Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Zavirite u Beli dvor: Ovo su glamurozni detalji sa kraljevskog venčanja

Vikend za nama obeležilo je kraljevsko venčanje koje se održalo ove subote u Sabornoj crkvi u Beogradu. Da je zaista bilo spektakularno pokazuje i činjenica da su današnje naslovnice stranih medija popunjene fotografijama ovog glamuroznog događaja.

Dva dana nakon slavlja i dalje se prepričavaju utisci, a malo ko je ostao ravnodušan na celu organizaciju i detalje o kojima su i sami mladenci brinuli.

Iako se i kod nas na televiziji moglo pratiti crkveno venčanje uživo, predstavljamo vam detalje koje niste mogli da vidite na malim ekranima.

Pozivnice

Da će venčanje biti glamurozno i da će se voditi računa o svakom detalju govori i prefinjena pozivnica. Ovakvu kovertu dobilo je više od 300 zvanica među kojima je sam krem našeg ali i svetskog društva.

Pozivnice za kraljevsko venčanje

Foto: Instagram

Crkveno venčanje

Da podsetimo, specijalno za ovu priliku bili su postavljeni crveni tepisi do ulaska u Sabornu crkvu, po kome su defilovali mladenci i zvanice. Mladu je u subotu do oltara ispratio njen otac, naš poznati slikar, Milan Cile Marinković, a crkveno venčanje je činodejstvovao Patrijah Srpski gospodin Irinej.

Kako su o svemu vodili računa i sama platna za crkveno venčanje su bila posebno dizajnirana za ovu priliku.

During the church wedding ceremony HRH Prince Filip of Serbia and HRH Princess Danica, used a custom wedding cloth specially made in our studio for this occasion. ………✨👑👑✨………. #StudioMaruska #royalwedding #kraljevskovencanje

A post shared by Studio Maruška (@studio_maruska) on

Građansko venčanje

Nakon crkvenog venčanja, mladenci su se u crvenom oldtajmeru “rols-rojsu”uputili ka Belom dvoru, kako bi obavili građansko venčanje u krugu najbliže porodice.

#kraljevskovencanje #FilipKaradjordjevic #DanicaMarinković #Sabornacrkva #kalemegdan #dnevnadozabeograda #srbija #serbia #royalwedding #beograd #belgrade #princess

A post shared by Dnevna Doza BEOGRADA (@dnevnadozabeograda) on

Izlazak iz crkve su upotpunile latice ruža koje su po mladencima posipala deca u srpskoj šumadijskoj narodnoj nošnji.

Kraljevsko venčanje

Foto: Profimedia

Svečani prijem zvanica i samo slavlje bilo je upriličeno u Belom dvoru s početkom u 17 sati.

Običaji i odevne kombinacije

Princ Filip i sada već princeza Danica želeli su da ispoštuju srpsku tradiciju, pa su u skladu sa tim i birali odevne kombinacije.  Tako je mladina venčanica bila u tradicionalnom stilu, a za kreaciju ovakve haljine bila je odgovorna naša modna kreatorka Roksanda Ilinčić. Ona je uspela da spoji prošlost i sadašnjost, a ujedno i da istakne mladin senzibilitet. Kako smo uvek mogli i da gledamo kod princeza, ni Danica nije odstupala od običaja, pa je tako na venčanju imala vrlo malo šminke. Frizura joj je bila svedena, sa tradicionalnim ukrasima za kosu, a od nakita je nosila isključivo porodični.

#New Prince Philip of Serbia married Danica Marinkovic at St. Michael Archangel Cathedral in Belgrade (7th October)👰🏼 . Congratulations🎉🥂❤️ #royalwedding #weddingday #royalcouple #royalbride #instaroyals #danicamarinkovic #princephilipofserbia #royalnews #love

A post shared by Royal Addicted (@royaladdicted2) on

Naravno da ni sam princ Filip nije želeo da odskače od stila, te se odlučio za klasično elegantno frak odelo koje je posebno za tu priliku ručno izrađeno od strane vrhunskih šnajdera.

Dekoracija

Što se tiče ukrašavanja stolova, vodilo se računa da odišu elegancijom i da se svakom gostu ukaže doza poštovanja. To su postigli time što su na stolovima kod svake stolice ispisali ime osobe za koju je to mesto rezervisano.

Generalno, oko čitave dekoracije su se konsultovali sa princezom Katarinom, za koju smatraju da ima istančan ukus, pogotovo za cvetne aranžmane.

Special event at Beli dvor – #FF #kraljevskovencanje #royalwedding #eventiva #belidvor #eventdesign #eventplanner #roses #dekoracija #weddingseason #wedding #weddingoftheyear #belgrade #elegant #vencanje

A post shared by Eventiva (@eventiva.rs) on

Being part of something special #kraljevskovencanje #royalwedding #eventiva #belidvor #eventdesign #eventplanner #roses #dekoracija #weddingseason #wedding #weddingoftheyear #belgrade #elegant

A post shared by Eventiva (@eventiva.rs) on

Muzika

Na početku slavlja gosti su mogli da uživaju u zvucima klasične muzike za koju je bio zadužen orkestar Sv. Đorđa, čiji je pokrovitelj sam mladoženja, princ Filip. Mladenci su prvi ples otplesali uz pesmu “My way” od Frenka Sinatre.

Lena Kovačević je imala tu čast da upotpuni veče svojim muzičkim performansom nakon gore pomenutog orkestra, sa džez i evergrin pesmama. Za tu priliku pevačica se opredelila za unikatnu haljinu naše poznate modne kreatorke Biljane Tipsarević, a kada je frizura u pitanju, odlučila se za šiške i elegantnu romantičnu nisku punđu, sve to uz adekvatne sandale na štikli.

#momenti #momentsinthesun #BeliDvor foto: @antonioahel Wearing @biljanatipsarevic #LancomeTeamSerbia @lancomeofficial #royalwedding #LenaKovacevic #performances

A post shared by Lena Kovacevic (@lenakovacevic_official) on

Svadbena torta

Torta je jedan od omiljenih detalja svakog venčanja, a ova će se posebno pamtiti. U pitanju je bila poslastica na sedam spratova ukrašena cvetovima i biserima.

Pročitaj još:

Spektakularno kraljevsko venčanje: Princ Filip oženio slikarku Danicu

Princ Đorđe Karađorđević i njegova izabranica venčali su se u crkvi, a ovo su naši običaji koje su ispoštovali

Simbol statusa ili ljubavi: Šta treba da predstavlja verenički prsten?This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Zavirite u Beli dvor: Ovo su glamurozni detalji sa kraljevskog venčanja

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×