Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ljubav na usta ulazi: Evo zbog čega se i koliko osobe goje u emotivnim vezama!

Tags: parovi osobe kada

Postoje britanska istraživanja koja dokazuju da se Parovi u vezama, ali i mladi bračni parovi dosta goje kad krenu u zajednički život.

Doktorka koja je vodila istraživanje, Katrin Hankej, iz Britanije, rekla je za časopis Sandej tajms da Kada dve Osobe postanu par najčešće u fokusu njihove ljubavi bude hrana. Sve više doručkuju, ručaju i večeraju zajedno jer je to najlakši način da razmenjuju svoje navike, ideje i da se međusobno upoznaju.

Dokazano je da parovi u prvoj godini veze dobijaju prosečno oko dva kilograma, a kada pričamo o parovima u vanbračnim zajednicama oni se debljaju i brže, oko 1,8 kilograma na tri meseca.

Nije čudo što i postoji izreka “ljubav ide preko stomaka”.

Društvo i hrana

Foto: Profimedia

Doktorka apeluje na sve zaljubljene da povedu računa o kilaži, jer dobijanje telesne mase utiče na to da parovi postanu manje aktivni i sve to može negativno da se odrazi na njihovu vezu. Ukoliko se stvar omakne kontroli, povećanje težine kod osoba koje provode dosta vremena zajedno može i da utiče na njihovo samopouzdanje što nikako ne izlazi na dobro.

Pored parova, druga krajnost je razvod.

Stručnjaci smatraju da u tom stresnom periodu partneri, tačnije bivši partneri gube na težini.

Kad je ljubav u pitanju ne morate da vodite računa, prepustite se.

Međutim, pripazite kada budete sledeći put spremale obrok za svog dragog. Ukoliko ne možete da kažete hrani – ne, onda sa partnerom krenite na neku fizičku aktivnost kako ne biste bili deo statistike iz ovog članka.

Pročitaj još:

Tokom života se zaljubljujemo samo u TRI osobe – u svaku zbog određenog razloga!

9 pravila za savršenu ljubavnu vezu

Tanka linija ih razdvaja, ali razlika je velika! Žene objasnile šta je “papučar”, a šta pravi džentlmenThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ljubav na usta ulazi: Evo zbog čega se i koliko osobe goje u emotivnim vezama!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×