Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Balansirana ishrana nije dosadna: Šećere i masti možete da jedete, samo je bitno na koji način!

Žitarice kao vrh piramide u ishrani su neophodne i veoma aktuelne kod nas Kada je ishrana u pitanju. Pored njih trebalo bi svakodnevno da unosimo razno voće i povrće, mleko i mlečne proizvode, ali i ono od čega mnogi beže kada žele zdravo da se hrane, a to su šećeri i masti.

– Vrlo je bitno da se unose sve namirnice, jedino lekar u saradnji sa nutricionistom može da se odluči i da kaže da na osnovu nekih alergija i intolerancija treba da se ukine određena namirnica iz ishrane. Danas je popularno da se u laboratorijama rade testovi intolerancije na hranu, ali nikako ne bi trebalo da se pridržavate toga što piše na papiru bez konsultacija imunologa i vašeg lekara. Znači sve grupe namirnica bi trebalo da unosimo u organizam svakodnevno – savetuje Marija Prčić, nutricionista.

Balansirana ishrana

Foto: Profimedia

Sa njom smo razgovarali na događaju “Svi na vagu” gde smo mogli da saznamo mnoge korisne stvari kada je u pitanju gubitak kilograma i zdrav način ishrane. Ono što nikako nije hrana koja bi dala određene benefite našem organizmu, jeste ono što je upakovano.

– Sve što je u nekom pakovanju sadrži aditive i konzervanse, koje naši hormoni ne podržavaju.  Pogotovo žene Koje Imaju policistične jajnike i koje imaju problem sa disbalansom hormona, ne bi trebalo da jedu ništa što je u ambalžu jer remeti nivo estrogena u krvi – savetuje nutricionista.

Takođe, postoje devojke koje izgledaju mršavo, ali zapravo imaju nivo telesnih masti koji nije na zavidnom nivou. Detaljnije o zdravoj ishrani i tome šta je danas problem kada je odabir namirnica u pitanju, pogledajte u našem video prilogu:

Pročitaj još:

Planirate da posetite nutricionistu? Evo šta će vam sve trebati za prvi susret sa njim!

Ova vaga ne ujeda: Prihvatite je kao najboljeg saveznika u borbi protiv kilograma!

Pitali smo nutricionistu kada je najbolje da se pije voda, njeni odgovori će vas iznenaditi!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Balansirana ishrana nije dosadna: Šećere i masti možete da jedete, samo je bitno na koji način!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×