Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

4.250 pirsinga na telu i 15 hiljada lutaka u sobi! Ovo su najčudniji Ginisovi rekorderi

Danas je Dan Ginisove knjige rekorda, a tim povodom predstavljamo vam možda najčudnije rekordere!

RAZBIJANJE 142 JAJA GLAVOM

Student Skot Dаmerou iz Corpus Christi, Tekаs, upisao se u Ginisovu Knjigu Rekorda jer je zа  samo jedan minut glаvom razbio 142 jаjа. Mlаdi student nа Institutu zа tehnologiju u Gruziji potukao je prethodni Ginisov rekord zа nаjviše polomljenih jаja glаvom, koji je bio 130 jаjа za minut. Dаmerou, inače fudbaler , izjavio je “Nаvikao sаm dа udаram lopte glavom, pa sam tako došаo nа ideju dа koristim glаvu kako bi ispunio svoj dugogodišnji san“.

Najbolje paralelno parkiranje na svetu

Čak i za najiskusnije vozače, paralelno parkiranje nije lagan zadatak, posebno ako vas posmatraju kolege ili publika. Ali ono što je pošlo za rukom braći Mofat iz Velike Britanije upisano je u Ginisovu Knjigu rekorda. Naime, Džon Mofat prvi je vozio i oborio rekord, tako da je prazan prostor između automobila bio svega 13,1 centimetar, dok je njegov brat Alister odmah za njim ponovio to isto. Interesanto je da braća sada drže rekord ali se istovremeno takmiče jedan protiv drugog. “Činjenicа dа držimo zаjedno svetski rekord je neverovatna kаo i to da smo konkurenti jedan drugom, аli Džon me stаlno podsećа dа je on bio privi“ –  izjavio je Alister.

Najveća kolekcija Barbika

Barbike

Foto: Profimedia

Vlasnica najveće kolekcije “Barbi” lutaka na svetu zove se Betina Dorfman (52) i živi u Nemačkoj. Plavuša koja i sama liči na Barbiku ima 15.000 lutaka. Počela je da ih skuplja 1993. godine i uspela je sve da ih smesti u jednu sobu.

– Moj muž poludi ako se pojavim sa novom lutkom. Kada mu se požalim da je teško naći retke Barbike, on mi odgovori da je to zato što su sve kod nas u kući – objašnjava Betina.

Najviša čirokana

Čirokana

Foto: Profimedia

Za japanskim dizajnerom Kazuhirom Vatanabeom prolaznici se okreću gde god da se pojavi. Njegova ekscentrična frizura visoka je 113 centimetara i predstavlja najvišu “čirokanu” na svetu. Kazuhiro održava originalan stil pomoću tri konzerve spreja za kosu i jednog pakovanja gela.

Najveći hot dog

Pored ovog hot doga niko ne bi ostao gladan – najveće izdanje poznate brze hrane teže je od tri kilograma i duže od 40 centimetara.

Ako ikada budete šetali Čikagom sa 39 dolara u džepu, možete se upustiti u grickanje ogromne viršle.

Najduže kašnjenje u biblioteci

Biblioteka

Foto: Profimedia

U ona stara dobra vremena kada su ljudi mnogo više išli u biblioteku, bilo je normalno da jedno književno delo kod sebe zadržite 15 dana. Međutim, često se dešavalo da zaboravite, nemate vremena, zakasnite zbog ovog ili onog…

Onda vam stigne kazna što niste vratili knjigu. I vi postiđeni – odete, platite i vratite knjigu. To se desi posle pola godine ili godinu dana.

Međutim, najveće kašnjenje u vraćanju knjige napravila je Emili Kanelos Sims koja je pozajmila knjigu dečje poezije u svom rodnom mestu Kivejnu (država Ilinois, SAD) 1955, a vratila je 47 godina kasnije. 2002. Platila je kaznu od 345 dolara.

Najbrže ukrašena jelka

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Za neverovatan 1 minut i 55 sekundi, ovaj rekord je postavio Džejms Mur iz Tedingtona, u Londonu, 12. decembra 2011. Džejms je novinar za Daily Star novine. U skladu sa zahtevima ekipe iz Ginisa, na jelku je stavio 100 lampica, 2 ukrasne trake, 15 kugli i zvezdu na vrh drveta.

Najviše pisama Deda Mrazu prikupljenih u 24 sata

Deda Mraz

Foto: Profimedia

Čak 1.555 pisama sa željama su prikupili građani 11. decembra 2011, u akciji organizovanoj u Litvaniji u jednom tržnom centru. Nakon što su poruke, napisane na svitku, prikupljene, Deda Mraz ih je lično pokupio. Ali, da li su bile ispunjene želje?

4.250 pirsinga na telu

Pirsinzi

Foto: Profimedia

Ilajn je žena koja se usudila da na svoje telo stavi čak 4,250 pirsinga! To ju je dovelo do upisivanja u ovu knjigu!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

4.250 pirsinga na telu i 15 hiljada lutaka u sobi! Ovo su najčudniji Ginisovi rekorderi

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×