Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ovo su razlozi zbog kojih bi tokom procesa vantelesne oplodnje trebalo da idete na akupunkturu

Šta je akupunktura?

Akupunktura je terapeutski pristup za lečenje funkcionalnih reverzibilnih poremećaja i postiže se umetanjem igle (čelik, zlato ili srebro) na vrlo specifičnim tačkama na koži.
Ovo je jedna od najstarijih invazivnih tehnika lečenja, koja je počela pre 4000 godina u Kini. Na Zapadu je počela da se širi pre oko 160 godina. Prvi je uveo Holanđanin Jacob de Bondt u 1658, Nemac Andreas Cleier 1686 i Švedjanin Zdravko Kampfer 1712. Godine. Prvi grčki lekar koji se bavio akupunkturom je 1950-te Konstantin Tragas.

Šta pokazuju istraživanja?

Pokazalo se da akupunktura izaziva oslobađanje endorfina i enkefalina i deluje na nervni sistem, na ljudsko telo i posebno utiče na autonomni nervni sistem.

– Osnovna funkcija autonomnog nervnog sistema je regulacija bioelektrične snage mišića i endokrinih žlezda. Ravnomerna raspodela jona unutar i izvan glatkih mišića je od suštinskog značaja za očuvanje prirodnih funkcija utrobe. Akupunktura ima sposobnost da izazove promene u električnom potencijalu ćelijske membrane vraćajući ravnotežu koja je narušena unutrašnjim ili spoljnim faktorima – navodi Dina Arabazi, direktor programa Akupunkture Embryolaba, centra za asistiranu reprodukciju.

Detaljnim studijama utvrđeno je da kod asistirane reprodukcije akupunktura:

• poboljšava odgovor na terapiju
• povećava protok krvi do jajnika i drugih organa genitalnog sistema
• stabilizuje endokrini sistem
• poboljšava psihu, faktor koji ima važnu ulogu za začeće

Alternativna medicina, spa, masaža

Foto: Profimedia

Kako akupunktura pomaže u VTOKako da zamislite tretman akupunkture u procesu VTO?

Za ženu koja uzima terapiju za VTO akupunktura se preporučuje jednom do dva puta nedeljno Tokom terapije i do aspiracije jajnih ćelija. Važno je takođe imati akupukkturu na dan embriotrnasfera i dva dana nakon toga.

– Pristup nastoji da održi visok protok krvi i funkcionalnost oba jajnika i endometrijuma, gde bi trebalo da se “zakače” embrioni. Istovremeno, jača i pomaže stvaranje i održavanje psihosomatskog mira kod žene tokom trajanja procesa VTO – stoji na pomenutom sajtu.

Za još bolje rezultate mogla bi se uradi priprema dva meseca pre vantelesne.

Da li postoje rizici?
Jedna od karakteristika akupunkture je nepostojanje sporednih efekata! Takođe, nema opasnosti od predoziranja, dok tokom korišćenja terapije akupunktura izgleda radi u sinergiji sa ovim lekovima a ne poništava njihov efekat.

Klinika Embryolab iz Soluna od svog osnivanja ima iskusnog i kvalifikovanog akupunkturistu, specijalizovanog za problem sa neplodnošću. Pored toa ljubazno osoblje će vam pomoći da se snađete i da se osećate prijatno kod njih! Otvoreni su za sva pitanja na koja rado daju odgovore. 

Pročitaj još:

Ako idete na vantelesnu oplodnju, želimo vam da VAŠ EMBRION dobije ocenu 1, evo i zašto!

Želite da budete donor jajnih ćelija u inostranstvu? Evo koju proceduru morate da prođete

Sumnjali su u sreću, a ona ih je sačekala: Ovo je priča o paru koji je dobio besplatnu vantelesnu oplodnju na Askinoj tribiniThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ovo su razlozi zbog kojih bi tokom procesa vantelesne oplodnje trebalo da idete na akupunkturu

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×