Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Šećerna vuna: Primamljiv slatkiš za mališane, ali ne i za njihov organizam!

Sigurni smo da i vi, ili barem vaša deca, uživaju u ovoj poslastici. Mnoštvo boja istopljenog šećera čije se niti obmotavaju oko drvenog štapića omiljen su slatkiš većine mališana.

Generalno u sebi sadrži Samo istopljeni šećer, nekoliko kapi jestive boje, aromu određenog voća i dosta fruktoze.

Kod kuće je teško da je napravite ako nemate specijalnu mašinu, ali ukoliko želite da improvizujete evo kako možete da napravite taj aparat:

Ono što je bitno da znate jeste da možete da ugodite mališanima da se počaste ovim slatkišem, ali budite obazrivi kada je mera u pitanju. Ukoliko biste mogli da je kupite u prodavnici, upakovanu u neku kutiju budite sigurni da bi na deklaraciji stajalo da je to 100 odsto šećer.

Ona ima mnogo PRAZNIH kalorija pa tako jednim onim štapom možete da unesete više od 100 kalorija. Možda smatrate da to nije neka cifra, ali ponavljamo to su PRAZNE kalorije. One koje vas ne zasite i samo se “lepe” na telo. Dakle, ništa korisno za organizam.

Takođe, mogućnost da se šećerna Vuna odmah rastopi u ustima govori o tome koliko je ona nezdrava i za same zube jer deluje razorno u odnosu na, npr čokoladu.

Pročitaj još:

Zašto je potrebno da hranu prvo ohladimo pa tek onda stavimo u frižider?

Kada zamiriše sveži bosiljak u kuhinji znači da se sprema dobra pasta: Pravi recept za pesto đenoveze!

Slatke bobice od samo DVA sastojka su idealna poslastica za porodična slavlja!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Šećerna vuna: Primamljiv slatkiš za mališane, ali ne i za njihov organizam!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×