Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Voće i povrće oporavljaju organ na koji liče: Pronađite idealnu kombinaciju za sebe!

Koliko god to zvučalo čudno ili neverovatno, mnoge studije su pokazale da upravo hrana može da vas reši mnogih boljki. Sve što je potrebno kako biste znali šta da jedete jeste da pogledate sam oblik hrane.

#healthyfood #healthylifestyle #activelifestyle #healthy #healthyfoodinspiration #fitfood #stayfit #youarewhatyoueat #fitness #fit #inspiration #motivation #healthyandhappy #healthyliving #eathealthy #cleanfood #eat #healthyfoodporn #fitandhappy #healthyandfit 🥑🍅🍇🍋🥦🥕🌰😍🤤

A post shared by bodykey_nutrilite (@bodykey_nutrillite_slovakia) on

Najprostije rečeno, obratite pažnju šta vas boli i potražite namirnicu tog oblika. Na šta vas podseća orah? Čemu je pasulj najsličniji i šta to smokva može da uradi vašem organizmu?

Predstavićemo vam hranu koja je idealna za određene organe u telu. Pa da počnemo:

MATERICA – AVOKADO 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Jedan avokado nedeljno dovoljan je da sačuvate reproduktivno zdravlje i izbalansirate hormone. Pored toga što izgledom podseća na matericu ima i njenu sličnu prirodu. Avokadu je potrebno tačno devet meseci da od cveta postane zreli plod.

SRCE – PARADAJZ

Paradajz

Foto: Profimedia

Presek paradajza jasno pokazuje da ovo crveno povrće ima izgled koji nalikuje strukturi srca – jedan paradajz ima četiri komore i crven je. Studije su otkrile da je zbog likopena u paradajzu smanjen rizik za razvoj srčanih bolesti kod muškaraca i žena koji često jedu ovo povrće. Detaljnije pročitajte OVDE.

ŽELUDAC – ĐUMBIR

Đumbir

Foto: Profimedia

Ova biljka je idealna u sprečavanju želudačnih tegoba i nadutosti. On sadrži u sebi materije koje ubrzavaju metabolizam, pomaže razgradnju mesa i mleka u organizmu. U čemu je još idealan pogledajte OVDE.

VENE – GINSENG (ŽEN ŠEN)

Ginseng, Žen Šen

Foto: Profimedia

Ako pogledate izgled ovog korena biće vam jasno zašto je idealan za vene. Ima nekoliko vrsta ove biljke, a najpoznatija je američka. Redovnim konzumiranjem Žen Šena pospešićete cirkulaciju i rešićete se anemije.

KOSTI – CELER

Celer

Foto: Profimedia

Duge stabljike ovog povrća izgledaju baš kao i naše kosti. Celer je pun silicijuma, koji pomaže u jačanju kostiju. A baš kao što one imaju 23 odsto natrijuma u sebi, isto toliko ima i u ovoj biljci.

ĆELIJE – CRNI LUK 

Crveni luk

Foto: Profimedia

Presek luka podseća na ljudsku ćeliju i pomaže u čišćenju istih tako što otklanja toksine i opasne slobodne radikale iz našeg tela.

MOZAK – ORAH

Orah

Foto: Profimedia

Orah sam po sebi ima isti izgled kao i mozak, a njegovi nabori kao moždana kora. Sa naučne strane, plodovi oraha bogati su omega-3 masnim kiselinama koje su neophodne za zdravo funksionisanje mozga.

GRUDI – CITRUSNO VOĆE

Oblik grudi

Foto: Profimedia

Ne postoji mogućnost da vas pomorandža, grejp ili limun nisu podsetili barem jednom u životu na ženske grudi. To nije slučajno budući da oni sadrže limonoide, koji mogu da spreče razvoj raka dojke kod žena.

TESTISI, SPERMATOZOIDI – SMOKVE

Smokve

Foto: Profimedia

Smokve su pune semenki, pa zato povećavaju pokretljivost i broj spermatozoida i tako sprečavaju sterilitet kod muškaraca. Pogotovo se lateks, beli sok iz stabla smokve koristi kao lek protiv neplodnosti. Za šta su još dobre pogledajte OVDE.

PLUĆA – GROŽĐE

grožđe

Foto: Profimedia

Antioksidanti koji se nalaze u grožđu kao i vitamini A, E i C pomažu zaštititi pluća od bolesti do kojih dolazi zbog opasne navike pušenja.

UŠI – PEČURKE

Pečurke

Foto: Profimedia

Presecite pečurku na pola i otklonite stabljiku. Šta vidite? Nešto nalik na vaše uvo! Gljive poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

OČI – ŠARGAREPA 

Šargarepa

Foto: Profimedia

Ako biste isekli šargarepu na kolutiće mogli biste da vidite nekoliko kružnih slojeva koji liče na strukturu vašeg oka (zenice, beonjače, rožnjače..). Ovo povrće obiluje vitaminom A, a ono direktno utiče na vid. U šargarepi takođe ima beta karoten koji štiti od glaukoma, katarakte i makularne degenarcije.

BUBREZI – PASULJ

Pasulj

Foto: Profimedia

Pasulj zapravo leči i pomaže funkciju bubrega, a izgleda baš kao ovaj organ.

Pročitaj još:

Mahunarke, meso za siromašne ili zdrava hrana za sve?

Morski plodovi su kaloričniji od slanine, izbegnite ih! Hrono ishrana u vreme posta

Prestanite da mučite organizam: Ovo je hrana koju morate da izbegavate letiThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Voće i povrće oporavljaju organ na koji liče: Pronađite idealnu kombinaciju za sebe!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×