Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ukoliko često štucate, evo nekoliko praktičnih saveta kako da tome stanete na put!

Nekome bude čudno kada on ili neko drugi krene da poskakuje iz čista mira, a još smešnije bude ako se štuca glasno. Sve to može da bude simpatično, pogotovo kada dodamo na to “bakina verovanja” da vas neko pominje dok štucate. Kako bake kažu, udahnite duboko, zadržite dah i pomislite na Neku osobu, Ukoliko prestanete da štucate baš ta misli na vas, ukoliko ne prestanete, pomislite na neku drugu. I tako u krug dok se štucanje ne zaustavi.

Probali?

Sve u svemu, kada pričamo o štucanju treba da znamo da se to dešava zbog brzog dotoka vazduha u naša pluća zbog čega se privremeno zatvori nepčana resica i onda dolazi do “poskakivanja”, odnosno štucanja.

lice, devojka

Foto: Profimedia

Malo smo istraživali i našli nekoliko načina za sprečavanje ove pojave. Ukoliko ste probali neku “tehniku” koja nije na listi, a vama je pomogla, biće nam drago da je podelite sa nama i dodate na listu.

– Popijte više manjih gutljajaj vode

– Popijte vodu iz čaše, ali sa suprotne strane od uobičajne. Dakle, položaj je kao i za klasično pijenje vode, ali usne prislonite na suprotnu stranu čaše, onu koja nije blizu lica i na taj način popijete mali gutljaj vode.

– Uhvatite čašu okrećući šaku naopačke, “na spolja”. Nek vam palac i kažiprst budu okrenuti ka podu,a dlan “ka spolja” i iz tog položaja uhvatite čašu i popijte koji gutljaj

– Udahnite duboko i zadržite dah na 5 sekundi, zatim lagano izdišite (ne morate da mislite na neku određenu osobu)

– Povucite jezik sami sebi (neproverena varijanta)

– Nek vas neko neočekivano uplaši (neproverena varijanta)

Ukoliko već dođe do toga da neumorno štucate duže od nekoliko sekundi nećete izgubiti ništa ako probate neke od naših predloge, ukoliko se pak, produži na nekoliko minuta ili sati, vreme je da posetite lekare.

Pročitaj još:

NEVEROVATNO: Brčkanjem u kadi ćete izgubiti isto kalorija kao da ste šetali pola sata!

Olakšajte sebi ulepšavanje: Praktični saveti koje svaka žena treba da zna!

Šargarepa u službi lepote: Jednostavna maska za lepši ten i kožuThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ukoliko često štucate, evo nekoliko praktičnih saveta kako da tome stanete na put!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×