Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: U drugoj nedelji smo otkrile da ovo nije samo uzdržavanje od hrane!

Vaskrs, 8. april, stiže mi poruka na vajberu, na ekranu iskače: Vladana.

– Je l si jela tortu?

– Ne. Ti?

– Bila sam na korak od zalogaja, ali ne!

– Kakvi smo karakteri, bravo mi!

– Bravo!

Tako su izgledale naše konverzacije tokom praznika, jer podrška je jako važna, baš kao i timska igra. Evo nas na početku treće nedelje bez nezdravih šećera, druga je uspešno završena.

Prođe mi kroz glavu koliko bih ranije našla razloga za „čašćenjem sebe“ nekom čokoladom, napolitankama, bananicama i tome slično. Sad iznova Sebe iznenadim koliko nemam potrebu za tim, čak i kad mi dođe neki nalet nervoze, taj izgovor mi je bio omiljeni, ali ne. Pravo da vam kažem ponosna sam na sebe.

Al ajde što sam na sebe ponosna, nego što sam na Vladanu tek.

Zaista je interesantno kako jedna drugu „guramo“ i motivišemo. Znate, 10ak devojaka se javilo na mejl da se priključuje našoj „avanturi“, a jedna od devojaka koja je od početka sa nama je javila da odustaje i da ne može da izdrži više bez šećera. Izvinila se kao da smo mi neki strašni sud koji nagrađuje i kažnjava učesnike.

devojka, kolač, slatko, slatkiši

Foto: Profimedia

Ne, ne, drage moje, svaka čast vama i na tih 15 izdržanih dana, same ste odgovorne za sve, ali i za to odustajanje. Ne radite valjda vi ovo zbog nas? Nadam se da smo se još na početku razumele da vi ovo radite isključivo za sebe, baš kao i mi. Sve je stvar izbora.

Drago mi je što još ni jednom ni meni ni Vladani nije prošlo kroz glavu: „Možda da i mi prestanemo, niko ne bi znao?!“. To nije opcija.

Verujte mi ljudi, najgore je kad lažete sami sebe. Ja sa tim ne mogu da živim, a vidim ni koleginica, ne znam za vas. To je valjda i deo ličnosti. Interesantno mi je kako ovo posmatram kroz neku drugu prizmu, mislim da ovo nije tek tamo neki „izazov da bi smršale i lepše izgledale“, ovo je i treniranje karaktera, vežbanje strpljenja, učenje odgovornosti i istrajnosti, ali i pospešivanje zdravijeg života.  

Ali dosta vas pita i za konkretne fizičke promene, pa ću i to pomenuti.

Elem, danas sam shvatila da dugo nisam stavljala na lice tešku šminku, kako bih mu dozvolila da diše i kako bih uvidela šta se tu dešava. Jedan/dva uporna čvora na čelu se „bore“ za dominaciju, ali počinju da blede i rekla bih da će da izgube ovaj rat. Ostatak lica je dosta mirniji. Iako nisam želela da smršam, izgubila sam dva kilograma, pretpostavljam da je to zbog pojačanog unosa vode, pa se ista izbacuje.

Ista je situacija i kod Vladane što se tiče vode i kilograma.

Idemo dalje, malo po malo.

Merenje, dijeta

Foto: Profimedia

Korak po korak. Važno je samo da se ne stoji u mestu.

Nikad nije kasno da se priključite, čekamo vas.

Zapratite nas na društvenim mrežama Fejsbuku i Instagramu i pratite nastavak akcije i to da li ćemo nas „dve Aske“ uspeti do 1. maja da odolimo ovim slatkim i zdravim mukama.

Do sledećeg četvrtka vas pozdravljamo.

Pročitaj još:

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: Prošlo je tek nedelju dana, a već su vidljivi rezultati!

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: Krenite sa nama u izazov od mesec dana bez šećera!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Naša redakcija je rekla NE slatkišima: U drugoj nedelji smo otkrile da ovo nije samo uzdržavanje od hrane!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×