Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Boki Milošević je imao zavidnu karijeru, a u životu samo jedan cilj – da od dece napravi uspešne osobe!

Zahvaljujući njemu mnoga deca su zavolela klarinet i muziku.

Boki Milošević je nadaleko poznat klarinista Koji je preminuo u 87. godini života i iza sebe ostavio četvoro dece od kojih je čak troje okrenuto muzici i uspešno se bave istom. Takođe je ostavio mnoge pehare i priznanja kako bi nastavili da govore o njegovom radu i delu.

Jedan je od retkih koji je stajao rame uz rame sa Titom, ali ne iz političkih razloga. Svirao je vrlo često tadašnjem predsednik “na uvo”, ali i mnogim drugim zvaničnicima koji su imali istančan muzički ukus.

On je bio šef Rts-ovog Narodnog orkestra, profesor u muzičkoj školi “Josip Slavenski”, kao i član Beogradske filharmonije.

Muzicar umire ali Njegova Muzika zivi.. #bokimilosevic ! ☝️👋

A post shared by Stefan Stešević (@stefan.stesevic.official) on

Kao mali dečak iz Prokupja, kod kuće je svirao klarinet iz zadovoljstva i bio je potpuno samouk, ali dolaskom u Beograd promenio mu se životni put.

U mladosti je mislio da će da se bavi jezicima, čak je i upisao Filološki fakultet u Beogradu, smer engleski jezik i književnost, ali život ga je odveo na drugu stranu. Završio je Muzičku akademiju u klasi poznatog profesora i klariniste Bruna Bruna, zatim i magistarske studije, što ga je učinilo vrsnim stručnjakom za klarinet.

Bio je porodičan čovek koji se ponosio svojom decom, a jedna njegova izjava na tu temu se i dan danas prepričava.

– Moram jedno da naglasim: svaki čovek, bez obzira na to kojim se poslom bavi, koliko je uspešan u svojoj karijeri i u ličnom životu, niko je i ništa ako nije uspeo da od svoje dece napravi prave uspešne i ostvarene osobe – izjavljivao je u medijima Boki Milošević.

Povodom smrti Bokija Miloševića oglasila se njegova ćerka Gordana Jovičević putem svog Fejsbuk profila uz emotivnu poruku: “Moj otac, jedan od najvećih uticaja u mom života je otišao na bolje mesto. Njegova muzika će trajati zauvek. Uvek ću te voleti.”

O njegovoj veličini i uspehu koji je postizao u karijeri govori činjenica da su i domaći i strani muzički kritičari davali vrlo visoke ocene i mišljenja o Miloševićevom muziciranju.This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Boki Milošević je imao zavidnu karijeru, a u životu samo jedan cilj – da od dece napravi uspešne osobe!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×