Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Boje koje remete san: Pazite kakve su nijanse zidovi u vašoj spavaćoj sobi!

1. Crvena

A post shared by Sunny vadhadiya 🚩🇮🇳 (@sunnyvadhadiya) on

– Ne bih ofarbala spavaću sobu u crvenu boju. Iako vam se možda sviđaju staromodni pariški budoari, setite se da te sobe nisu bile namenjene prvenstveno za spavanje! Crvena je energična boja koja pojačava neugodni osećaj da vam se zidovi približavaju dok pokušavate da zaspite. Ona ne pridonosi mirnom raspoloženju – tvrdi En Sloan, stručnjak za Boje.

2. Svetlo zelena

View this post on Instagram

A post shared by style 装饰 🇨🇭—🇫🇷 (@tonstyle2018) on

– Boje spavaće sobe Koje treba izbjegavati su: bilo koje neon boje ili svetle boje. Spavaća soba je mesto za opuštanje i vedrinu jer ćete u tom prostoru većinu vremena spavati. Ali jeste li ikad videli svetlo-žutu spavaću sobu ili limeta zelenu? U toj sobi ne biste mogli da spavate. To bi vas držalo budnima noću, čak i kad ugasite svetla – rekla je Linda Hajslet, direktor u LH. Designs-u.

3. Narandžasta

View this post on Instagram

A post shared by Aryne + Dulcinea (@propertymavens) on

– Postoji mnogo istraživanja koja govore o tome kako boja utiče na mozak. Ako odaberete boju za spavaću sobu u kojoj zapravo želite da spavate, držala bih se prigušenih plavih i zelenih tonova. Boje koje treba izbegavati su svetlo žuta, crvena i narandžasta – savetuje Liza Rikert osnivač i kreativni direktor “Jolie Home”.

4. Zasićene boje

View this post on Instagram

A post shared by B&Belvedere 🌴🌴🌴 (@bandbelvedere) on

– Boja igra veliku ulogu u stvaranju celokupnog ambijenta sobe. Lagane prigušene nijanse opuštaju i stvaraju udobnost kao i raspoloženje za dobar noćni san. S druge strane, svetle i zasićene boje mogu da podstaknu osećaj budnosti. Rezervišite živopisne nijanse za zidove prostorija koje zahtevaju puno energije – napominje Hana Jo, stručnjak za boje.

Pročitaj još:

Imate dvorište ili veliku terasu? Ideje da ih uredite tako da ovog leta budu vaša oaza mira

Dekoracije koje bi trebalo izbegavati: Ovo su najčešće greške prilikom opremanja doma!

Moderno, otkačeno i sa stilom: PET jednostavnih saveta za uređenje spavaće sobeThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Boje koje remete san: Pazite kakve su nijanse zidovi u vašoj spavaćoj sobi!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×