Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Istraživali smo do detalja: Evo koliko košta prosečna svadba u Srbiji

Istraživali smo koliko košta prosečna svadba u Srbiji. Naravno da postoje one koje će vas koštati jeftino ukoliko imate prostor koji ne treba da iznajmljujete, ako vam poklone torte i pečenje, kupe vam burme i časte vas muziku. Sa druge strane možete da organizujete venčanje koje će biti elitno, a cifra enormno visoka.

Mi ćemo u ovom tekstu da se baziramo na prosečna veselja, kakva se najčešće i organizuju u našoj zemlji.

SALA

Pre svega treba da zakažete salu u kojoj ćete da se venčate. Gledajte da na vreme obiđete sve, jer se često dešava da prostor bude već rezervisan. Ukoliko imate oko 200 gostiju i više, onda je potrebno godinu dana pre da unajmite prostor. Za svadbe sa manje od 100 zvanica nije potrebno toliko rano da se rezerviše. Za prosečnu svadbu stolica se plaća od 20 do 40 Evra.

DEKORACIJA PROSTORA

U zavisnosti od “apetita” mladenaca, dekoracija sale se kreće od 300 do 600 evra (pod tim ne podrazumevamo pucanje iz topova ili veštački dim).

MUZIKA

Muzika je najznačajniji “zadatak” tokom organizovanja venčanja. Dobro se raspitajte koji bend pravi najbolju atmosferu i ne zaboravite da ih pitate da li na repertoaru imaju sve što vi želite. Obično se bendu plaća od 1.000 do 1.500 evra. Ukoliko želite poznate pevače trebalo bi da izdvojite mnogo veću cifru! Imajte na umu da možete sve da se dogovorite sa muzičairma, a njihova cena zavisi od toga da li je dozvoljeno na slavlju da se naručuju pesme (i tako časte muzičari) ili ne.

KAMERA I FOTO

Ko će da ovekoveči ceo dan, ako ne budete imali kamermana i fotografe? U nekim restoranima fotografa dobijate kao poklon (on će da zaradi od prodaje fotografija), a kamermana plaćate od 150 do 200 evra – u zavisnosti kakav snimak želite. Pod ovom cenom se podrazumeva da dobijate DVD snimak u trajanju od 4 sata. Ukoliko želite neki kraći film ili posebnu montažu za to će da vam traže više para.

“RUZMARIN” – KIĆENJE GOSTIJU

Hoćete li da okitite goste?! Naravno da je takozvani “ruzmarin” prisutan na svim svadbama, a ovakvi ukrasi se kreću od oko 0.20 evra po komadu. Možete da naručite cvetne narukvice za dame, a broševe u obliku brkova za muškarce (ovo je samo primer, ne i obaveza).

POZIVNICE

Vreme je da napravite pozivnice! I u ovom slučaju naravno da cene variraju, ali neke pristojne mogu da se nađu već od 0.20 evra po komadu. Ova cifra dolazi i do 7 evra, ukoliko želite da to bude nešto baš posebno.

TORTA

Za tortu niko ne može da kaže tačnu cenu jer je to stvar lične želje. Bitno je za cenu da se zna od čega želite da bude torta, na koliko spratova i da li želite određene efekte na njoj. Za prosečnu svadbarsku tortu potrebno je da izvojite oko 10 evra po kilogramu.

VENČANICA

Ukoliko želite da iznajmite venčanicu izdvojite od 350 do 800 evra za haljinu tog dana!

BIDERMAJER

Ovo takođe zavisi od toga koje cveće želite i koliko bogat buket. Cena u cvećarama su od 30 evra pa naviše…

ODELO

Muška odela se mogu naći od 150 pa naviše, ali ako se uzme u obzir da mladoženja mora da kupi cipele, kravatu i košulju, računajte da najjeftinije što možete da “prođete” jeste 250 evra.

BURME

Psten koji će večno da simbolizuje vašu ljubav koštaće vas minimum 150 evra, a njihove cene idu čak do 1.000 evra.

MATIČAR

Ukoliko želite da građansko venčanje obavite u opštinu, treba da platite taksu koja košta 310 dinara. Izlazak matičara na teren, odnosno kod vas u salu, koštaće vas 100 evra.

CRKVENO VENČANJE

Crkveno venčanje košta oko 100 evra, zavisno u kojoj crkvi želite da se zavetujete na večnu ljubav.

DA SUMIRAMO: Ako se ove cene uračunaju za prosečnu svadbu (za 200 zvanica), ni oskudnu, a ni previše ekskluzivnu, potrebno vam je da izdvojite 10.000 evra!

Pročitaj još:

Crni dijamant, smaragd ili… Vaš senzibilitet otkriva kakav vam verenički prsten odgovara!

Ljubav u tri minuta ili celodnevni rijaliti šou program? Snimak vašeg venčanja iz ugla fotografa!

Kuma nije dugme! Kojoj vašoj prijateljici pripada ova titula?This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Istraživali smo do detalja: Evo koliko košta prosečna svadba u Srbiji

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×