Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Svako ime krije neku simboliku: Danas pišemo o Lari!

Sve češće nailazimo na decu koja “nose” kraća Imena. U moru takvih, Lara je dosta popularno, pa smo s tim u vezi odlučile da danas pišemo njemu.

Foto: ProfimedIA

Foto: ProfimedIA

Ime Lara može biti skraćena verzija više različitih imena pa tako da ima i različito značenje.

Recimo, Lara je varijanta imena Lаrisа tj. Laris, sa značenjem “zaštita”. U stvari to je naziv rimskih kućnih bogova koji su bili zaštitnici kuće i kućnog praga. Takođe, postoji verovanje da je ovo ime nastalo od grčke reči “laros” što znači “slatko”. A jedna u nizu simbolika ovog imena jeste i “lovorov list” koje se vezuje za ime Lauru.

Smatra se da je ovo poslednje značenje i najpoznatije i najzastupljenije. Reč latinskog porekla “laurus”, a što ima značenje lovor (kao biljka) ili “lovorov venac” predstavlja simbol pobede.

Kada sve spojimo u jedno, dobijamo Laru, slatku devojku koja štiti sebe i svoje najmilije, ali i šta zacrta to i ostvari, jer voli da pobeđuje najviše sebe. Stalno pomera svoje granice.

Pročitaj još:

Nežna poput cveta: Evo kako je nastalo ime Ljubica

Imate vašu Marinu? Evo šta znači njeno ime

Za sve Dunje! Evo odakle potiče ovo žensko imeThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Svako ime krije neku simboliku: Danas pišemo o Lari!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×