Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Najčešći ljubavni brodolomi: Ova zanimanja teško mogu da održe posao i ljubav

Stres, radno vreme koje traje i više od deset sati i dugotrajna razdvojenost od životnih partnera svrstali su pojedina zanimanja na samom vrhu liste zbog kojih brakovi ili veze ne mogu da opstanu. Među ljudima Koji se bave tim zanimanjima zabeležen je i visok procenat neverstva.

Pokazuju to podaci američkog statističara Nejtana Jua koji je objavio rezultate istraživanja temeljene na petogodišnjim podacima američkog nacionalnog zavoda za statistiku.

Barmen

Foto: Profimedia

Na prvom mestu su barmeni ili konobari, a čak 52,7 odsto njih nije uspelo da održi vezi. Istraživanja su pokazala da je glavni razlog tome loše radno vreme i okruženje. Naime, oni koji su u vezi s osobom koja se bavi tim zanimanjem u večernjim satima su uglavnom sami jer njihov partner u to vreme radi. Osim toga, posao sa sobom nosi brojne kontakte s drugim ljudima, često pod uticajem alkohola, što zna da rezultira sa preljubom.

Stjuardesa

Foto: Profimedia

Na drugom mestu prema američkim statističkim podacima nalaze se stjuardi/stjuardese među kojima 50,5 odsto veza doživi krah. Uzrok najviše leži u tome što su oni često na putu pa njihovi partneri često ne mogu da podnesu čestu razdvojenost.

Građevina

Foto: Profimedia

Treće mesto je dodeljeno ljudima koji se bave građevinom, čak 50,1 odsto razvoda ili raskida zabeleženo je među njima. Kako istraživanje pokazuje ljubavni brodolom se pripisuje zbog velike iscrpljenosti koja često utiče i na psihu pojedinaca pa dolazi do manjka komunikacije i kvalitetnih odnosa među partnerima.

Operateri

Foto: Profimedia

Na četvrtom mestu zanimanja najopasnijih za veze i brakove jeste rad u “call” centrima. Osobe koje tamo rade, odnosno operateri,  na drugoj strani linije često imaju osobe koje su negativno nastrojene i čije pritužbe slušaju pa svoje frustracije donose kući, što rezultira sa 49,7 odsto raskida, piše Večernji.

Pročitaj još:

Prednosti i mane rada od kuće: Uz ove savete ćete biti produktivniji!

Domaćice nisu IN: Muškarci smatraju da su žene sa ovim zanimanjem NAJPRIVLAČNIJE!

Da li ima mesta za frilensere u Srbiji? (Ne)siguran posao koji radite od kuće!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Najčešći ljubavni brodolomi: Ova zanimanja teško mogu da održe posao i ljubav

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×