Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Prave vitaminske bombe: Jedite što više rotkvica, one su idealan partner za zdrav organizam!

Prema rečima bečkog stručnjaka za namirnice Martina Hofera, Rotkvice naš Organizam snabdevaju kalijumom, vitaminom C, selenom i folnom kiselinom. One sadrže vrlo malo kalorija, zbog čega su odlična namirnica za proljećno čišćenje organizma. Sumporni heterozidi daju rotkvici specifičan miris i ljutinu, a što je rotkvica ljuća, to je zdravija i korisnija za organizam.

U više istraživanja je dokazano da rotkvice sadrže komponente (isothiocyanates i anthocyanins), koje važe za odlične borce Protiv Raka. Sadržaj vlakana rotkvica čini ih vrlo efektnim u sprečavanju i borbi protiv raka debelog creva.

Rotkvice

Foto: Profimedia

Kao većina povrća, i rotkvice utiču na smanjenje holesterola, te su dobre za krvi i srce. Odličan su izvor antocijanina koji ne samo da daje boju rotkvici, nego ima puno benefita po srce, odlična je preventiva za rak. Takođe, one su dobar izvor kalijuma, a ovaj vitamin je povezan sa smanjenjem krvnog pritiska jer opušta krvne sudove i olakšava protok krvi.

One čiste bubrege i sprečavaju infekcije u urinarnom traktu. Poboljšavaju imunitet i pomažu u regulisanju telesne težine. Rotkvice ne utiču na nivo šećera u krvi, imaju nizak glikemijski indeks i visok procenat vlakana. Reguliše absorpciju šećera u krvotoku, što znači da dijabetečari mogu da uživaju u rokvicama koliko žele.

Jednom rečju idealne su za sve i vrlo poželjne uz svaki obrok! Ne oklevajte da uživate u ovom povrću!

Pročitaj još:

Voće i povrće oporavljaju organ na koji liče: Pronađite idealnu kombinaciju za sebe!

Pitali smo nutricionistu kada je najbolje da se pije voda, njeni odgovori će vas iznenaditi!

Rapsodija zelenila: Salata za prave hedoniste i ljubitelje povrća!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Prave vitaminske bombe: Jedite što više rotkvica, one su idealan partner za zdrav organizam!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×