom, koja nas je sve pogodila.

Iz tog razloga, Forum pacijenata Srbije, organizovaće II Web Konferenciju za pacijente, pod nazivom “TU SMO”, u petak 10.04. 2020., od 09 do 16 sati, uz podršku mnogobrojnih eminentnih lekara svih specijalnosti. Ovoga puta pacijenti će moći da čuju savete imunologa, hematologa, reumatologa, onkologa, kardiohirurga i mnogih drugih stručnjaka. Sa jednog mesta, u sve domove u našoj zemlji, čuće se glas naših najboljih lekara.

– Ovo je svakako jedan od način da damo konkretan doprinos onima kojima je podrška sada najviše potrebna, a to su pacijenti, kojima je svaka informacija sada značajna. Na taj način ćemo pomoći i zdravstvenom sistemu, jer ćemo smanjiti broj dolazaka u bolnice, a samim tim i smanjiti mogućnost za prenošenje virusa. U ovo specifično vreme pacijentima ćemo putem Web Konferencije omogućiti informacije koje su im potrebne, verujem da će im značiti u ovom vanrednom periodu –  rekao je dr Goran Stojanović, upravnik Klinike za pulmološku onkologiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine.

AGENDA druge web konferencije

Na prvoj web konferenciju, koja je bila održana 27. marta, učestvovali su najeminentniji lekari,  kao što su: epidemiolog dr Predrag Kon, onkolozi dr Davorin Radosavljević, prof. dr Ivana Božović Spasojević i dr Natalija Samardžić, kardiolog prof. dr Arsen Ristić, endokrinolog prof. dr Katarina Lalić, neurolog prof. dr Jelena Drulović, ginekolog dr Igor Pilić, pulmolog doc. Dr Vladimir Žugić i gastroenterolog prof. dr Aleksandra Sokić Milutinović.

Okupili smo na jednom mestu 12 renomiranih doktora, a u saradnji sa više od 20 udruženja pacijenata, realizovali smo sedam sati živog programa.

Uoči i za vreme web konferencije, stiglo nam je oko 800 pitanja pacijenata ili članova njihovih porodica. U direktnoj komunikaciji sa doktorima nastojali smo da odgovorimo na svako postavljeno pitanje.

– Smatramo da pacijenti treba da dobijaju pravovremene i korisne informacije i u vanrednoj situaciji. Podigli smo jednu platformu koja je prepoznata i podržana od strane struke i pacijenata, i nastavljamo dalje u istom ritmu. U skladu sa tim, pokušaćemo da i u narednim sedmicama organizujemo još jednu veliku edukativnu web konferenciju ovog tipa sa aktuelnim temama, ali i sa novim predavačima – istakao je Marko Milovanović, predsednik Foruma Pacijenta Srbije.

Putem Jutjub kanala Foruma pacijenta Srbije, kao i na Facebook profilu i Jutjub  kanalu „Blica“, svim pacijentima biće omogućen jednostavan pristup web konferenciji sa računara ili telefona u realnom vremenu.

Takođe svi zainteresovani mogu da postave pitanja na [email protected] ili uživo tokom web konferencije, na Jutjub kanalu Foruma pacijenata Srbije. U prilogu je agenda web konferencije sa učesnicima.

Pogledajte retrospektivu prve web konferencije, u video prilogu:This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

TU SMO ponovo: Pitajte doktore sve što vas zanima na, drugoj po redu, web konferenciji!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×