Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ofarbala sam se u “ludu boju”, a nisam znala šta me čeka: Ako želite drečavu kosu, budite spremne na OVO!

Tags: ntilde kako bila

Društvene mreže su prepune predivno ofarbanih devojaka sa raznim nijansama boje kose, neobičnim pramenovima i pomalo ludim frizurama. Neretko se može videti i na televiziji Kako ovaj trend vole i javne ličnosti, najčešće pevačice.

Koliko su drečave boje kose “in” pokazuje i činjenica da sada možete da kupite sprejeve u raznim bojama pa da kratkotrajno i vi imate neki plavi, zeleni, roze pramen, barem do sledećeg pranja kose.

Ja sam probala takve farbe i želim da vam objasnim nešto što ne može da vam otkrije nijedna fotografija sa društvenih mreža niti frizura sa reklame.

Pre svega, željenu nijansu možete da dobijete samo ako ste plavuša. Ovakve farbe zahtevaju “belu” podlogu. U slučaju da niste (kao što ni ja nisam bila) moraćete da se odlučite da prvo stavite blanš kako biste isprali postojeću boju.

Лаванда.💜 ⠀ Ещё со школьных времён, мне нравится красить волосы в разные цвета. Была я и блондинкой с длинными волосами и Самарой из «Звонка» с черными. ⠀ В старших классах школы и вовсе любила все оттенки красного от малиново-красных до персикового.🍑 ⠀ Но с поступление в универ вернулась в натуральный (не солидно же) и стала отращивать длину, которая на тот момент была, ну очень, коротким карэ. И вот к концу четвёртого курса, мне сново захотелось перекраситься, но только уже в оттенки голубого💙 и фиолетового. В то время были ещё в моде серебрянные волосы, ага, они тоже имели место быть. ⠀ С тех пор я неизменно возвращаюсь к сине-фиолетовым оттенкам волос. Хотя «стандартная» работа и не подразумевает таких буйств красок, с одной стороны это минус, а с другой стимул делать что-то чтобы работать на себя в первую очередь. ;3 ⠀ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #lavandahair #purplehair #pinkhair #bluehair #go_color_russia #tattoo #space #moon #planets #lotus #blog #blogger #history #model #modelkrsk #krsk #красноярск #photomofel #vsco #волшевство

A post shared by Svetlana Shekleina (@lanamarvel) on

Ovoga puta sam želela da promenim svoj imidž tako što ću se ofarbati u ljubičasto. Zajedno sa frizerkom sam pronašla farbu, a onda smo je testirali na pramenu kose i ispala je baš tamna nijansa. Posle farbanja i feniranja, nijansa nije bila ni približna onoj koja je bila na tom veštačkom pramenu. Dakle, zavisi od vašeg pigmenta koja boja će vam ispasti. Ne verujte uvek onome što piše na ambalaži.

U svakom slučaju, ja sam bila zadovoljna tom svetlo ljubičasto-sivom nijansom. Ali problem je nastao nakon dva dana kada je trebalo po prvi put nakon farbanja da operem kosu. Voda je bila skroz ljubičasta, a kada sam se pogledala u ogledalu imala sam šta i da vidim. Pregršt belih pramenova (blanš koji sam stavila pre farbanja). Moja nesreća je što sam kovrdžava pa se to i te kako primećuje na mojim loknama. Sledeće pranje je bila ista priča tako da je tek pokoji pramen podsećao na to da sam se nedavno ofarbala.

Had so much fun with this yesterday!! Purple root with emerald, cobalt, and silver tones. Used @joicointensity hair color. #hairbyamy #pinkyschopshop #haircolor #coloredhair #fantasycolor #purplehair #greenhair #bluehair #silverhair #curls #shadowroot #womenshair #womenscolor #womenshaircolor #fayettevillenc #fayettevillesalon #fayettevillehairstylist #fayettevillebarber #fortbraggnc #fortbraggsalon #fortbraggbarbers #northcarolinahairstylist #ncbarbers #ladybarber #barberlife #stylestshopconnect #pinkysgirlsdoitbest #ifitaintpinkitaintright

A post shared by Amy Morrison (@hair.by.amy) on

Onda sam se odlučila da kupim preliv koji bi mi pomogao da barem malo održim boju i da je ne izlažem ponovo tretmanu farbanja kako bih dozvolila da mi se dlaka oporavi od izbelivača. Ni tu nisam naišla na rešenje, jer šta god da sam stavila samo se ispiralo. Tako sam u mesec dana uspela da se ofarbam i da još tri puta prelijem kosu odgovarajućom bojom.

Došlo je i sledeće farbanje i ono o čemu nisam razmišljala pre. Ovakve boje, kao što sam na početku rekla, mogu da se “prime” samo na belu podlogu. To bi značilo da na svako sledeće farbanje moram ponovo da posvetlim koren (prirodno sam crnka) i tako konstantno stavljam blanš sve dok želim da imam “krejzi kolor”. Odlučila sam da ipak to ne radim, već da probam sa čuvenom tehnikom “ombre”. Zanimalo me je kako će ovoga puta izgledati boja i htela sam da istrajem u toj zamisli iako mi je nekoliko puta došlo da odustanem i ofarbam se prirodnom bojom.

The moment you feel like giving up, remember all the reasons you held on for so long. AF. . . #💜 #💙 . Hair colors @arcticfoxhaircolor . . Video of my hair mixes in my Youtube channel Mermaid Incognito. .All my hair potions in my Facebook page Mermaid Incognito. . .Vendo tintes a pedido! 📩 . #pastelhair #purplerain #aquamarine #afsterling #periwinkle #purpletealhair #arcticfoxhaircolor #mermaidhair #paraguay #selfie #cabellodesirena #fantasyhair #coloredhair #crazycolorhair #ombrehair #unicorntribe #teal #hairdo #mermaidians #funcolorhair #magicalhair #cabellofantasia #purplehair #fantasyland #fae #hairdo #hairstyle #dyedhair

A post shared by Jess (@jessica_dueck) on

Sledeće farbanje je bilo OK! Boja je bila za dve nijanse tamnija nego prvi put, a i manje mi se ispirala. Kako mi je rekla frizerka, treba da prođe vremena da se blanš ispere i da se pigment iz farbe primi na samu dlaku. I sada se ispira boja, ali ne tako brzo kao pre. Istina je da posle svakog pranja imam drugu boju kose, ali meni se sada dopada svetlo ljubičasta sa pokojim sedim pramenom.

Dakle, ukoliko želite i vi da se ofarbate u neku od sada modernih “neprirodnih” boja imajte na umu da nije nimalo jednostavno održavati takvu kosu. Ili se naoružajte strpljenjem i razmišljajte da će vam se kosa i te kako oštetiti od ovog tretmana. Ako ipak želite da probate onda SREĆNO i ne zaboravite – posle frizera idite u radnju da kupite nekoliko kutija preliva i naravno dosta pakovanja za kosu!

Pročitaj još:

Vatrena i seksi: Neka vaša crvena kosa zasija!

Kosa kao iz bajke: Trend koji je osvojio ceo svet

Lokne koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim: Predivna kosa bez figaraThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Ofarbala sam se u “ludu boju”, a nisam znala šta me čeka: Ako želite drečavu kosu, budite spremne na OVO!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×