Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Jedna od najinteligentnijih glumica Holivuda: Život Dženifer Koneli je kao scenario za dobar film!

Glumica Dženifer Koneli danas puni 47 godina i nalazi se na listi najlepših žena sveta. Pored toga što je zvanično među najlepšima, ona važi i za jednu od inteligentnijih holivudskih zvezda danas.

Dženifer Koneli

Foto: Profimedia

Njen život pred kamerama započet je kad je imala svega 10 godina. Prijavila se na audiciju za manekene i time otvorila sebi put za javnu scenu. Tih osamdesetih godina, tačnije 1984. godine, dobija malu ali značajnu ulogu u filmu poznatog reditelja Serđa Leonela, “Bilo jednom u Americi”. Iako je njena uloga značila kratko pojavljivanje u tom filmu, bila je dovoljna da se uoči njen talenat.

“Debut of Jennifer Connelly on the film”. “Once Upon a Time in America” is a 1984 Italian epic crime drama film co-written and directed by Sergio Leone and starring Robert De Niro and James Woods. … “Debut de Jennifer Connelly en el cine”. “Érase una vez en América” es una coproducción cinematográfica italo-estadounidense de 1984, dirigida por Sergio Leone, protagonizada por Robert De Niro y James Woods. #jenniferconnelly #robertdeniro #jameswoods #onceuponatimeinamerica #sergioleone #1984

A post shared by Jennifer Connelly (@jenniferconnelly_) on

Kako je rasla tako je i dobijala ozbiljnije uloge. Okretala se i pozorištu, ali i studijama. Kad je došlo vreme upisala je Univerzitet Jejl, zatim se prebacila na Stanford. Provodila je dosta vremena u klasičnom teatru, a glumu je učila od uticajnih profesora tog vremena Roja Londona, Harold Guskin i Hauarda Fajna.

Definitivno je sredina osamdesetih za nju bila prekretnica, jer je tada dobila i svoju pravu filmsku ulogu u ostvarenju “Fenomen”, a iako je u Evropi sjajno prošao, u Americi je bio nezapažen. Posle su se uloge nizale, kako u serijama tako i u filmovima, nekad u manjim, a nekad i u nekim većim ostvarenjima (“Tamna voda”, “Kuća peska i magle”, “Rekvijem za san”, “Krvavi dijamant”, “Ti ga naprosto ne zanimaš”, “Bulevar spasenja”, “Dilema”, “Dan kad je Zemlja stala”).

Sa sadašnjim partnerom se upoznala na filmu “Blistavi um”, na kom su radili zajedno i ona je zahvaljujući toj ulozi osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Ne eksponira previše u javnosti ni sebe, a ni svoju porodicu, a uspešno gradi i održava oba ta segmenta svog života. Ona ima troje dece i trenutno je u stabilnom braku sa Paulom Betanijem, takođe glumcem. S njim ima dvoje dece, a prvo dete, Kaja je dobila sa fotografom s kojim je prvo bila u braku, Dejvidom Duganom.

Dženifer sa sadašnjim mužem

 

Jennifer Connelly wore a unique black and white checkered dress for the Los Angeles premiere of American Pastoral with actor husband Paul Bettany. #jenniferconnelly @paulbettany @americanpastoral

A post shared by Jennifer Connelly (@jenniferconnelly_) on

Živi u Njujorku, gde je i rođena. Pored lepe glumačke karijere ona voli u slobodno vreme da crta, pliva, vozi biciklu, a uživa i u gimnastici. Omiljene su joj životinje konji.

O tome koliko je talentovana govori činjenica da tečno priča španski i italijanski, a uz sve to lepo i peva. Malo ko zna da zna da peva na japanskom. Sredinom osamdesetih je snimila pesmu za japansko tržište. Multitalentovana žena, zar ne?

Postoji još jedna zanimljivost u vezi sa Dženifer, često nosi privezak sa Dalaj Lamom na ogrlici.

Kod nje, čini se sve teče glatko i bez preteranih skadala, kako posao tako i privatan život, želimo joj da tako i ostane.

Pročitaj još:

Da li je prepoznajete? Ova svetska zvezda danas puni 36 godina!

Da li je ona zaista đavo koji nosi Pradu? Istina o čuvenoj Ani Vintur

Glumica sa zlatnim osmehom: Džulija Roberts, najplaćenija zvezda HolivudaThis post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Jedna od najinteligentnijih glumica Holivuda: Život Dženifer Koneli je kao scenario za dobar film!

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×