Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: “Nit luk jele, nit luk mirisale”

Evo nas u trećoj, tačnije, započinjemo četvrtu nedelju našeg, sada več dobro poznatog izazova “Aske bez šećera”! Moram da kažem da je ovo bio najizazovniji period za nas dve. Svima je poznato da je bio Vaskrs, pisale smo o tome, ali nešto što nije svima poznato jesu svadbe, rođendani i propratna slavlja koja smo imale u ovom periodu.

Dakle, “slatki greh” je mamio i izvirivao sa svih strana.

Sećate se babine reforme koja se spremala uoči Vaskrsa? E sada je došao na red drugaricin sufle, odnosno “vulkan kolač”, u kombinaciji sa sladoledom i malinama. Kod Vladane su na spisku bile svadbene torte raznih ukusa, dekoracija i veličina.

Mmm…sve je mirisalo na dobar stari nezdravi šećer.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

O alkoholu i koktelima da ne pričam. Ustvari, moram da pomenem. Mi u ovom izazovu govorimo “ne” i alkoholu, ali pogotovo koktelima. Međutim slagale bismo kada bismo vam rekle da ga nismo okusile.

Idemo iskreno.

Da, nazdravljalo se na toj svadbi na kojoj je Vladana imala važnu ulogu. Popilo se više čašica, malo rakije i malo džin tonika. Pa pobogu, jednom se prijatelji venčavaju, zar ne?

svadbena torta, svdba, mladenci

Foto: Profimedia

A ja? Ja sam se preselila i tokom priprema i selidbe koja je trajala nekoliko dana odlučila sam da usput nazdravljam vinom sama sa sobom i sa dragim ljudima koji su mi pomagali. Poznat sam “belovinoljubac” i nisam ni razmišljala o izazovu i kalorijama koje ono ima u sebi, ali nisam se opijala. Svi znamo da čašica ili dve mogu da opuste, a flaša “spušta raspoloženje”, tako da u tu krajnost nisam išla.

Pravo da vam kažem, osećala sam se sjajno. Vino nisam odbijala i kada bi prijatelji forsirali zdravice, ali zato čokolade koje sam dobila na poklon sam iste sekunde ubacila u fioku i ostavila ih da čame tamo do daljnjeg.

Opet da vas ne slažem o nekim novim promenama i utiscima iz Ove Nedelje, nema smisla, sada se već bolje znamo, primetili bi da nije iskreno.

Ja u ovoj nedelji selidbe nisam ni razmišljala o šećeru, niti zagledala sebe i svoje promene, samo sam bila u koferima, torbama, stvarima i okružena hemikalijama kojima sam čistila novi stan. Jedino što znam jeste da nisam prekršila izazov sa slatkišima. Dosta od mene.

Krečenje, uređenje doma, selidba

Foto: Profimedia

Upitala sam Vladanu za komentar, ne bi li bar njene impresije prenela onima koji nas prate, ali dobila sam odgovor: “Pusti me šećera, još se oporavljam od svadbe i propratnih slavlja koja traju tri dana uoči svadbe i tri dana nakon iste”. Važno je samo da napomenem da je ona jedina koja nije okusila slatkiše na toj gore pomenutoj svadbi.

Bravo koleginice!

Nismo krive, a ako i “nagrabusimo” u vidu kilograma zbog ovog “kiksa”, šta da se radi?! Babe bi na ovo rekle: “Nit luk jele, nit mirisale”, završismo “ni krive ni dužne” sa čašicama ove nedelje, ali tako se potrefilo. Nek ide život.

Takva vam je situacija bila kod nas ove nedelje. Videćemo šta nam naredna donosi. Još malo i gotovo.

Ukoliko ste vi kod sebe uočili nešto što biste podelili sa nama, obavestite nas putem mejla [email protected], ili nas zapratite na društvenim mrežama Fejsbuku i Instagramu i javite svoje rezultate. Pratite nastavak akcije i to da li ćemo nas “dve Aske” uspeti do 1. maja da odolimo ovim slatkim i zdravim mukama.

Pridružite nam se uz hešteg #askebezsecera

Do narednog viđenja vas ove dve Aske pozdravljaju.

Pročitaj još:

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: Krenite sa nama u izazov od mesec dana bez šećera!

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: Prošlo je tek nedelju dana, a već su vidljivi rezultati!

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: U drugoj nedelji smo otkrile da ovo nije samo uzdržavanje od hrane!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: “Nit luk jele, nit luk mirisale”

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×