Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Taj srećni petak 13.

Mnogi smatraju da je Ovaj Dan malerozan i da sa Sobom Nosi nagoveštaj zla, zbog takozvane loše karme. Zbog Toga odlučuju da ne ustaju iz kreveta sve dok ne osvane spasonosna subota – četrnaesti. Stručnjaci objašnjavaju da oni koji imaju pravi strah od ovog datuma prolaze kroz razne oblike krize, od blage napetosti do napada panike, plašeći se da će ih negde “zaskočiti” neki baksuzluk.

Istraživanja pokazuju da se u većini kompanija toga dana izbacuje 13. stolica na sastanku. Iznenađuje i podatak da trećina od 2.068 ljudi, koliko je učestvovalo u britanskom istraživanju pre pet godina, povezuje broj 13 isključivo sa nekom nesrećom.

Od straha od ovog kobnog dana (koji se inače naziva “paraskevidekatrijafobija”) u Americi boluje između 17 u 21 milion građana. U američkoj državi Severna Karolina naučnici su izračunali da ta zemlja gubi svakog petka – trinaestog od 800 do 900 miliona dolara zbog toga što ljudi izbegavaju da tada rade ono što im inače spada u svakodnevicu. To su odlično iskoristili Centar za upravljanje stresom i Institut za fobije, koji su počeli da savetuju klijente kako da savladaju strah od petka trinaestog.

Onima kojine veruju u zvaničnu medicinu može poslužiti jedan od narodnih nepisanih pravila za razbijanje prokletstva koje sa sobom nosi petak 13. Tako osoba koja smatra da joj se tada dešavaju loše stvari mora da se popne na vrh planine ili visoke zgrade i tamo spali svoje pocepane čarape.

Sa druge strane, mnogi veruju da petak trinaesti donosi isključivo sreću i da je to ključan dan za upoznavanje osobe koja će vam “zavrteti” pamet.Zato mnoge dame željno iščekuju ovaj dan i nadaju se da će sresti onog pravog!

Pročitaj još:

Došao je i taj strašan dan: Zašto se plašimo petka 13og?

Probajte da izgovorite: Znate li šta je “Paraskevidekatriafobija”?This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Taj srećni petak 13.

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×