Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ana izgleda savršeno posle porođaja, ali NE OČAJAVAJTE ako niste kao ona: Evo kako da smršate!

Bivša teniserka Ana Ivanović pre mesec dana postala je mama dečaka Luke, a porodica Švajnštajger boravi u Čikagu gde Bastijan ima angažman u fudbalskom klubu. Oni svaki slobodan trenutak koriste za duge šetnje po sunčanim danima, a ne zaboravljaju da te trenutke i ovekoveče.

☀️😎

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Tako Ana često na Instagramu postavlja porodične fotografije ispod kojih je obožavaoci obasipaju komplimentima za lep izgled. Nemoguće je ne videti da novopečena mama izgleda predivno i da je brzo vratila liniju.

About last night. Dinner date with my man @bastianschweinsteiger

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Ana se nedelju dana posle porođaja vratila treninzima, a ta njena odluka podelila je ljude na društvenim mrežama. Dok su jedni hvalili njenu odlučnost i volju, drugi su smatrali da je prerano krenula da vežba. Vreme početka vežbi zavisi od samog porođaja i toga kako se žena oseća. Verujte da je njoj i te kako u ovome pomogla sama genetika, ali i raniji sportski život. O tome koliko ćete brzo da smršate odlučuje i vaš metabolizam, a ne samo snaga volje.

Slowly getting back into my flow 🧘🏻‍♀️ Happy Sunday! #newmomslife #newborn

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Pre svega morate da znate da nije svaki organizam isti i da se često dešava da ženi treba vremena da bi se vratila u formu. Željeni izgled nekad nije lako postići ni nakon godinu dana, ali to ne bi trebalo da vas obeshrabruje. Sve što je zdravo to je i sporije, a sve što je sporije znači da će biti i trajnije.

Mi ćemo zajedno sa timom stručnjaka dati neke smernice kako biste znale u kom pravcu da krenete, a da to bude zdravo. Potrudite se da se pravilno hranite, ali bez ikakvog psihičkog opterećenja oko kilaže. To će samo da vam uspori proces!

– Pre svega veoma je važno da li majka doji bebu ili ne. Ukoliko je to slučaj, onda ne sme da ide na dijetorerapiju bar šest meseci nakon porođaja. Ipak, tada mora da izbegava hranu koja nadima. Bitna je i termička priprema pa je tako najbolje da porodilje jedu kuvano i grilovano povrće. Zbog krvne slike, majka koja doji mora da unosi gvožđe, krvavo meso i dosta hemoglobina koga ima u na primer  čija semenkama. Kalcijum iz tvrdog sira ili kiselog mleka se takođe preporučuje – objašnjava nutricionista Milka Raičević.

Ona navodi da pored samih kilograma, “nove” mame mogu da imaju i zdravstvene probleme koje takođe mogu da reše pravilnom ishranom.

– Porodilje nekada mogu imati problema sa opstipacijom pa je onda potrebno da unose hranu sa mnogo vlakana kao što su musli ili mekinje, a podrazumeva se da je masno, slano i ljuto zabranjeno – kaže nutricionista.

Dakle brinite o sebi i bebi, a budite sigurni da ćete vremenom da vratite stari izgled. Kada budete bile spremne da se aktivirate profesionalni trener Iva Noveski ima vežbe za vas koje se rade zajedno sa detetom. I tu vam je olakšica jer ne morate da razmišljate ko će da čuva mališane dok vi stičete kondiciju.

Vaše telo treba postepeno da se vraća u formu, a evo neke od vežbi koje su idealne za zatezanje stomaka:

Pročitaj još:

Imate dijastazu? Fitnes instruktorka će vam pomoći da je se rešite vežbama kod kuće!

Budite super mama u formi: Ovo su vežbe koje radite nakon porođaja

Igra i vežbe: Uzmite bebu u naručje i trk na trening!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ana izgleda savršeno posle porođaja, ali NE OČAJAVAJTE ako niste kao ona: Evo kako da smršate!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×