Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Napravite od kuhinje filmski prostor koji će da bude vaša oaza mira!

Ako planirate da sređujete svoj dom, ne zaboravite na kuhinju.

Važna prostorija u kojoj treba pored jela da se kuva i ljubav. Mesto gde posao ne ulazi, već strpljivo čeka ispred vrata kroz koja se šire opojni mirisi bakinih recepata.

Elem, danas sve više domaćica želi Kuhinje kao iz filmova, sa velikim “ostrvom” u sredini, iako možda njihov prostor i nije adekvatan za to. Pomoći ćemo vam da vaše želje postanu stvarnost.

Uspeli smo da saznamo šta je tačno “ostrvo” i  čemu služi.

– Ostrvo u kuhinji je efektan estetski i funkcionalan element. Može da dominira prostorom naročito ako je ostrvo veza između kuhinje i dnevnog boravka. Ostrvo može da bude vrlo koristan kuhinjski deo na kome može da se priprema i kuva hrana, odlažu posuđe i namirnice, takođe može da posluži kao sto za ručavanje, mesto za dodatne električne kuhinjske uređaje, ili sve u jednom. Dakle, može da služi svemu i svačemu, vaša mašta i originalnost postavljaju granice – kaže Relja B., arhitekta.

kuhinja, drugarice, kuvanje

Foto: Profimedia

Da li je pomenuto “ostrvo” adekvatno za svaku kuhinju?

– Dimenzije ostrva i položaj su fleksibilni i te parametre diktira veličina kuhinje od koje zavisi da li ćete da imate veće ili manje ostrvo sa više ili manje elemenata. Svako može da kaže da ovakav element zahteva kuhinje sa većim površinama i otvorenijim prostorima. Međutim, ne očajavajte, jer s obzirom na to da su naše kuhinje projektovane male postoji i za to rešenje. Ideja za ostrva u manjim kuhinjama mogu da budu kompromisna poluostrva koja se dobiju izvlačenjem elemenata ili podizanjem radnih površina na preklop. Ukoliko spadate u grupu koja ima višak prostora za kuhinju igrajte se sa uređenjem prostora. Pustite mašti na volju – zaključuje Relja B.

Svaka kuhinja zasluzuje da ima ostrvo, jer  time ona izgleda bogatije, a svi znamo da što je bogatija kuhinja to će da bude bogatija i trpeza.

Pročitaj još:

Komoda, radni sto i krevet u jednom: Praktičan savet za vašu radnu sobu

Mali prostor, a velika porodica koja nema mesta za ručavanje? Mi imamo rešenje za vas!

Mali trikovi za veliko uživanje: Ne morate da kupujete novi nameštaj da bi vaše prostorije “prodisale”This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Napravite od kuhinje filmski prostor koji će da bude vaša oaza mira!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×