Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dogodovštine jednog Džonija stižu do svih mališana: Đuričko u novoj, neočekivanoj ulozi!

Ne, nije u pitanju još jedan u nizu film, niti serija u kojem igra Nikola Đuričko, sada je on odlučio da sedne i oslobodi ruku, pusti mašti na volju. Zahvaljujući toj odluci sada pred sobom imamo njegovu knjigu koja nosi naziv “Dogodovštine jednog Džonija” i namenjena je pre svega deci.

Foto: Dragan Mujan

Foto: Dragan Mujan

Lutajući po mislima, prateći svoju decu, upijajući informacije iz okoline, evocirajući uspomene svog odrastanja došao je na ideju da to zapamti, zapiše i objavi. Drugi su to prepoznali i podržali, treći su oslikali, četvrti je čitaju uveliko sa osmehom, dakle, zadatak je uspešno ispunjen.

I dalje sebe ne naziva piscem, već samo jednim glumcem koji je napisao knjigu za decu.

Foto: Dragan Mujan

Foto: Dragan Mujan

Znamo da su najmlađi i najzahtevnija publika, pa svaka dobra reakcija, svaki osmeh i po koje pitanje je znak da je uspeo, prodro je do njihove mašte, do srca i pomogao da im na tren skrene pogled sa telefona u knjigu i motiviše ih da čitaju neke malo drugačije stvari od onih koje se nude u ovom novom digitalnom svetu.

– Deca mi jesu najveća inspiracija, prvo moja, a onda i sva ostala. Uživam u njihovom smehu. Moja ćerka više voli da čita pa mi je ona bila “prvi kontrolor i sudija”, a sin je čitao priče bez nekog reda i bez mnogo reči, ali sa puno smeha. Meni je to dovoljan znak – iskren je Nikola Đuričko.

Foto: Dragan Mujan

Foto: Dragan Mujan

Glavni lik priča, Džoni, veruje u nemoguće, blesav je i po nekad laže, zna da se zaljubi, i da se naljuti, zna kako je to biti tužan, ali i srećan, on je šmeker i dasa, mali i veliki, dete i zreo čovek. Hajmo zajedno sa Nikolom da motivišemo decu da čitaju, da se smeju, da maštaju i veruju da je sve moguće.

Foto: Dragan Mujan

Foto: Dragan Mujan

Zvuči li vam zanimljivo?

Dopustite kako najmlađima, tako i sebi da utonete u ove dogodovštine i nasmejete se od srca.

Pročitaj još:

Razvijaju maštu i šalju bitne poruke: Zašto deci treba čitati prave bajke?

Priča za laku noć: Uspavajte vaše najmlađe uz mudru priču o NEIZBRISIVIM TRENUCIMA

Da deci čitanje bude razonoda: Naučite ih da naprave zanimljive obeleživače stranica!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Dogodovštine jednog Džonija stižu do svih mališana: Đuričko u novoj, neočekivanoj ulozi!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×