Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Normalna situacija ili blam: Koliko bi vam bilo (ne)prijatno da zagrlite svog šefa?

Retki su oni koji ujutru Kada stignu na posao imaju potrebu da čavrljaju i imaju fin Odnos sa kolegama, a kamoli sa šefom.

Odnos sa vašim nadređenim se gradi na različite načine, ali na današnji dan jednostavno morate da poboljšate vaš odnos. Svuda na svetu se proslavlja dan “Zagrli svog šefa”!

Pravi srećnici imaju dobar odnos sa onima “iznad”, ali to nikako nije čest slučaj, pa tako često gunđate sebi u bradu, ogovarate šefa kada vam se završi radno vreme ali danas pokušajte da budete pozitivni.

Šef

Foto: Profimedia

Dakle danas je dan kada treba da ostavite razmirice po strani i popričate i na kraju zagrlite svog šefa!

Ipak, šta uraditi kako bi šef bio zadovoljan sa vama i vašim radom? Postoje i drugi načini od onog klasičnog, da na radnom mestu budete poltron. Bloger Paul Drury na Linkedinu je objavio listu stvari koje će učvrstiti odnos s vašim šefom.

Učinite ono što ste obećali.

Vaš nadređeni mora da zna da se može osloniti na vas. Koliko god to otrcano zvučalo, ali – zajedno ste jači. Nije naodmet niti obavestiti ga o napretku izvršavanja zadatka.

Pokušajte razumeti njegove poslovne potrebe

Saznajte kako najbolje pomoći u radu. Vi ste tim, a ako razmišljate o njegovim potrebama više će vas ceniti. Kada nešto ne znate, pitajte ga za savet. Vaš šef se mora nositi s većim problemima i obavezama nego što vi to možda vidite. Pokušajte gledati na stvari iz njegove perspektive.

Ponašajte se u skladu s njegovim stilom rada.

Na primer, ako vaš šef preferira komunikaciju e-mailom, prilagodite se tome, ali kada treba izrazite i svoje mišljenje. Ne možete se uvek slagati sa svime. Predstavite svoje stajalište logički i temeljno.

Pokušajte pročitati njegova raspoloženja i reakcije.

Ako nije dobre volje, dajte mu prostora. Ako je ljut, pokušajte otkriti razlog.

Pročitaj još:

Ubedite poslodavca da ste vi idealan kandidat: Ovako se pravilno piše propratno pismo za posao!

Sanjate da svoj talenat pokažete u Holivudu? Evo šanse za sve filmske autore!This post first appeared on Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica, please read the originial post: here

Share the post

Normalna situacija ili blam: Koliko bi vam bilo (ne)prijatno da zagrlite svog šefa?

×

Subscribe to Aska - Kad Portal Postane Najbolja Drugarica

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×