Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pitali smo muškrace: Da li se venčava iz ljubavi ili zato što je “došlo vreme” za taj korak?

Stiče se utisak da svi, bilo mladi ili stari, teže emotivnoj ispunjenosti i imaju potrebu za zajednicom. Pre ili kasnije klikne im lampica za brak.

Često se pominje scenario da su devojke te koje žele venčanje iz snova, princezastu venčanicu, princa, a onda naiđu na “žabu” Koja ne bi brak. Međutim, smatramo da je to malo iskrivljena predrasuda i da ne treba globalizovati stvari.

Svakome nekad u životu dođe momenat Kada poželi ruku u rucu i da to traje zauvek. Problemi nastaju kada se lončići pomešaju i kada se sretnu dve osobe koje ne žele isto ili žele isto, ali u različito vreme.

venčanje, par, ljubav, svadba

Foto: Profimedia

Kako bismo razbile te predrasude, okrenule smo se muškarcima i pokušale da saznamo da li i koliko njih ima “problem ženidbe”. Da li oni maštaju o tome i da li se susreću sa “krizom godina”?

Znamo da se danas parovi sve kasnije odlučuju na sudbonosno “DA” zbog posla i jurcanja na sve strane, ne bi li svoju karijeru doveli do savršenstva. Porodica kao da ide u drugi plan, a onda kada proslave neki rođendan posle 30e, uplaše se da im vreme izmiče pa bi po svaku cenu da se žene/udaju. Nekad iz ljubavi, a nekad iz straha da će ostati sami.

Da li je ovo istina ili samo mit? Ko će bolje da nam objasni ako ne baš oni, naš jači pol. Pitali smo njihovo veličanstvo muškarce.

Ženidba iz ljubavi ili zbog “krize godina”?

– Imam 35 godina i u vezi sam sa devojkom tri meseca, osećam povezanost i da to sve ima perspektivu za ozbiljniju priču. Mislio sam da je uskoro pitam da živimo zajedno pa kad se useli, da je zaprosim. Nemam ja više vremena da gubim, ne bih da budem sutra “matori ćale”, razumete? Sve i da se ispostavi da nije to to, šta ima veze, bar ću znati da sam probao – iskren je Jovan (35).

svadba, venčanje,par

Foto: Profimedia

Bilo je i onih koji imaju dijametralno drugačiji stav.

– Kriza godina? Ma kakvi. Baš me briga. Moji vrše pritisak na mene oko ženidbe, ali zato sam se odselio da ih ne slušam. Ne osećam potrebu da se ženim i neću to da radim tek da bih ispoštovao “komšijsku” ili “porodičnu” normu. To što je neko nekad rekao da do 30e godine treba da se bude oženjen, kod mene ne pije vodu. Treba da se kaže “da” kad se nađe prava i oseti potreba. Svi znamo da svakako muškarcima godine idu u prilog, ženama je to veći problem – kaže Vuk (37).

Sve su to mladi i uspešni ljudi koji su na nekim poljima ostvareni, ali na nekima i ne, mišljenja su vidno različita. Izgleda da godine nisu samo ženama problem, kao što se misli.

– Naježim se od pomisli da imam 30 i da nisam u braku, tačnije, ni u jednoj vezi. Uhvatim sebe da kada prilazim devojkama odmah uočavam sve na njoj i pokušavam da je zamislim kao svoju suprugu. Gledam kakvo joj je vaspitanje, maniri, ponašanje, da li bi bila dobra majka deci itd. Ludo, ali šta ću. Oduvek sam želeo da se baš u ovim godinama skrasim i sada vrebam svaku koja mi se iole svidi, ali ne nalazim još neku koja bi meni rekla “da”. Ne odustajem – objašnjava Ilija (30).

Mnogi misle da je ova anketa još jedan u nizu dokaza da su žene sa Venere, a muškarci sa Marsa.

svadba, venčanje, burme, prstenje, nakit, bidermajer

Foto: Profimedia

– Ne razmišljam o godinama, o ženidbi i o tome kad ću i da li ću se oženiti. Najgore je da se srlja u nešto silom. Tačno je da mi je 39 godina, ali ja uživam u svom životu zaista. Imam ženu pored sebe koja me razume i bodri, a rekao bih da i njoj odgovara ovako. Pa šta će mi taj papir uraditi više nego što sad imam? Momci, samo opušteno – kaže Branimir (39).

Kakav je vaš stav na ovu temu?

Pročitaj još:

Mišljenja su podeljenja: Evo šta muškarci zaista misle ako posle sastanka (ne) odete kod njih kući!

Ako se i vi ponašate ovako u vezi, onda ste srećna žena! Ovih 10 stvari će da vam otkriju da li je on TAJ!

Budite SINGL i u ljubavnoj vezi u isto vreme: Moguće je, samo ako dobro razmislite!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Pitali smo muškrace: Da li se venčava iz ljubavi ili zato što je “došlo vreme” za taj korak?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×