Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Da li ste znali? Evo zašto se za doček Nove godne nosi crveno donje rublje

Bilo da ste od jednih ili drugih verujemo da ste sigurno čuli onu “obuci za doček Nove godine crveni veš, obavezno”. Isti ti “savetodavci” žele da vam poruče da su njihove novogodišnje želje za vas da budete srećni u ljubavi i da vam ne fali “vatre” u krevetu.

A odakle potiče ovo verovanje?

S obzirom na to da je crvena boja u srednjem veku posmatrana kao simbol nečega nečasnog i đavolskog, bilo je zabranjeno bilo kakvo javno pojavljivanje u ovakvoj odeći. A sve što je zabranjeno to je slatko. Pa je tako narod odlučio da neće odustati od crvene boje pa makar je nosili i ispod garderobe. Logično je bilo da obuku donje rublje kako ih niko ne bi osuđivao. Iako je u to vreme crvena predstavljala simbol veštičarenja, đavola i krvi ljubitelji ove boje su smatrali da ona daje energiju i da predstavlja simbol života.

Najčešće su crveni veš nosili za doček Nove godine, slaveći to što su preživeli prethodnu. Tako je i ostalo “usađeno” verovanje da ovakvo donje rublje donosi sreću.

S druge strane, dok crveni veš privlači ljubav, postoji i verovanje da žuti veš donosi novac i uspeh u poslu.

Na vama je da odlučite šta vam je potrebnije.

Pročitaj još:

Razbijamo mitove: Da li crvena boja zaista sluti na radost?

Razbijamo mitove: Da li žene stvarno “padaju” na muškarce sa bradom?

Razbijamo mitove: Da li je ljuta papričica zaista afrodizijak?This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Da li ste znali? Evo zašto se za doček Nove godne nosi crveno donje rublje

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×