Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

On ima sedam godina i novčanik “težak” 22 miliona dolara: Psiholog objašnjava zašto da mu ne zavidite!

Naime, on je napravio sam svoj biznis i uplovio u “jutjuberske vode”. Možda ste mislili da neko ko je tako mlad, da ne kažemo dete, nije sposoban za veće zarade i poslovne obaveze – varate se. Bi bi si prenosi informaciju da je mali Rajan u 2018. godini zaradio od svog kanala na kojem ocenjuje dečje igračke, čak 22 miliona dolara.


View this post on Instagram

A post shared by Ryan’s Family Review (@ryansfamilyreview) on

Njega prati više od 17 miliona ljudi na toj internet platformi, a skoro svaki video ima milion pregleda i više. Možda nekome brojke zvuče impozantno, ali kada se prisetimo da se radi o detetu koji Ima Sedam Godina, priča poprima drugi oblik. Kanal o kojem govorimo se zove “Ryan Toys Review” i otvorili su ga Rajanovi roditelji 2015. godine, a časopis Forbs je objavio podatak da najveći deo novca dolazi od oglasa koji se prikazuju pre početka svakog videa, a ostatak od sponzorisanih postova.

Dakle, ovde su pokretači priče roditelji, a “izvođač radova” Rajan (7).


View this post on Instagram

A post shared by Ryan’s Family Review (@ryansfamilyreview) on

Da li je pohvalno i potrebno zarađivati toliko novac u tim godinama? Porodični biznis na internetu? Mnogi bi rekli “mač sa dve oštrice”, a evo šta stručnjaci kažu na tu temu.

–  Nije džabe rečeno da je osnovna škola obavezna, iz toga možemo jednostavno da zaključimo da je do 15. godine detetu mesto u školi. Samim tim, ja nisam za to da dete pre toga krene sa nekim ozbiljnijim poslovima, pogotovo ne da radi nešto za šta nije zrelo. Roditelji ovde igraju važnu i odlučujuću ulogu. Oni moraju da budu fleksibilni, pažljivi i spremni da podrže detetov talenat ukoliko ga poseduje, ali akcenat da se stavi na obazovanje. Važno je da se detetu objasni da svaki talenat treba da bude potkrepljen diplomom – rekla je za naš portal Radmila Grujičić, psiholog.

Dakle dragi roditelji, vodite računa i nemojte da vam brojke zavaraju, ipak fokus stavite na obrazovanje i dopustite da dete bude dete, a ne mali biznismen.

Pročitaj još:

Stručnjaci savetuju: Lepota nije u oku posmatrača, već u onima koji vide lepo!

Od preterane brige ništa dobro neće izaći: 10 grešaka koje majke prave sa ĆERKAMA, a ne bi trebalo!

Da deci čitanje bude razonoda: Naučite ih da naprave zanimljive obeleživače stranica!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

On ima sedam godina i novčanik “težak” 22 miliona dolara: Psiholog objašnjava zašto da mu ne zavidite!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×